Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Έλα μουνί στον τόπο σου...


Πριν ένα χρόνο ακριβώς δείτε εδώ τι γράφαμε για τις προθέσεις Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό. 

Φέτος έχουμε μείνει κάγκελο με την καμπάνια "Εδώ είναι το σπίτι σου Παναθηναϊκέ" και την Εθελοντική δράση για την ανάπλαση της Λεωφόρου!!!

Ζητούνται εθελοντές υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, πλακάδες, σιδεράδες, μπογιατζήδες... και του μπογιατζή ο κόπανος*

Άντε και η επόμενη εθελοντική δράση να αφορά την ένταξη ποδοσφαιριστών στην ομάδα!!!

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ σε μία καινοτόμο πρωτοβουλία εθελοντισμού, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους φιλάθλους της ομάδας και τους καλεί να συμμετάσχουν ενεργά στα έργα ανάπλασης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το ιστορικό μας «σπίτι» που βρίσκεται αυτή την περίοδο σε ανακατασκευή, ανοίγει τις πόρτες του σε όλους τους εθελοντές Παναθηναϊκούς και ανανεώνεται σημαντικά από τα χέρια των ίδιων των φιλάθλων του, ώστε σε λίγο καιρό Ομάδα και Κόσμος να επιστρέψουμε μαζικά στη Λεωφόρο για την καινούργια αγωνιστική χρονιά.

Οι εθελοντές θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των εργασιών καλλωπισμού και καθαρισμού του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου της αγαπημένης μας έδρας.

Η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία είναι η 1η από μία σειρά πολλών ακόμα που έπονται και θα οργανωθούν από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τόσο στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής του κόσμου στα δρώμενα και στις ανάγκες της Ομάδας, όσο και στο πνεύμα της γενικότερης κοινωνικής προσφοράς ως βασικό στοιχείο της παναθηναϊκής ταυτότητας.

Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες για την εθελοντική δράση ανάπλασης της Λεωφόρου είναι:

την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:00 – 22:00,

το Σάββατο 20 Ιουλίου και ώρα 19:00 – 22:00,

την Κυριακή 21 Ιουλίου και ώρα 9:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00.

Σημείο συνάντησης των εθελοντών και υπογραφής της σχετικής αίτησης συμμετοχής, είναι το επίσημο κατάστημα της Greenteam στην οδό Τσόχα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις ενδιαφέροντος παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210 6870708 και 210 6870710 καθημερινά από 9:00 με 17:00.

*Την εποχή της Τουρκοκρατίας υπήρχε στην Αθήνα ένας Αλβανός φοροεισπράκτορας, που γύριζε στα διάφορα σπίτια των Χριστιανών και μάζευε τον καθιερωμένο κεφαλικό φόρο. Ονομαζόταν Κιουλάκ Βογιατζή. Ήταν δύο μέτρα περίπου ψηλός και το άγριο πρόσωπο του ήταν κατάμαυρο και βλογιοκομμένο. Οι Έλληνες, μόνο που τον έβλεπαν, τους κοβόταν η ανάσα.
Ο λόρδος Βύρωνας που τον γνώρισε από κοντά, γράφει ότι έμοιαζε σαν δαίμονας, που ξεπήδησε από την κόλαση κι ότι τα παιδιά πάθαιναν ίλιγγο τρόμου, όταν τον αντίκριζαν, ξαφνικά μπροστά τους.
Ο Κιουλάκ Βογιατζή κρατούσε πάντοτε στα χέρια του ένα κοντόχοντρο κόπανο και με αυτόν απειλούσε τους χριστιανούς. Έλεγε, δηλαδή ότι θα τους σπάσει το κεφάλι, αν δεν του έδιναν μια χρυσή λίρα ή δύο φλουριά, όπως απαιτούσε ο κεφαλικός φόρος κάθε έξι μήνες.
Ο Αλβανός, όμως αυτός ήταν τόσο κουτός, ώστε δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τα διάφορα νομίσματα της εποχής εκείνης. Έτσι, πολλοί Έλληνες που δεν είχαν να πληρώσουν, του έδιναν μερικές μπρούτζινες δεκάρες, που τις γυάλιζαν προηγούμενα, για να φαίνονται χρυσές και τον ξαπόστελναν. Από τότε, λοιπόν, έμεινε η φράση "Τα μυαλά σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος", που τη λέμε συνήθως για τους ελαφρόμυαλους. Μπογιατζής δεν ήταν άλλος από τον Κιουλάκ Βογιατζή με τον κόπανό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: