Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μετροπόντικας ξεκίνησε για Πειραιά... και το Χαϊδάρι περιμένει ακόμα!!!


Ξεκίνησε χθες το ταξίδι του από τη γειτονική μας Αγία Βαρβάρα για τον Πειραιά ο Μετροπόντικας "Ιππόδαμος"!!!

Την ίδια στιγμή για άλλη μια φορά δεν μας πείθουν οι συνήθεις δικαιολογίες των τελευταίων πέντε χρόνων για τη μη παράδοση του έτοιμου όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες σταθμού Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι)...




Το Μηχάνημα Διάνοιξης της σήραγγας του Μετρό (ΤΒΜ), ο Μετροπόντικας «Ιππόδαμος», ξεκινά τη λειτουργία του από το Φρέαρ Εκκίνησης στην Αγ. Βαρβάρα, για τη διάνοιξη της σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά. 
Στην εκκίνηση λειτουργίας του ΤΒΜ, υπό την επίβλεψη του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Χρήστου Τσίτουρα, παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης, ο Αντιπρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Δημητρης Γρίβας, τα μέλη του Δ.Σ. και ο Γενικός Διευθυντής της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Παναγιώτης Παπαχλιμίντζος. 
Ο «Ιππόδαμος» πήρε το όνομά του από τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα πολεοδόμο. 
Στοιχεία του Ιπποδάμειου συστήματος της αρχαίας πόλης του Πειραιά αποκαλύπτει η εκτελούμενη στο πλαίσιο του Έργου του Μετρό αρχαιολογική έρευνα στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. Οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας ξεκινούν εμπρόθεσμα, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα του Έργου και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις μεγάλες προσπάθειες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας του Έργου και κυρίως όλων των εργαζομένων που πέτυχαν σε χρόνο ρεκόρ τη συναρμολόγηση του Μηχανήματος. 
Αφού διανύσει 6,5 χλμ. και περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου επίσης τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη, σε περίπου 2,5 χρόνια θα ολοκληρώσει την κατασκευή της σήραγγας. 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜ κ. Χρήστος Τσίτουρας, τόνισε τα εξής: 
«Ένα ακόμη μεγάλο Έργο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει τον Πειραιά με το Λιμάνι του και θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους όλων των δήμων όπου κατασκευάζονται οι νέοι σταθμοί.»
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε: 
«Η εκκίνηση σήμερα του μετροπόντικα από την Αγία Βαρβάρα προς τον Πειραιά σηματοδοτεί την ύπαρξη μιας Ελλάδας που δουλεύει, παράγει και μπορεί να ελπίζει. Είναι επίσης μια σημαντική μέρα για τις δυτικές συνοικίες της Αττικής και τον Πειραιά. Τα μεγάλα έργα αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας.»












3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι έτσι όπως πάει, όταν θα λειτουργήσει ο σταθμός του μετρό στον Πειραια, ο σταθμός του Χαιδαρίου θα είναι ακόμα κλειστός και το μετρό θα περνάει από πάνω.........(γκρίνια)

akrat είπε...

καλημέρα

σημασία έχει που κίνησε...

και το χαιδάρι αργά ή γρήγορα θα ανοίξει αλλά χαιδάρι είναι επί της ουσίας __???

BENEAS GEORGIOS είπε...

χα χα χα
Ποιο κοντά στο Χαϊδάρι θα έλεγα...