Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στην κόψη του ξυραφιού οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά!!!


Στον αέρα βρίσκονται οι 1.100 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η λειτουργία του ναυπηγείου. Από χθες οι εργαζόμενοι έπρεπε να βρίσκονται κανονικά στα πόστα τους καθώς έληξε τυπικά το εξοντωτικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με 4 μεροκάματα το μήνα που τους είχε επιβάλει η εργοδοσία των αραβογερμανικών συμφερόντων από τις 18 Απριλίου 2012. Ωστόσο, το ναυπηγείο παραμένει "νεκρό". Σήμερα στις 8 το πρωί έγινε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων και ακολούθησε πορεία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου απ’ όπου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, ενώ σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωση των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται:

Συναδέλφισσες – οι,

Αύριο Πέμπτη 3/10/2013, συνεχίζουμε τον Αγώνα μας.

Έως τις 8.00 η ώρα όλοι μας στην Πύλη του Ναυπηγείου.

Η καθημερινή παρουσία μας στο χώρο του Ναυπηγείου κρίνεται πλέον απαραίτητη.

Να μην λείψει κανένας μας.

Πρέπει να συνεχίσουμε για κάθε μορφή κινητοποίησης, για κάθε μορφή αγώνα και σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.



Η τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων "Η τρίαινα"

Συναδέλφισσες, -οι,

Πέρασαν 18 ολόκληροι μήνες και η εταιρεία εξακολουθεί να είναι άφαντη.

Δυστυχώς, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή που γράφεται η ανακοίνωση η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει. Για άλλη μια φορά, κυβέρνηση και εταιρεία κωφεύουν και δεν ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους. Αφήνουν oμήρους, εργαζόμενους, ναυπηγεία και υποβρύχια. Η κοροϊδία καλά κρατεί. Αλλά ως πότε;

H αυριανή ημέρα είναι μία άλλη μέρα. Από αύριο το πρωί, όλοι οι εργαζόμενοι θα είμαστε στη διάθεση της εταιρείας για εργασία όπως ήμασταν και όλο αυτό το διάστημα των 18 μηνών. Θα είμαστε στην πύλη του Ναυπηγείου και θα περιμένουμε τη διοίκηση να αναλάβει την ευθύνη της και να μας επιτρέψει όπως οφείλει να εργαστούμε.

Συγχρόνως, θα πρέπει, και αφού δηλώσουμε την παρουσία μας στην κεντρική πύλη του Ναυπηγείου (όσοι έχουμε την δυνατότητα μετακίνησης), να αναχωρήσουμε για την Ευελπίδων, όπου καλούμαστε όλοι μας να παρευρισκόμαστε εκεί, στο πλευρό των 12 συναδέλφων μας – μελών του Σωματείου μας, του Προέδρου της ΠΟΕΜ και του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ, οι οποίοι δικάζονται για τα γεγονότα που πριν 1 χρόνο διαδραματίστηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η δίκη θα γίνει στο κτίριο 7 με αριθμό πινακίου 6 και η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη. Στην εκδίκαση αυτή θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων της IndustriALL που από χθες βρίσκονται στην Αθήνα όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης IndustriALL με θέμα:

Να σταματήσουν οι επιθέσεις στους Έλληνες εργαζόμενους τώρα και αλληλεγγύη στους Έλληνες εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους και ιδιαίτερα στους εξαθλιωμένους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Συναδέλφισσες – οι,

Την Τετάρτη 2/10/2013 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 8.00 στην πύλη του Ναυπηγείου για ενημέρωση και για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και για να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια του αγώνα μας.

Η καθημερινή παρουσία στο χώρο του Ναυπηγείου κρίνεται πλέον απαραίτητη. Πρέπει η γενική συνέλευση να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. του Σωματείου για κάθε μορφή κινητοποίησης, για κάθε μορφή αγώνα και σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ο αγώνας μας δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στην πύλη του Ναυπηγείου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη και την αγανάκτησή μας για την σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κλιμάκιο του Π.Ν. που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.

Ήταν πιο επιτακτική άραγε η ανάγκη να δουν το κλιμάκιο του Π.Ν. από το να δουν τους εξαθλιωμένους – αγανακτισμένους εργαζόμενους που τόσο καιρό ζητούν συνάντηση μαζί τους;

Για το Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β.
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


Η σημερινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς, σήμερα γίναμε όλοι μάρτυρες μιας Γ.Σ-ΠΑΡΩΔΙΑ. Ούτε σοβαρές και ολοκληρωμένες προτάσεις ακούστηκαν, ούτε ουσιαστικός διάλογος με τους συναδέλφους έγινε και φυσικά ούτε λόγος για ψηφοφορία. Πλήρης απαξίωση των διαδικασιών. Ήταν μια Γ.Σ για τα πανηγύρια, με απόλυτη ευθύνη του Προεδρείου του Σωματείου. Ήταν μια Γ.Σ άκυρη και θα πρέπει άμεσα να επαναληφθεί.

Με αυτές τις γνωστές πλέον μεθοδεύσεις, με το κουκούλωμα και τις «μισές αλήθειες» πέρασαν 18 ολόκληροι μήνες, χωρίς να έχουμε καταφέρει τίποτα το ουσιαστικό. Πέρασαν 530 ολόκληρες ημέρες, από την τελευταία φορά που περάσαμε την πύλη του Ναυπηγείου, για το μεροκάματο. Δεν αντέχουμε άλλο την κοροιδία.

Συνάδελφοι, είναι σε όλους μας γνωστό, ότι η Διοίκηση της Εταιρίας δεν μας θέλει μέσα στο Ναυπηγείο. Η εταιρία ωφελείται όταν οι εργαζόμενοι είναι εκτός του χώρου εργασίας τους. Δεν μπορεί όμως να μας επιβάλλει να μείνουμε εκτός Ναυπηγείου και αυτό φαίνεται και από την προχθεσινή ανακοίνωση της.

Τα πράγματα για εμάς είναι ξεκάθαρα. Όποιος μας οδηγεί και μας προτρέπει να μείνουμε εκτός Ναυπηγείου, παίζει το παιχνίδι της εταιρίας και χαντακώνει τους εργαζόμενους για προσωπικά οφέλη.

Αρνούμενοι να προσέλθουμε στην εργασία μας (γιατί περί αυτού πρόκειται), δίνουμε όλα τα όπλα στην εταιρία για περαιτέρω ενέργειες εναντίον μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παζαρέψει το μέλλον των οικογενειών μας.

Συνάδελφοι, έχουμε όλοι μας καθήκον και υποχρέωση όπως ορίζει ο νόμος, ήδη από την Τρίτη 1/9, να είμαστε στις θέσεις εργασίας μας, αδιαφορώντας του τι θα πράξει η εταιρία και τι έργο θα μας αναθέσει.

Με αυτή την κίνηση:
Ανακτούμε το σύνολο των δικαιωμάτων μας σαν εργαζόμενοι

· Απαιτούμε να μας συμπεριφερθεί η διοίκηση όπως πρέπει, δηλαδή σαν εργαζόμενους με δικαιώματα και υποχρεώσεις

· Φέρνουμε την εταιρία ενώπιον των ευθυνών της

· Αναγκάζουμε τη Διοίκηση να σταματήσει να κρύβεται, λειτουργώντας ξεδιάντροπα, έχοντας μόνο απαιτήσεις και μην εκπληρώνοντας καμία από τις συμβατικές της υποχρεώσεις

· Τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις είναι πλέον στα χέρια της εταιρίας. Αναμένουμε έστω και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες

Εμείς σαν ΔΑΚΕ αυτή την πρόταση καταθέσαμε, και θα την υποστηρίξουμε μέχρι τέλους. Δεν θα αφήσουμε να γίνει ένα ακόμα εγκληματικό λάθος που θα μας συμπαρασύρει όλους στον γκρεμό. Το σημερινό κούφιο «αποτέλεσμα» που έβγαλε το Προεδρείο, ούτε το σεβόμαστε ούτε το αποδεχόμαστε. Η Γ.Σ πρέπει να επαναληφθεί άμεσα.


Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ






Η εργοδοσία για άλλη μια φορά έχοντας σε ομηρεία τους εργαζόμενους εκβιάζει την κυβέρνηση, που παραμένει απαθής, για να τα πάρει...


Δεξί κλικ και άνοιγμα σε νέο παράθυρο ή καρτέλα, για μεγέθυνση και ανάγνωση της ανακοίνωσης!




Δεν υπάρχουν σχόλια: