Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τιμήθηκε η επέτειος 170 ετών από το θάνατο του Θ. Κολοκοτρώνη!!!


Εκδήλωση για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στον Πύργο από τον Σύνδεσμο των εν Ηλεία Γορτυνίων "ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε"

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με αφορμή την 170η επέτειο θανάτου του "Γέρου του Μωριά" (4 Φεβρουαρίου 1843) ο Σύνδεσμος των εν Ηλεία Γορτυνίων "ο Άγιος Γρηγόριος ο  E" τίμησε το πρωί της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου στον Πύργο την μνήμη του μεγάλου Στρατηγού του 1821.
Στην σχετική επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου προέστη ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος στο κήρυγμά του συνέδεσε τα νοήματα του Ευαγγελίου της ημέρας με την μορφή και τα έργα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη που αποτελούν δίδαγμα και σήμερα για κάθε Ορθόδοξο Έλληνα. Για τις άγνωστες πτυχές της μεγάλης φυσιογνωμίας του εκ Γορτυνίας Στρατηγού του 1821, μέσα από γεγονότα της ζωής του, μίλησε σε σύντομη ομιλία του ο φιλόλογος καθηγητής κ. Γεώργιος Κουρκούτας.
Ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο στον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στο κέντρο του Πύργου, ενώ ο Σύνδεσμος Γορτυνίων εκ μέρους του Προέδρου του κ. Λάμπη Μπράμου ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες στην τελετή μνήμης.
Στην εκδήλωση έδωσε το "παρών" ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Λεων. Δημουλιάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ηλείας κ. Γεώργιος Μπράμος, ο κ. Νικόλαος Λάμπρου εκ μέρους του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Μέγας Βασίλειος" κ Δημ. Κωνσταντόπουλος, αντιπροσωπεία της "Εθνικής Δράσης Ηλείας", ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος, ο τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών κ. Γεώργιος Φουντουλάκης, η κ. Μαίρη Μιχαλακοπούλου εκ μέρους του Λαογραφικού Ομίλου "Ηλείων Παράδοσις" κ. ά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: