Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή πρωτοβουλίας της ΠΟΕΠΔΧΒ για ΣΣΕ στον όμιλο ΕΛΠΕ!!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

PAN HELLENIC FEDERATION OF EMPLOYEES IN PETROLEUM PRODUCTS - REFINERIES & CHEMICAL INDUSTRY

Αριθ. πρωτ. 7683

Αθήνα 16/1/2013

ΠΡΟΣ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

κ. Κομνηνό, Πρόεδρο ΕΛ.ΠΕ.

κ. Κωστόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛ.ΠΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διοικήσεις Εταιρειών Ομίλου ΕΛΠΕ

ΑΣΠΡΟΦΟΣ υπόψη κου Φωτόπουλου

ΝΤΙΑΞΟΝ υπόψη κου Κόκκοτου

ΕΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ υπόψη κου Ψυχογιού

Κύριοι,
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε σαν κοινωνία εμείς οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) με αφορμή τη λήξη των επιχειρησιακών συμβάσεων (ΑΣΠΡΟΦΟΣ, DIAXON, ΕΚΟ) αλλά και την ανάγκη για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, διεκδικούμε:
* Την υπογραφή όσων Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας (Επιχειρησιακών ή Κλαδικών) έχουν λήξει στις 31/12/2012, ως έχουν σήμερα, με ισχύ για ένα χρόνο (2013).
* Τη διατήρηση των υφιστάμενων πολιτικών και αμοιβών των εργαζομένων σε επιχειρησιακό επίπεδο στις εταιρείες που δεν υπήρχε έως σήμερα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση. Όπως είναι η Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
* Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΠΕ
Ως εργαζόμενοι έχουμε πλήρη συναίσθηση της δεινής θέσης που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και η κοινωνία, στα πλαίσια της εφαρμογής των κοινωνικά άδικων και ανεδαφικών πολιτικών των μνημονίων που βυθίζουν τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Εργαζόμαστε, ωστόσο, σε έναν Όμιλο υψηλής κερδοφορίας και τεχνογνωσίας, νευραλγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία. Στα θετικά αποτελέσματα αυτού του Ομίλου έχει συμβάλλει και θα συνεχίσει να συμβάλει τα μέγιστα το εργατικό δυναμικό που απασχολείται στις εταιρείες του, όπως κατ’ επανάληψη και εσείς οι ίδιοι έχετε δηλώσει απονέμοντας συγχαρητήρια στους εργαζόμενους.
Πιστεύοντας ότι το πραγματικό περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. είναι οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν – και με δεδομένη την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αμοιβών τους – ζητούμε συνάντηση μαζί σας ως Διασωματειακή Επιτροπή για να εκθέσουμε τις απόψεις και θέσεις μας με τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Για τα Σωματεία:

* Σπύρος Λάττας, Πρόεδρος Συνδέσμου Εργαζομένων ΑΣΠΡΟΦΟΣ,
* Θεοδόσιος Σπυράντης, Πρόεδρος ΠΕΠΕΚΟ,
* Αθανάσιος Χαραλάμπους, Πρόεδρος ΠΣΕΕΚ,
* Νίκος Κλεισάρης, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων DIAXON,
* Παναγιώτης Οφθαλμίδης, Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ

Για την Ομοσπονδία ΠΟΕΠΔΧΒ:

* Νίκος Ορφανός, Πρόεδρος
* Παναγιώτης Κοντουσιάδης, Γενικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: