Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στάση εργασίας στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη!!!



Την ώρα που οι συνάδελφοι των εγκαταστάσεων Νότου ήταν συγκεντρωμένοι στην πύλη των Β.Ε.Α. οι συνάδελφοι του Βορρά έδιναν το αγωνιστικό παρόν στις Β.Ε.Θ. απ' όπου και οι φωτογραφίες!!!








Ακούστε τι είπε σήμερα στην Καλλιόπη Ασλανίδου στον Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, Παναγιώτης Οφθαλμίδης!!!




1 σχόλιο:

Makis Stergiou είπε...

Το 2010, στηρίξαμε ξεκάθαρα την απόφαση της Νομαρχίας, να μην παραχωρήσει άδεια στη βιομηχανία ΤΙΤΑΝ, για καύση πλαστικών και υπολειμμάτων απορριμμάτων από τους μπλε κάδους. Με έκπληξη ήρθε σε γνώση μας η χορήγηση της συγκεκριμένης αδείας, 4 χρόνια μετά απευθείας από το ΥΠΕΚΑ!
Είναι προφανές πως η κεντρική εξουσία δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τα τοπικά προβλήματα και η...απόσταση υπουργικού γραφείου και καθημερινότητας είναι τεράστια.
Η βιομηχανία ΤΙΤΑΝ, βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από κατοικημένη περιοχή και θεωρούμε πως συντελείται ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα, σε μια ήδη υποβαθμισμένη περιοχή.
Η ενέργεια αυτή, θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την πόλη. Είναι τραγικό, την εποχή της «αιθαλομίχλης», να επιβάλλουμε κυρώσεις και απαγορεύσεις στους πολίτες που πλήττονται και προσπαθούν να «ζεσταθούν» με όποιο μέσο διαθέτουν και από την άλλη να χορηγούμε άδειες για να γεμίζει με δηλητήριο η ατμόσφαιρα της πόλης.
Συντασσόμαστε και θα στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Δεν πρόκειται για ένα «ζήτημα» γειτονιάς, αλλά για ένα οικολογικό έγκλημα κατά της Θεσσαλονίκης μας.
Αρκετά έχει τραβήξει η πόλη από τις παλινωδίες γύρω από το θέμα της καθαριότητας από την παρούσα διοίκηση, δεν θα επιτρέψουμε «χτυπήματα» και από την κεντρική εξουσία.
Περιμένουμε τη σύσσωμη αντίδραση όλων των παρατάξεων επάνω σε αυτό το σοβαρότατο ζήτημα, αλλά και την άποψη του κ.Καλαφάτη για την ενέργεια του συναδέλφου του στο ΥΠΕΚΑ!