Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Καρακόλιθος και Δίστομο Βοιωτίας!!!


Καρακόλιθος και Δίστομο είναι δυο από τους σταθμούς του οδοιπορικού μας στη Βοιωτία. Εδώ συνέβη ότι και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, τον Αετό Μεσσηνίας, στις 11 Σεπτεμβρίου 1944!!!

Η περιοχή Καρακόλιθος βρίσκεται έξω από τη Λιβαδειά στο δρόμο προς Αράχωβα. Στις 25 Απριλίου του 1944 οι Γερμανοί εκτέλεσαν 134 ομήρους πατριώτες από τις φυλακές της Λιβαδειάς.

Το Δίστομο έγινε ιδιαίτερα γνωστό για τη σφαγή που πραγματοποιήθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου του 1944. Την ημέρα αυτή οι Γερμανοί προχώρησαν σε εκτεταμένες σφαγές αφήνοντας πίσω τους 223 νεκρούς.

















4 σχόλια:

akrat είπε...

ωραίες οι φωτό

πάντως μην λέμε Γερμανοί... δεν τα έκαναν οι Γερμανοί οι ΝΑΖΙ τα έκαναν

γιατί δεν φταίνε οι λαοί οι ηγέτες κάνουν τις μαμακίες...

δηλαδή φταίνε οι Ρώσοι για τον Στάλιν??? φιλικά τα λέω δεν σου επιτίθεμαι προς θεού

BENEAS GEORGIOS είπε...

Έτσι είναι...

Kostas Plastiras είπε...

Και καλά να ήταν μόνο στό Δίστομο..... Εδώ ολόκληρη η Ελλάδα την τότε εποχή είχε ξεκληριστεί από τους κατακτητές οι οποίοι το συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι σήμερα απλά με διαφορετικό τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σε ολους , τυχαια μπηκα ,διαβασα ,και σκεφθηκα να πω την γνωμη μου , αν το δεχεστε.Οσον αφορα τον Χιτλερ δεν πρεπει να λεμε οτι δεν φταινε οι λαοι ,γνωμη μου ειναι οτι σαφεστατα φταινε οι Γερμανοι , γιατι αυτοι τον ψηφισαν να βγει δε βγηκε δικτακτορικα , και μαλιστα κανεις δεν αντισταθηκε οταν αρχισε τις εισβολες σε κρατη χωρις αφορμη ...μαλιστα τον ζητωκραυγαζαν ολοι, αρα οι Γερμανοι ΦΤΑΙΝΕ για τον Χιτλερ.ευχαριστω