Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Γιατί δεν παραδίδουν τις Εργατικές Κατοικίες της Ελευσίνας στους δικαιούχους;


ΕΚΕ-ΔΑ Δελτίο Τύπου 23/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από αγώνες πολλών ετών το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας κατάφερε να υποδείξει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας χώρο στην παραλία Ελευσίνας ώστε να ανεγερθούν οικίες, που θα επίλυαν βασικές ανάγκες εργαζομένων της περιοχής στο θέμα της στέγασης.
Επιπλέον οι κατοικίες θα ήταν πολεοδομικά όμορφες και συμβατές για να αναδείξουν τον παραλιακό ιστό της πόλης μας.
Οι Εργατικές Κατοικίες ενώ είναι έτοιμες δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στους δικαιούχους και στις οικογένειές τους.
Δυστυχώς έχουν ήδη περάσει 4 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα της κλήρωσης, και οι δικαιούχοι παραμένουν ακόμα και σήμερα στον αέρα.
Η αναλγησία της κυβέρνησης, η καθυστέρηση των εργασιών της αποχέτευσης και η παρέμβαση της επιτροπής παραλίας για την μη πολεοδόμηση της περιοχής προσφεύγοντας στο συμβούλιο της Επικρατείας, έχει δημιουργήσει ένα θολό και αβέβαιο τοπίο για τις 85 οικογένειες που αισθάνονται πλέον όμηροι.
Από την μια έχουν κερδίσει ένα σπίτι και από την άλλη δεν έχουν την δυνατότητα να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από το κεραμίδι των εργατικών κατοικιών.
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θέλοντας να δημιουργήσει έναν μοχλό πίεσης, κάλεσε τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών σε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο και δημιουργήθηκε μια Επιτροπή Εργατικών Κατοικιών «IRIS».
Η Επιτροπή Κατοικιών θα κινηθεί στην κατεύθυνση της πίεσης ώστε να ληφθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα όλες οι αποφάσεις για την αμεσότερη παράδοση των εργατικών κατοικιών.
Έχει ζητηθεί μάλιστα ραντεβού με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κο Παναγιωτόπουλο Νίκο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 10:30.
Επίσης θα παίξει τον καταλυτικό ρόλο προάσπισης των καταστροφών και των λεηλασιών που πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα στις Εργατικές Κατοικίες από παραβατικές ομάδες που ρημάζουν τις περιούσιες των εργαζομένων ανεμπόδιστες, χωρίς καμιά αρχή να αναλαμβάνει την ευθύνη της φύλαξης.
Μετά από επιτόπιο έλεγχο που έκανε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΙΡΙΣ» διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των κατοικιών.
Έχουν γίνει ζημιές στις κατοικίες που αφορούν σπασμένα τζάμια στις πόρτες εισόδου των κατοικιών σπασμένα πλακάκια στους εσωτερικούς χώρους παραβιασμένες πόρτες κουζίνας, σπασμένα ντουλάπια, σπασμένα είδη υγιεινής.
Επίσης έχουν γίνει σοβαρές ζημίες και στην περίφραξη που προστατεύουν τις κατοικίες με πεσμένες λαμαρίνες σπασμένα λουκέτα, με αποτέλεσμα την είσοδο οποιοιδήποτε άσχετου και μη δικαιούχου με τις κατοικίες.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί πρέπει να μπει ένα τέλος στις λεηλασίες.
Η Επιτροπή Αγώνα Εργατικών Κατοικιών Ελευσίνας «ΙΡΙΣ» θέλει να ενημερώσει τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών ότι θα λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Χαριλάου 28, κάθε Πέμπτη 6-8 μ.μ., τηλ. επικοινωνίας 2105546321.

Δεν υπάρχουν σχόλια: