Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κυβέρνηση και λακέδες δημοσιογράφοι κατά των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!!!


Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές…
Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση του Επαναδιαπραγματευτή Σαμαρά στα χνάρια της Κυβέρνησης του Εθνοπροδότη Παπανδρέου…
Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους λακέδες δημοσιογράφους διασύρει εργαζόμενους για να στρέψει εναντίον τους το κοινωνικό σύνολο…
Και βέβαια, δεν πιστεύουμε την Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για τους μισθούς των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς…
Τα ίδια λένε κάθε φορά για κάθε εργαζόμενο προκειμένου να επιβάλλουν επονείδιστα μέτρα…
Κατά τον ίδιο τρόπο διέσυραν κι εμάς παλαιότερα ως εργαζόμενους, γι αυτό και δηλώνουμε σήμερα αλληλέγγυοι…
Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ.:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ.ΣΥ.


Φίλε Επιβάτη,

Άνεργε, Συνταξιούχε, Εργαζόμενε, φοιτητή.
Όλοι βιώνουμε τις συνέπειες από την πρωτοφανή φοροεπιδρομή, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η τρόικα, τις καταιγιστικές αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών διαβίωσης και τις διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ η επίσημη ανεργία καλπάζει στο 27% με την πραγματική να είναι πολύ μεγαλύτερη.
Μέσα σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κατά 25% από τις αρχές του 2013, λεηλατώντας για μια ακόμα φορά το οικογενειακό εισόδημα.
Για να δικαιολογήσουν τις επερχόμενες αυξήσεις, ενοχοποιούν για άλλη μια φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, αποκρύπτοντας την αλήθεια, ότι μετά το μεγάλο ψαλίδι η μηνιαία μισθοδοσία του προσωπικού της ΣΤΑΣΥ Α.Ε έχει μειωθεί κατά 48%. Τα ίδια θα κάνουν αύριο στο νερό, στην ενέργεια, στην υγεία, στη παιδεία κ.λ.π. Αγαθά τα οποία μαζί με τις συγκοινωνίες θέλουν να ξεπουλήσουν όσο-όσο σε ιδιώτες.  
Στην πραγματικότητα με τις επερχόμενες αυξήσεις σου ζητάνε να πληρώσεις εσύ το μάρμαρο για τα χαλασμένα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στους σταθμούς, τα κλειστά εκδοτήρια και τον ανύπαρκτο έλεγχο εισιτηρίων, λόγω των μετατάξεων και των απολύσεων των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ – ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ.
Φαινόμενα τα οποία εκτρέφουν την εισιτηριοδιαφυγή προκαλώντας τεράστια μείωση εσόδων στην Εταιρία. Αν αντιμετωπιστούν δεν απαιτείται καμία αύξηση, αλλά μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Φίλε Επιβάτη,

Εμείς οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ & ΤΡΑΜ σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές παλεύουμε μαζί σου για να μην περάσει το νέο χαράτσι στην τιμή του εισιτηρίου. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών και διεκδικούμε:

1. Μείωση του εισιτηρίου στο 1€, στα επίπεδα του 2009.
2. Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους

Οι εργαζόμενοι στις ΣΤΑθερές ΣΥγκοινωνίες
αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας,
ενάντια στην εξαθλίωση που επιχειρείται σε βάρος ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Οι Διοικήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: