Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το Χαϊδάρι πενθεί για τον π. Ειρηναίο Γεωργαντή!!!


Υπήρξε Φίλος, Ποιμενάρχης, Καθηγητής!!!

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη!!!





Μέσα σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως τελέσθηκε το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου, η εξόδιος ακολουθία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ειρηναίνου (κατά κόσμο Ηλία) Γεωργαντή, Ιεροκύρηκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο οποίος και εξεδήμησεν εις Κύριον, την 2αν του αυτού μηνός μετά από πολύμηνο αλλά γενναία μάχη με την επάρατο νόσο. 
Το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ετέλεσε Αρχιερατικόν Τρισάγιον έμπροσθεν του σκηνώματος του μεταστάντος πατρός Ειρηναίου. 
Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος εψάλη εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου - Λαγυνών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ και συνχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρουσία πολλών Ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Μακεδονίας, των κατά σάρκα συγγενών του, πολλών πνευματικών τέκνων του  καθώς και πλήθος πιστών οι οποίοι προσήλθαν να αποχαιρετίσουν τον π. Ειρηναίο και να λάβουν για τελευταία φορά την ευχή του διότι ήταν πολύ αγαπητός και είχε πλούσιο έργο και μεγάλη συμβολή στην πνευματική διακονία του Ευαγγελίου στην περιοχή της ενορίας των Λαγυνών την οποία και υπηρέτησε για δεκαπέντε έτη, καθώς επί των ημερών του ανεγέρθη ο  νέος Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και είχε σημαντική συμβολή στην δημιουργία του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Λαγκαδά «Ορθόδοξη Μαρτυρία», μεταφέροντας τον Λόγο του Κυρίου σε κάθε σπίτι, μέσα από εκπομπές που επιμελούταν, με ιδιαίτερη αγάπη. 
Στην σύντομη ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολύανης και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, στάθηκε ιδιαιτέρως στην προσωπικότητα καθώς και το πνευματικό έργο του π. Ειρηναίου, με τον οποίο υπήρξαν και συμφοιτητές αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από εκείνα τα χρόνια, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο  τον πόθο  και την λαχτάρα που είχε ο αοίδιμος π. Ειρηναίος να είναι ένας σωστός εργάτης του Ευαγγελίου και λειτουργός του Υψίστου, βοηθώντας με αυταπάρνηση, όλους τους αδελφούς μας που είχαν ανάγκη είτε πνευματική είτε υλική.
Εν συνεχεία, και μετά από μία μικρή λιτάνευση πέριξ του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου - Λαγυνών, πραγματοποιήθηκε  ο ενταφιασμός του σκηνώματος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννη, πίσω από το Ιερό του παλαιού Ναού των Λαγυνών.

Φωτογραφίες 



















4 σχόλια:

akrat είπε...

ας αναπαυθεί εν ειρήνη ο κακοιμησμένος

Kostas Plastiras είπε...

Αιωνία του η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΚΕΛΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΥΜΑΡΗΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Κι εμείς οι φίλοι και συντοπίτες του που τον θυμόμαστε από τις αλάνες του Χαϊδαρίου και παρακολουθήσαμε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε συγκλονισμένοι από τον πρόωρο χαμό του. Είχε πολλά να προσφέρει ακόμα…