Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στις επάλξεις του Αγώνα από απόψε οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας!!!


Ξεκίνησαν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πολλών μηνών!!!

Αυτή την ώρα απεργοί βρίσκονται στην είσοδο των Ναυπηγείων και συντονίζουν τη δράση τους που αναμένεται να κλιμακωθεί από τα ξημερώματα!!!

Εμείς τους συμμεριζόμαστε, δηλώνουμε αλληλέγγυοι και με τις μικρές δυνατότητες που έχουμε στηρίζουμε και προβάλουμε τον πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα τους!!!








4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναβρασμός επικρατεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της πύλης εισόδου.
Την ίδια ώρα, απελπισμένος εργαζόμενος, πατέρας ενός άρρωστου παιδιού έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας.
Η κατάσταση που επικρατεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν διαφέρει από αυτή στα άλλα ναυπηγεία.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόλυτη εξαθλίωση, αφού στην καλύτερη περίπτωση, παίρνουν 100 ευρώ βδομάδα παρά βδομάδα.
Ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να οργανώσουν κινητοποιήσεις, ακόμη και με αποκλεισμούς δρόμων, ενώ ίδια αντίδραση αναμένεται να έχουν και οι καταταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Οι συνάδελφοί μας μετά και από την τελευταία τους Γενική Συνέλευση αποφάσισαν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες Απεργιακές κινητοποιήσεις να στείλουν ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης και διεκδίκησης, αφενός προς τον εργοδότη κο Ταβουλάρη και αφετέρου προς την Ελληνική Κυβέρνηση, για το αυτονόητο που είναι το δικαίωμα στην εργασία.
Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία φωνάζουν πως φτάνει πια η κοροϊδία δύο ολόκληρα χρόνια. Με δήθεν δεσμεύσεις και υποσχέσεις παρέμειναν όμηροι και απλήρωτοι έναν ολόκληρο χρόνο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση αυτοί και οι οικογένειες τους.
Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν ζητούν ούτε χάρες ούτε ιδιαίτερη μεταχείριση, ζητούν να παρθούν τώρα όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες για μια εθνική και βιώσιμη λύση στην Ναυπηγική Βιομηχανία της πατρίδας μας.
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας- Δυτικής Αττικής καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Πρωθυπουργό της χώρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει με αίσθημα ευθύνης την πρωτοβουλία για υλοποίηση της δέσμευσης που είχε δώσει στις 18/2/2011 στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, «Ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας»
Εδώ οφείλουμε να το δηλώσουμε και εμείς όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στο Θριάσιο Πεδίο με κλειστά Ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά θα διαρραγεί και ο κοινωνικός ιστός της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δελτίο Τύπου - Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία

H ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι οποίοι από αύριο Τρίτη 22/1/2013 ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες καταφεύγοντας σε συσσίτια ώστε να μπορέσουν να ζήσουν, διεκδικούν το αυτονόητο το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να λάβουν επιτέλους όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να εξευρεθεί λύση που θα καθιστά βιώσιμα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αλλά και συνολικά τον Ναυπηγοεπισκευαστικό Τομέα. Λύση που θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων ώστε να πάψουν οι εργαζόμενοι να βιώνουν συνθήκες

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ανώνυμος είπε...

EKEINO ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙΑΡΜΟΔΙΟΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΧΥΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ! ΠΟΥ ΗΤΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΣΣΕ, ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΛΠ; ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ "ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΕΙ" ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΠΕΛΑΔΩΡΟΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΧΟΡΤΑΣΕ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ. ΔΙΝΩ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.......