Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Εντυπωσιακό!!! Ο Άι Βασίλης πήγε με το τραίνο στους Χράνους Αρκαδίας!!!


Την αγάπη μας για το τραίνο δεν την κρύψαμε ποτέ σ’ αυτό το blog αφού μεγαλώσαμε ταξιδεύοντας από και προς την ιδιαίτερη πατρίδα μας με αυτό.
Και τώρα που κάθε σφύριγμά του αποτελεί ιδιαίτερο γεγονός για την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία, εμείς φροντίζουμε να το παρουσιάζουμε και να το αναδεικνύουμε.
Το γεγονός των γιορτινών ημερών ήταν η άφιξη της αμαξοστοιχίας στους Χράνους Αρκαδίας όπως περιγράφεται στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ του οποίου είμαστε τακτικοί θαμώνες!!!

Στις 29/12/2012 ο Σύλλογος των απανταχού Χραναίων με τον Δήμο Μεγαλόπολης και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποδέχτηκαν το Χριστουγεννιάτικο Τρένο με μικρά παιδιά, από την Καλαμάτα και από το Χαμόγελο του Παιδιού της Κυλλήνης και του Πύργου.
Ήταν η ώρα 4 μ.μ. όταν το Χριστουγεννιάτικο Τρένο με τους μικρούς φίλους έφθασε σφυρίζοντας στο όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό μας τους Χράνους Αρκαδίας. Η Φάτνη με την Γέννηση του Χριστού, τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι φωτισμένες ράγες του τρένου, ο στολισμός του σταθμού και της κοινοτικής αίθουσας και η ολοφώτιστη με λαμπιόνια εκκλησία του χωριού μας, ήταν έτοιμα να υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους. Το πλήθος των επισκεπτών που είχε πλημμυρίσει τον πεζόδρομο από την πλατεία του χωριού μέχρι τον σταθμό, με την χαρά αποτυπωμένη στο πρόσωπό τους, ακολουθώντας τα παιδιά του χωριού με την καθοδήγηση της εξαιρετικής παιδαγωγού Ελένης Κοσκορέλου και ψάλλοντας τα κάλαντα υποδέχτηκαν τα παιδιά του τρένου.
Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχου Χραναίων Νίκος Σίκαλης, ο πάρεδρος Θανάσης Ηλιόπουλος, η Αντιδήμαρχος κυρία Ειρήνη Λύγουρη, ο παππά Βασίλης και όλοι οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού. Το κλίμα ήταν συγκινητικό για τα ανάμεσα σε όλα τα παιδιά, βρίσκονταν παιδιά από το Χαμόγελο του παιδιού του Πύργου και της Κυλλήνης, λέγοντάς μας με το ελπιδοφόρο βλέμμα τους ότι περιμένουν και αυτά τον Άγιο Βασίλη. Τα συναισθήματα όλων ήταν ανάμικτα. Γιατί αυτά τα παιδιά δεν μας αφήνουν να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και αυτό συμβαίνει όλο το χρόνο, όλες τις εποχές, συνέχεια!!!
Στην συνέχεια όλα τα παιδιά με την κυρία Κοσκορέλου, κατευθύνθηκαν στην στολισμένη Κοινοτική αίθουσα, όπου παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις, έψαλλαν τα κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης τους μοίρασε δώρα, καραμέλες, σοκολατάκια, και μαζί με τους επισκέπτες απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ που στήθηκε από τον Σύλλογο και τις γυναίκες του χωριού, με γλυκά, ζεστό τσάι, ζεστή σοκολάτα και τσίπουρο.
Ουρά ήταν τα παιδιά στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι για να πάρουν το μυρωδάτο ποπ κορν.
Τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κος Λευτέρης Μαρούσης, Σύμβουλος Διοίκησης, η κυρία Αιμιλία Μαρκοπούλου η κυρία Νασιοπούλου, στελέχη της Διοίκησης και ο προϊστάμενος ΟΣΕ κ. Χάρης Πατεράκης, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νίκο Σίκαλη για την ζεστή φιλοξενία, μεταφέροντας τον ενθουσιασμό των παιδιών, όπου ρωτούσαν ενθουσιασμένα, «σε ποια χώρα είμαστε;».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι προσέφεραν εθελοντική εργασία για την διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής, που προσέφερε μια νότα χαράς και ξεγνοιασιάς στα μικρά παιδιά, τους επισκέπτες και τους κατοίκους του χωριού.
Επίσης τόνισε, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την συμπατριώτισσά μας κ. Χριστίνα Καλατζή με τον σύζυγό της Μιχάλη Γεωργουλάκο για την βοήθεια και συμπαράσταση στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας, που έγινε για πρώτη φορά, και την πολύτιμη βοήθεια της Διακοσμήτριας Έλλης Νικολούδη που επιμελήθηκε τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου τρένου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΛΠΙΔΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΡΑΝΑΙΩΝ



2 σχόλια:

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ 1 είπε...

Καλημέρα Γιώργο
Καλή Χρονιά
Ο Άι Βασίλης έμεινε ...γυμνός από
ρούχα και δώρα και παιχνίδια για
τα παιδιά.
Τα κατάσχεσε η εσωτερική τρόικα!!!

Παύλος ο καλός ο μαθητής.......

BENEAS GEORGIOS είπε...

Αγαπητέ φίλε Παύλο εύχομαι Καλή χρονιά και να ξαναβρούμε το χαμόγελο που έχει σβήσει από τα χείλη μας.
Εγώ αισθάνομαι διπλά προδομένος και απογοητευμένος διότι στήριξα παντοιοτρόπως το σημερινό Πρωθυπουργό που τυγχάνει και συμπατριώτης μου, στην προσπάθειά του να ανέλθει στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και μετέπειτα όταν παρουσίαζε φρούδες ελπίδες στο λαό μέσα από τις εξαγγελίες του στα "Ζάππεια" και ο οποίος εν τέλει δολίως κατέλαβε την εξουσία παραπλανώντας μας με τη ρητορική του. Ευτυχώς αντιλήφθηκα το ρόλο του το Νοέμβριο του 2011 και δεν έχω τύψεις ότι τον στήριξα ή τον ψήφισα μετά από αυτό το χρονικό σημείο.
Χαίρομαι πλέον βλέποντάς τον να αυτοεξευτελίζεται συγκυβερνώντας με τον αδίστακτο και αμαρτωλό Βενιζέλο στηριζόμενος στην ψήφο αυτών που με την πολιτική δεκαετιών μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Θεία Δίκη!!!