Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία του ΑΣΔΑ για το Γεν. Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα" (πρώην Λοιμωδών)!!!


Πρόεδρος ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας:

Οποιαδήποτε προσπάθεια συνέχισης της υποβάθμισης και της απαξίωσης του δημότη της Δυτικής Αθήνας δεν μας βρίσκει απλώς αντίθετους, αλλά μας εξοργίζει. Η Δυτική Αθήνα έχει δεχτεί πολλαπλάσια πίεση από την οικονομική κρίση από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του Λεκανοπεδίου. Οι μεθοδεύσεις αυτές, που στοχεύουν στην ακύρωση υποδομών που εξυπηρετούν και απευθύνονται στον συμπιεζόμενο πολίτη της περιοχής μας, είναι απαράδεκτες.

Όχι στο λουκέτο του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα" είπαν με μια φωνή οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, μετά από σύσκεψη του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.
Το Γενικό Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα", το οποίο συνενώθηκε από την 1.1.13 με το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, έχει ιστορία άνω των 100 χρόνων. Εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Νοσηλεύει Ρομά και μετανάστες. Εξετάζει και εμβολιάζει παιδιά ανασφάλιστα, με γονείς που έχουν βγει στην ανεργία, ή παιδιά απροστάτευτα, με οικογένειες που έχουν σημαδευτεί από ιστορίες ναρκωτικών και φυλακής. Πρόσφατα εντοπίστηκαν δύο παιδιά με καρδιοπάθεια. Αν δεν τα είχαμε νοσηλεύσει στο νοσοκομείο, θα πέθαιναν, μας λένε οι Δήμαρχοι.
Μάλιστα το "Αγ. Βαρβάρα" παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων δεν παρέχονται αλλού. Τέτοιες είναι η παρακολούθηση λοιμωδών νοσημάτων (πάνω από 4.500 ασθενείς), το εργαστήριο PCR και PCR-D (το μόνο στην Ελλάδα), το χειρουργικό τμήμα όπου χειρουργούνται περιστατικά με λοιμώδη νοσήματα, τα οποία αποφεύγουν τα άλλα νοσοκομεία, και το δερματολογικό ειδικό τμήμα για τους ασθενείς της νόσου του Χάνσεν (λέπρα).
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Δυτικής Αθήνας δεν πρόκειται να δεχτεί το κλείσιμο του "Αγ. Βαρβάρα" και θα κάνει τα πάντα για να μην το επιτρέψει. Με δεδομένο ότι η κατάσταση στον χώρο της υγείας είναι προβληματική, είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η πλήρης λειτουργία και η αναβάθμιση του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο αυτό το έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, τονίζουν οι δήμαρχοι και συμπληρώνουν ότι: Θα κινητοποιηθούμε δυναμικά με εντολή που παίρνουμε από τους εκατοντάδες κατοίκους μας.

Ο ΑΣΔΑ αποτελείται από τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φυλής και Χαϊδαρίου.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο!

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι επειδή είμαι καινούργια στην περιοχή. Ποιόν θεωρείτετ τον καλύτερο δερματολόγο στι χαιδάρι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Υποκειμενική η απάντηση στο ερώτημα...
Ο Νεαμονιτός Κωνσταντίνος είναι πολύ γνωστός Χαϊδαριώτης γιατρός και δραστηριοποιείται πολλές δεκαετίες στην πόλη. Εάν είχα θέμα θα ήταν η πρώτη επιλογή μου.