Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Alfa Romeo Gloria με ελληνικό DNA!!!


H Alfa Romeo παρουσίασε την πρώτη φωτογραφία και λεπτομέρειες της «Gloria» που θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης σε τρεις εβδομάδες.
Το τετράπορτο σχεδιάστηκε σε συνεργασία του Alfa Romeo Style Centre με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού του Τορίνο (IED) και συγκεκριμένα με το τμήμα Master in Transportation Design. Το πρωτότυπο είναι δημιουργία του δικού μας Αλέξανδρου Λιώκη, ο οποίος σπουδάζει στο IED του Τορίνο. Η Alfa Romeo επέλεξε το δικό του σχέδιο και στη συνέχεια το τελειοποίησαν οι σχεδιαστές της μαζί με τους καθηγητές του IED
Η Gloria αντιπροσωπεύει το Ιταλικό πνεύμα και τη σπορτίφ ψυχή της εταιρείας και ως στόχο έχει την ιδιαίτερη απήχηση στην Αμερικάνικη και Ασιατική αγορά.
Στιλιστικά, έχει κομψή σχεδίαση με προεξέχουσα μάσκα, ένα μακρύ καπό και λεπτά φώτα LED. Το αμάξωμα διαθέτει πολλές καμπύλες, η οροφή του είναι βαμμένη ασημί για να κάνει αντίθεση και πατάει πάνω σε ζάντες της OZ Racing διαστάσεων 20 ιντσών. Συνολικά, οι διαστάσεις του είναι 4,7 μέτρα μήκος, 1,92 μέτρα πλάτος και 1,32 μέτρα ύψος, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2,9 μέτρα.
Παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο αν το concept θα διαθέτει κινητήρα, αλλά η Alfa Romeo αναφέρει ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να χωράει ένα "state-of-the-art V6" ή έναν twin-turbo V8.
Τέλος, η εταιρεία μαζί με την παρουσίαση θα λανσάρει και μια εφαρμογή για το iPad, όπου οι χρήστες θα μπορούν να διαμορφώσουν το αυτοκίνητο διαλέγοντας μεταξύ πέντε διαφορετικών χρωμάτων και ζαντών, οι οποίες έχουν εξελιχθεί από τους φοιτητές στο πλαίσιο ενός project της OZ Racing.

Δεν υπάρχουν σχόλια: