Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τιμήθηκαν οι σφαγιασθέντες Έλληνες μάρτυρες στην Μονή Φενεού!!!


Με την συμμετοχή εκατοντάδων πατριωτών από την Κορινθία και τους γύρω Νομούς της Πελοποννήσου και την Αττική πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου 2013 η εκδήλωση Μνήμης για τους σφαγιασθέντες Έλληνες πατριώτες το 1943-1944 στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Κορινθίας. 
Με επίκεντρο την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού, τόπο βασανιστηρίων αμέτρητων Ελλήνων από τους εγκληματίες κομμουνιστές που μέσω του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τέλεσαν αναρίθμητα αίσχη σε όλη την περιοχή, οι Έλληνες πατριώτες με την παρουσία τους άναψαν ένα κερί στην μνήμη των θυμάτων.
Μετά την Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Μονής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο νεοανεγερθέν μνημείο εντός του χώρου της Μονής από τον Ηγούμενο του Μοναστηριού. 
Για τα τραγικά γεγονότα που άγγιξαν το επίπεδο της Γενοκτονίας του Ελληνισμού από τους Κομμουνιστές στα χρόνια της Κατοχής και την τραγωδία του βαράθρου του Φενεού μίλησε ο κ. Γιώργος Τσαγγαρίδης, ενώ το παρών έδωσαν ανάμεσα στους άλλους δεκάδες συγγενείς των θυμάτων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά της φετινής Τελετής ήταν η μεγάλη προσέλευση νέων, πολλοί από τους οποίους μάθαιναν από κοντά για τα εγκλήματα στην περιοχή Φενεού.
Παρέστησαν οι Βουλευτές Ευστ. Μπούκουρας και Ηλίας Παναγιώταρος, ο τ. Δήμαρχος Φενεού Κ. Καπέλλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι από Κορινθία και Αρκαδία, ο εκπρόσωπος των θυμάτων Πηγάδας Μελιγαλά Λ. Γιαλαμάς, πολυάριθμη αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής και ο Περιφερειάρχης της Δυτ. Ελλάδος Χρ. Ρήγας, ο Διον. Βουλγαρόπουλος από τις αντιστασιακές ενώσεις Μακεδονίας, αντιπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων Αστυνομίας, Χωροφυλακής και Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπεία της Εθνικής Δράσης Ηλείας, ο Υποστράτηγος ε.α. Αχιλλέας Σαραντινός, ο Υποπτέραρχος ε.α. Σωτ. Γαραντζιώτης, η κόρη του μοναδικού διασωθέντος από το βάραθρο Έφη Δωρή, ο Γραμματέας Συνδέσμου Οπλιτών Ν. Ηλείας Γ. Κουρκούτας, ο δημοσιογράφος Σπ.Χατζάρας, ο Επίτιμος Επιθεωρητής Εκπαίδευσης Παν. Φούγιας κ.ά.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γερμανοτσολιάδες,προδότες.
τότε Χίτες,τώρα Χρυσαυγίτες.....