Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Αύριο οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά!!!Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

 Αρ. Πρωτ : …111… Ασπρόπυργος 26/04/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1Η ΜΑΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η Πρωτομαγιά είναι μια ιστορική και αγωνιστική ημέρα για το εργατικό κίνημα. Σηματοδοτεί τους αγώνες που δόθηκαν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για τα εργασιακά δικαιώματα.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Οι παγκοσμιοποιημένες αγορές, πανίσχυρες και ανεξέλεγκτες, προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς και τις χώρες τους δικούς τους Νόμους της Κερδοσκοπίας, της ασυδοσίας, της εκμετάλλευσης, ακυρώνοντας όλους τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Για τους Έλληνες εργαζόμενους η σημερινή κρίση φέρνει την ανεργία στο 30% (1.500.000 άνεργοι), ανέχεια (1.500.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι), εξαθλίωση και φτωχοποίηση μέσα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της τριμερούς κυβέρνησης και της Τρόικας.
Τα μνημόνια που επιβλήθηκαν καταργούν κάθε έννοια Δικαίου, κουρελιάζουν το Σύνταγμα, σκοτώνουν την Δημοκρατία, την Ελευθερία και υποθηκεύουν την Εθνική Κυριαρχία της Χώρας, μετατρέποντάς την σε Προτεκτοράτο.
Τιμούμε τους Αγωνιστές του Εργατικού Κινήματος, όλους όσους θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα δικαιώματα της τάξης μας, για να απολαύσουν οι επόμενες γενιές καλύτερες ημέρες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι δεν φταίνε για τη σημερινή κατάσταση που ζούμε. Οι πολιτικές που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τους «καθοδηγητές» τους (ΔΝΤ, Τρόικα), από τους κάθε λογής καιροσκόπους, τοκογλύφους, έφεραν τη χώρα και τους πολίτες της στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι επιτακτική ανάγκη με την απεργία της 1ης Μάη, να σπάσουμε τα δεσμά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που πνίγουν την κοινωνία.

ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και ώρα 11:00

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ώρα 10:30

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: