Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος και Πειραϊκή Εκκλησία!!!


Το τελευταίο διάστημα γίνομαι δέκτης δυσαρέσκειας πολλών διαδικτυακών φίλων για την απομάκρυνση του π. Ανδρέα Κονάνου από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας.
Ο π. Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ' το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. 
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο κι Αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
Το 2006 άρχισε την εκπομπή "Αθέατα Περάσματα" στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Αυτό έγινε αφορμή να δεχτεί προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής.
Μια από αυτές τις ομιλίες παρακολούθησα κι εγώ προσκεκλημένος των εκπαιδευτηρίων "ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ" στο Χαϊδάρι πριν από ένα χρόνο και εντελώς συμπτωματικά έκτοτε έτυχε να τον ακούσω σε κάποιες βραδινές ραδιοφωνικές εκπομπές.
Επίσης τον παρακολουθώ καμιά φορά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί που χτυπά ο σφυγμός της νεολαίας.
Είναι άνθρωπος με επικοινωνιακά χαρίσματα και άριστη κατάρτιση που σε κρατάει προσηλωμένο από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας.
Δεν ξέρω τι μπορεί να μεσολάβησε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τον απομάκρυνε από το ραδιόφωνο.
Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να πω, είναι ότι στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, τέτοιες φωνές πρέπει να ακούγονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: