Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ομόφωνες αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΕΣ στα ΕΛΠΕ!!!




Αρ. Πρωτ: …69…… Ασπρόπυργος 08/02/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όπως γνωρίζετε και από προηγούμενες ανακοινώσεις μας, τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις με την Εταιρεία για την ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό. Η Εταιρεία αρνείται να δεχθεί σαν βάση διαλόγου το πλαίσιο του ΠΣΕΕΠ και επιμένει στις προσβλητικές προτάσεις της για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό, οι οποίες ουσιαστικά διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και θέλουν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω.
Επιχειρεί να προχωρήσει σε ανατροπή του σημερινού εργασιακού και μισθολογικού καθεστώτος και να διασπάσει τους εργαζόμενους, βάζοντας δεύτερη ταχύτητα. Ένα προκλητικό δείγμα των προθέσεών της είδατε όλοι στις ανακοινώσεις της για την ΕΣΣΕ.
Το Σωματείο αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια συνεννόησης και καλόπιστου διαλόγου ώστε να υπάρξει συμφωνία, συγκάλεσε τα αρμόδια όργανά του για να πάρουν αποφάσεις και να προγραμματίσουν τη δράση τους από εδώ και στο εξής.
Όλες αυτές τις ημέρες, το Σωματείο με περιοδείες του ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τα δύο αυτά θέματα και έγινε κοινωνός και αποδέκτης των αγωνιών αλλά και της οργής των συναδέλφων μας που προκάλεσε η στάση της Εταιρείας. Καταλήξαμε στη μόνη επιλογή που έχουμε, να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, τις συνθήκες ασφαλείας και τους μισθούς μας από κάθε σχέδιο για συρρίκνωση και περικοπές.
Για τους λόγους αυτούς, συνεδρίασαν σήμερα Σάββατο 08/02/14 το Διοικητικό και το Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου, προκειμένου να ενημερώσει, να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό.
Το Γενικό Συμβούλιο με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του, εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Σωματείου να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, επιλέγοντας το χρόνο προκήρυξης, τις μορφές και τη διάρκεια αυτών. Επίσης ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το σχέδιο του νέου Εσωτερικού Κανονισμού, ο οποίος θα αποσταλεί εξωδίκως στην Εταιρεία.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας καλούμε να κλείνετε τα αυτιά σας, σε αυτούς που θα επιχειρήσουν να φέρουν σύγχυση και παραπληροφόρηση και να ακούτε μόνο την υπεύθυνη ενημέρωση του Σωματείου.
Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο. Οι συγκρούσεις που έρχονται απαιτούν, τον θυμό μας να τον εκφράσουμε με την καθολική μας συμμετοχή, την φυσική παρουσία μας έξω από τις πύλες των χώρων δουλειάς, την περιφρούρηση κάθε απεργίας μας. Οι συνάδελφοι στα συγκροτήματα θα χρειαστεί να καταβάλουν πολύ κόπο για την ασφαλή κατάσταση των μονάδων σε όποια φάση βρεθούν.
Αξίζει όμως τον κόπο, γιατί υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας και τα δικαιώματά μας. Αυτοί που μας προτείνουν περικοπές για να σωθεί η Εταιρεία, είναι οι ίδιοι που την έφτασαν ως εδώ και τώρα εκμεταλλεύονται την κρίση για να φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων τις δικές τους λανθασμένες επιλογές.
Ας ακουμπήσουμε λοιπόν ο ένας πλάι στον άλλο όπως ταιριάζει σε εργαζόμενους. Αρκετά μας κόστισαν οι περιχαρακώσεις και οι αντιθέσεις μεταξύ μας.
Η υπεράσπιση της δουλειάς μας δεν θα έρθει από «σωτήρες» έξω από εμάς, ούτε πολύ περισσότερο από όποιους έστρωσαν το χαλί των ανατροπών που επιχειρούνται.
Ας γίνει ο καθ’ ένας μας κομμάτι του τείχους που πρέπει να χτίσουμε για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι είναι η δύναμη, οι εργαζόμενοι θα δώσουν και την λύση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΡΟΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: