Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Συγκλονιστική επιστολή διαμαρτυρίας από τη δοκιμαζόμενη Μεσσηνία!!!Δεν ανεχόμαστε άλλο την στάση της Πολιτείας στο σοβαρό πρόβλημα της παραβατικότητας των Ρομά και άλλων ομάδων, που έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.
Θα σας αναφέρουμε διάφορα προβλήματα  που είναι σίγουρα γνωστά στις αρχές του κράτους, αλλά αυτόν τον καιρό τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες ασχολούνται περισσότερο με τα προβλήματα των μεγάλων αστικών κέντρων και έχουν παραμελήσει την ύπαιθρο και τα χωριά που πλήττονται  καθημερινά από κρούσματα κλοπών.  Όπως συνηθίζεται για το πρόβλημά  μας  η πολιτεία θα δείξει ενδιαφέρον λίγο πριν τις εκλογές, άλλωστε  οι Έλληνες αντέχουν μέχρι τότε, ή θα έχουν ξεχάσει τα προβλήματά τους, ή θα έχουν πεθάνει!!!
Είμαστε φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες η χώρα μας έχει σύνταγμα και νόμους, δεν ανεχόμαστε  άλλο τις επιδρομές στα σπίτια μας, στις αποθήκες μας, στις επιχειρήσεις μας, στα κοτέτσια μας, στα μαντριά μας, και γενικά στα υπάρχοντα μας,  οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας από τότε που εγκαταστάθηκαν στα χωριά μας, δρουν ανενόχλητοι, στην κυριολεξία μας έχουν γδύσει, ενώ συλλαμβάνονται, μάλλον δεν  τιμωρούνται όπως θα έπρεπε, αλλά όμως επιδοτούνται από το κράτος προκειμένου να αποτελέσουν δεξαμενές ψήφων για τους εκάστοτε κυβερνώντες.

-Το κράτος εκτός από το να επιβάλει φόρους, τέλη, και δικαιώματα στους πολίτες του, πρέπει  να προστατεύει τους ίδιους και τις περιουσίες τους, (γιατί από αυτές επιβιώνουν και ανταπεξέρχονται, στα χαράτσια που έχουν να πληρώσουν), να τους παρέχει υγεία, αστυνόμευση, κι  άλλες υπηρεσίες.
-Από την Ζωή  μας και την περιοχή μας λείπει το βασικό στοιχείο της ασφάλειας. Έπειτα από την καθημερινή πίεση και όλα αυτά τα οικονομικά μέτρα που έχουμε επιβαρυνθεί και υποστεί, ως άνθρωποι, και σαν έθνος, θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορούμε να έχουμε ασφάλεια, ηρεμία και γαλήνη, τα βράδια στα σπίτια μας.
Πράγμα το οποίο είναι αδύνατον, όταν πέφτει το βράδυ αρχίζει ό αγώνας του κλεφτοπόλεμου, ακούμε θόρυβο και πεταγόμαστε απ’ τα κρεβάτια μας.
-Λοιπόν κύριοι κυβερνώντες θέλουμε να μας πείτε που ζούμε; και σε ποια εποχή ζούμε;
-Οι νόμοι του κράτους μας είναι ελαστικοί για τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες οι οποίες ενώ τυγχάνουν πολλών προνομίων από την πολιτεία για την «κοινωνική τους ένταξη», προβαίνουν καθημερινά σε σοβαρές παραβατικές πράξεις σε βάρος των ανυπεράσπιστων πολιτών και ειδικά σε ανήμπορους πολίτες της τρίτης ηλικίας.
-Οι ομάδες αυτές Κυκλοφορούν στην περιοχή μας μέρα νύχτα ανεξέλεγκτα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα  με φιάλες οξυγόνου κοπής σιδήρων μερικά απ’ αυτά φέρουν επάνω γερανό (κοινώς Παπαγαλάκι), οι κάτοχοι αυτών των οχημάτων έχουν νόμιμες άδειες για την κυκλοφορία τους και για την χρήση αυτών των εργαλείων;
-Τους χειμερινούς μήνες πωλούνται κομμένα ξύλα ελιάς (μας έχουν κατακόψει  τα ελαιόδεντρα μας), Επίσης σας γνωρίζουμε  ότι έχουν αφαιρεθεί  στηθαία από γέφυρες, ράγες και σύρματα από τις κολόνες του ΟΣΕ, αγροτικές- κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, παρελκόμενα τρακτέρ, αντλιτικά συγκροτήματα μεταλλικά εξαρτήματα από τις εγκαταστάσεις του ΓΟΕΒ (δίκτυο άρδευσης κτημάτων), καμπάνες από εξωκλήσια, εξώπορτες σπιτιών, κ.α. ότι δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.
-Στην περιοχή μας λειτουργεί  μονάδα επεξεργασίας μετάλλων η οποία γίνεται αποδέκτης κλεμμένων μεταλλικών αντικειμένων και δεν γνωρίζουμε αν έχει άδεια λειτουργίας.
-Υπάρχουν οχήματα που αλλάζουν  πινακίδες. Οι λόγοι είναι γνωστοί.  Ένας απ’ αυτούς είναι ότι  αλλάζοντας ο αριθμός κυκλοφορίας αυτομάτως μεταφέρεται και τέσσερα (4) χρόνια αργότερα η ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου του (ΚΤΕΟ)  κι έτσι πολλά απ’ αυτά κυκλοφορούν και δεν έχουν περάσει ποτέ από κανένα  ΚΤΕΟ της χώρας. Ποια οχήματα απ’ αυτά που κυκλοφορούν είναι ασφαλισμένα;;; Ποιοι απ’ αυτούς έχουν άδεια ικανότητος οδηγού;;; Γνωρίζετε ότι τα οδηγούν και ανήλικα παιδιά;
Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στην ύπαιθρο έξω από τους οικισμούς των χωριών μας, οι οποίοι δεν έχουν καταγραφή ποτέ από καμία υπηρεσία, το κράτος πραγματικά δεν γνωρίζει πόσα μέλη έχει η κάθε οικογένεια, αν κατοικούν μόνιμα εκεί σε τι συνθήκες ζουν, αν μετακινούνται που πηγαίνουν και άλλα πολλά ερωτήματα.
Οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν με δικούς τους νόμους, οι υπηρεσίες:  Αστυνομία, Δικαιοσύνη,  ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, Δ.Ο.Υ.  δεν μπορούν να βρούν  που διαμένουν για να τους παραδώσουν λογαριασμούς ή άλλη αλληλογραφία τους.
-Το κράτος πρόνοιας που τους παρέχει οικογενειακά επιδόματα, τρόφιμα κ.α παροχές θα έπρεπε να τους έχει καταγράψει.
-Αυτές οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας, από την μια δεν έχουν να εξασφαλίσουν το καθημερινό τους φαγητό και από την άλλη, θέλουν ένα αυτοκίνητο να γυρίζουν όλη την ημέρα. Με τι οικονομική δύναμη βάζουν καύσιμα και συντηρούν αυτά τα οχήματα που έχουν έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς;
Παίρνουν επίδομα  για κάθε παιδί που γράφεται στο σχολείο χωρίς έλεγχο από το κράτος. Να το πάρουν το επίδομα αλλά αφού γράψουν το παιδί τους σχολείο, και αφού έχει ολοκληρώσει την σχολική χρονιά, και με την βεβαίωση του  Δ/ντη ότι παρακολούθησε όλο το έτος.  Γνωρίζετε ότι αφού πάρουν το επίδομα τα σταματούν τα παιδιά από το σχολείο;
-Γιατί η αστυνομία δεν μας προστατεύει από τους παράνομους;  Δεν τους ενοχλεί καν, όσο για να έρθει σε βοήθεια την στιγμή που την χρειαζόμαστε, ούτε λόγος. Αισθανόμαστε απροστάτευτοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.
Που ακούστηκε για 3 ολόκληρους πρώην Δήμους (Αρφαρών - Άριος και Θουρίας) να είναι υπεύθυνος ένας μόνο αστυνομικός;
-Το Μεγάλο Σάββατο στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών ομάδα Ρομά επιτέθηκε στην γυναίκα αστυνομικό που περιπολεί μόνη της στην περιοχή μας, διότι τόλμησε να ζητήσει τα στοιχεία του Ρομά ο οποίος είχε πιαστεί επ’ αυτοφώρω να κλέβει περίφραξη και την ξυλοκόπησαν και την έστειλαν στο νοσοκομείο. Αυτό μόνο!
-Η περιοχή μας από τα κρούσματα και από τις πράξεις  των ομάδων αυτών  έχει υποβαθμισθεί περιβαλλοντικά και αισθητικά, ενώ οι ίδιοι δεν σέβονται τους γειτόνους τους και το περιβάλλον  πετούν  βρωμιές και σκουπίδια παντού.
Επίσης σχεδόν κάθε βράδυ καίνε λάστιχα για να πάρουν τα μέταλλα που περιέχουν, με αποτέλεσμα να επικρατεί στην περιοχή αφόρητη δυσοσμία και η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας.
Η αξία της περιουσίας μας σε όλη την περιοχή έχει υποβαθμιστεί σε φοβερό βαθμό. Κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί ή και να πουλήσει το ακίνητο του. Όμως το κράτος εξακολουθεί να μας επιβαρύνει φορολογικά για τα οικόπεδα μας με βάση της αντικειμενικές αξίες της Δ.Ο.Υ.
Έχουν κατασκευασθεί και κατασκευάζονται κτίσματα παράνομα τα οποία  ρευματοδοτούνται και υδροδοτούνται χωρίς άδεια ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες εθελοτυφλούν.
-Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην περιοχή μας αναγκάστηκαν για τους παραπάνω λόγους να κλείσουν ή να μεταφερθούν.
-Γιατί δεν ασκείται από την πολιτεία ο έλεγχος και η τιμωρία που θα έπρεπε για όλα τα ανωτέρω;
Όσο μένουν ατιμώρητοι τόσο αποθρασύνονται.
-Κύριοι αυτά που συζητήθηκαν ακούστηκαν και προτάθηκαν στην πολύωρη συγκέντρωσή μας θα μπορούσαν να γεμίσουν πολλές σελίδες, σημειώσαμε τα πιο βασικά.
-Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όσο υπάρχει ατιμωρησία οι παραβάσεις θα συνεχίζονται.
-Το πλιάτσικο δεν είναι τρόπος ζωής, στην περιοχή μας πρέπει να επιβληθεί ο νόμος, να γίνει καταγραφή όλων των οικογενειών των μελών τους  και των μέσων μεταφοράς τους  έναν προς έναν.
Η αστυνομία πρέπει να γνωρίζει που βρίσκεται ο καθένας τους.
Μας έχετε αφήσει απροστάτευτους στο έλεος της λεηλασίας.

Κύριοι το καλοκαίρι θα είναι πολύ θερμό αν δεν λάβετε υπόψη τα δίκαια αιτήματα μας, τα οποία έχουν εκφραστεί πολλές φορές μέσω των Τοπικών Αρχών, θα αναγκαστούμε πολύ σύντομα να πάρουμε το δίκιο μας στα χέρια μας  και θα καταφύγουμε στο τελευταίο μέσο προστασία μας την αυτοδικία.

Οι  Αγανακτισμένοι Πολίτες των ανωτέρω χωριών


Δεν υπάρχουν σχόλια: