Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Μισό αιώνα μαζί!!!


Όσο και να φαίνεται παράξενο, αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος για τις ανάγκες μετακίνησης του. Ούτε λιμουζίνες, ούτε άλλου είδους πολυτέλειες.
Ένας μικρός παλιός σκαραβαίος είναι εδώ και χρόνια το επίσημο αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Μητροπολίτης. Εντύπωση προκαλεί επίσης πως ο Μητροπολίτης οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος του... Με αφορμή τη φωτογραφία θυμηθήκαμε την ταινία των παιδικών μας χρόνων "Κατσαριδάκι αγάπη μου", όπου "κατσαριδάκι" ένας δυνατός... σκαραβαίος.
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος (Τοποτηρητής Αργολίδος) έχει κερδίσει την συμπάθεια και την αγάπη των Αργολιδέων με τις συχνές επισκέψεις στο νομό, λόγω της ιδιότητας του και νομίζουμε πως και αυτή η άγνωστη για τον πολύ κόσμο λεπτομέρεια συμβάλει ακόμα περισσότερο στην εδραίωση της άποψης πως πρόκειται για έναν πολύ ταπεινό άνθρωπο που σπάνια συναντά κανείς σήμερα στις μέρες μας.
Το αυτοκίνητο ο σεβασμιώτατος το έχει 50 χρόνια και έχει διανύσει πάνω από 4.000.000 χιλιόμετρα! Το αγόρασε με δάνειο όταν ήταν ιεροκήρυκας και το αποπλήρωσε μετά από 25 χρόνια. Με το αυτοκίνητο αυτό έχει κάνει πολλά ταξίδια στην Ευρώπη και έχει αποδειχθεί θηρίο! Ο αριθμός κυκλοφορίας του σκαραβαίου είναι PK 1523.
Ο Μητροπολίτης έχει περάσει αξέχαστες στιγμές με το "κατσαριδάκι" του. Ο σεβασμιώτατος είχε μεταβεί προ 25ετίας στη Ρώμη με τον σκαραβαίο. Εντυπωσιασμένος σταμάτησε στον περιφερειακό της Ρώμης για να απολαύσει τη θέα. Εκεί του κόπηκε η ντίζα γκαζιού... Μια άλλη φορά πήγαινε σε γάμο στην Τρίπολη. Στο δρόμο τον "έπιασε" λάστιχο. Το άλλαξε μόνος του και έφθασε στο γάμο στην ώρα του αλλά... μουτζουρωμένος.
Σκαραβαίο έχει και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σε μαύρο χρώμα. Τον είχε αγοράσει μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο. Όμως ο κ. Ιερώνυμος έχει μάλλον παροπλίσει το VW στη Βοιωτία.

Ο ενορίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: