Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Οι Δελφοί εξακολουθούν να είναι το κέντρο του κόσμου!!!

 
Στους Δελφούς είχαμε να έρθουμε από τα σχολικά μας χρόνια. Κάποιες υποχρεώσεις και ο συνδυασμός της αφόρητης ζέστης με την υγρασία έκαναν την παραμονή μας συντομότερη απ' ό,τι έπρεπε. Βέβαια οι εκατοντάδες των τουριστών αγνοώντας τις καιρικές συνθήκες ανεβοκατέβαιναν σε όλα τα μήκη και πλάτη του αρχαιολογικού χώρου απολαμβάνοντας κάτι που ίσως δεν τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία να απολαύσουν στο μέλλον. Εμείς πάντως αποχωρήσαμε διακριτικά υποσχόμενοι στους εαυτούς μας άλλη μια μελλοντική ευκαιρία… Φτάνει να μην περάσουν άλλα τριάντα χρόνια έως τότε...
Το τσουχτερό εισιτήριο εισόδου μας έκανε να θυμηθούμε την Μελίνα, η οποία όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού, είχε καθιερώσει τη δωρεάν είσοδο των Ελλήνων πολιτών στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς χώρους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ευρύτερη παιδεία του λαού και ειδικά των νέων, και τη σύνδεση Παιδείας και Πολιτισμού.
Το θεσμό ήρθε να καταργήσει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις στους πολίτες της Ευρώπης.
Θα μπορούσαν, όμως, να το δουν διαφορετικά. Αντί να καταργηθεί το προνόμιο για τους Έλληνες, να το μιμηθούν και οι υπόλοιποι. Για όλους τους λαούς η απρόσκοπτη επαφή με τον δικό τους πολιτισμό έχει ιδιαίτερη σημασία. Άρα, σε όποιες χώρες υπάρχουν Μουσεία με αμιγώς τοπικά εκθέματα, η Είσοδος να είναι ελεύθερη για την τοπική κοινωνία.
 
















4 σχόλια:

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ. ΔΙΑΤΗΡΩ ΕΝΑ BLOG ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :
http://distomo218.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5452.html

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ 1 είπε...

καλημέρα σας Γιώργο από Θεσσαλονίκη
Χαίρομε πολύ από αυτή σας την ανάρτηση.
Στους αγαπημένους Δελφούς που γυρίζεται την μνήμη μου 42 χρόνια πριν... μαθητής 15 χρόνων με σχολική εκδρομή από Θεσσαλονίκη...ακριβώς στα
ίδια..βήματα!!! ίδιες φώτο...
Από τότε δεν μας αξίωσε ο θεός να ξανά επισκεφτούμε...ελπίζω να γίνει
και αυτό!!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Δίπλα είναι η Θεσσαλονίκη, απόφαση χρειάζεται... Και οπωσδήποτε θα κάνετε μια στάση στο ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΥ και γιατί όχι και μια διανυκτέρευση!!!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση και επιφυλάσσομαι για το μέλλον!!!