Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Απεργία - παρωδία στα ΕΛΠΕ!!!


21 Φλεβάρη 2014

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που απέργησαν και έδωσαν το παρόν στις πύλες των διυλιστηρίων, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη δουλειά με αξιοπρέπεια.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του ΠΣΕΕΠ (ΕΝΙΑΙΑ – ΕΛΚΕ), που αποφάσισε χωρίς τη συνεδρίαση του ΔΣ, να υποχωρήσει στο αίτημα της εταιρίας για να επιτραπεί η φόρτωση βυτίων κατά τη διάρκεια της απεργίας. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία συμφώνησε να γίνει η φόρτωση κανονικά σε Ασπρόπυργο και Καλοχώρι το Σάββατο και τη Δευτέρα.
Η εταιρία από το αίτημά της και μόνο δείχνει, ότι πιέζεται όταν μπλοκάρει η εμπορία και η πώληση των πετρελαιοειδών προϊόντων. Από μεριάς των εργαζομένων είναι μοχλός πίεσης για την υπογραφή ΕΣΣΕ το μπλοκάρισμα των πωλήσεων. Αυτό το όπλο που είχαμε στα χέρια μας, το πετάξαμε στα πόδια της εργοδοσίας.
Το επιχείρημα «να δείξουμε καλή πίστη ενόψει της συνάντησης» είναι σαθρό. Το έχει δείξει η πείρα μας από τις κινητοποιήσεις του 2011. Να θυμίσουμε: Με «κατεβασμένα» τα διυλιστήρια, στο όνομα του ότι η εταιρία δε συζητάει με απεργούς, ξεκινήσαμε τις μονάδες και αυτή επανήρθε με την ίδια πρόταση. Ποιος λοιπόν σήμερα και ύστερα από τις τελευταίες απαιτήσεις της εταιρίας έχει καλή πίστη;
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
είναι πιο επιτακτικό να ριχτούμε στη μάχη αποφασιστικά με περιφρούρηση της απεργίας, τη συμμετοχή περισσοτέρων δυνάμεων. Να μην δεχτούμε να φορτώσουν τα βυτία. Να πιέσουμε για Περιφερειακές Συνελεύσεις, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οι αποφάσεις που παίρνονται αυτές τις μέρες καθορίζουν τα επόμενα χρόνια στη δουλειά μας, και όχι ένα έτος ή μια τριετία.
Υπάρχουν δυο μορφές ενότητας… η μια είναι η γνήσια ενότητα των εργαζομένων και η άλλη είναι η ενότητα με τους εργοδότες. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ούτε ένα ευρώ από το μισθό μας, ούτε μια θέση εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: