Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δελτία Τύπου για τη σημερινή 4ωρη Στάση Εργασίας!!!

Αρ. Πρωτ : …17.…    Ασπρόπυργος 25/01/13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να χειραγωγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε ανενόχλητη να βάλει σε εφαρμογή τα ακραία αντεργατικά σχέδιά της.
Φέρνοντας στο μυαλό όλων γκρίζες εποχές που αποπνέουν αυταρχισμό και καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, προχώρησε σε επίταξη των απεργών εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι υπόθεση όλων των δυνάμεων της εργασίας να σταθούν αλληλέγγυοι δίπλα στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ που αντιστέκονται στα μνημονιακά μέτρα τα οποία καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και κάθε έννοια εργατικού δικαίου.
Συμμετέχουμε στην 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας σήμερα 25/01/13 από 12:00 έως 16:00 που έχουν προκηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθηνών, Πειραιά και Ελευσίνας.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και καλούμε κάθε εργαζόμενο να σταθεί δίπλα στους απεργούς και να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να ανατραπούν οι καταστροφικές και αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, που ισοπεδώνουν την κοινωνία και οδηγούν τους πολίτες στην εξαθλίωση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

25/01/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η κατρακύλα της κυβέρνησης του Μνημονίου συνεχίζεται !!!! Την ώρα που η κοινωνία μας δοκιμάζεται σκληρά, οι πολίτες αισθάνονται αηδιασμένοι και μπουχτισμένοι από τις ατέλειωτες συζητήσεις για τις λίστες, οι δουλοπρεπείς υπηρέτες της Τρόικα αποφάσισαν να δείξουν το σκληρό και αδυσώπητο πρόσωπό τους απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα αντιστέκεται. Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι εργαζόμενοι του Μετρό, των οποίων οι απολαβές έχουν μειωθεί δραματικά και αγωνίζονται να διατηρήσουν την όποια αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει.
Ασφαλώς αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την "κυβέρνηση", αλλά είναι τουλάχιστον τραγικό να ακούγεται η λέξη επίταξη από τα χείλη του Πρωθυπουργού. Θα πρέπει κάποιος να τον ενημερώσει ότι η χώρα που κυβερνά, γέννησε την Δημοκρατία και το Δικαίωμα στην απεργία, για το οποίο κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους. Αν θυμηθούμε και την παρέμβαση των ΜΑΤ, με εντολή του ιδίου Πρωθυπουργού στην απεργία των Χαλυβουργών λίγους μήνες πριν, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι πρακτικές των ανελεύθερων καθεστώτων αποτελούν τη συνηθισμένη λύση για τους "κυβερνώντες".
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους απεργούς του Μετρό και δηλώνει παρούσα σε οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που συρρικνώνουν τα εισοδήματα και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ 2013, 12.00–16.00

Συνάδελφοι
Το Σωματείο μας συμμετέχει στην Παναττική Στάση Εργασίας που προκηρύχθηκε για σήμερα, μετά από κοινή απόφαση των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και ΛΑΥΡΙΟΥ.
Η Στάση Εργασίας αποφασίστηκε έκτακτα εχθές, ως έκφραση καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης για επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ και ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στις ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που συνεχίζουν τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις τους, με νέα 24ωρη απεργία.
Νωρίς τα χαράματα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια. Αμέσως πλήθος εργαζομένων από άλλους κλάδους έσπευσαν επιτόπου να συμπαρασταθούν στους απεργούς. Όσο δηλητήριο κι αν χύνουν οι τηλεοράσεις για να φέρουν σε αντιπαράθεση τους απεργούς με τους άλλους εργαζομένους και τους ανέργους, η προσπάθεια τους δεν θα περάσει.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ.
Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια συμπαράστασης που θα διεξαχθούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες.
Να παρθεί τώρα πίσω η επίταξη!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ
O Γεν. Γραμματέας Ι. ΚΑΜΠΑΝΗΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε (Π.Σ.Ε.Ε.Κ)

Αριθ. Πρωτ. 31    Μαρούσι 25/01/2013

Συνάδελφοι
Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 4 ωρη Παναττική Στάση Εργασίας που προκηρύχθηκε για σήμερα,μετά από κοινή απόφαση του ΕΚΑ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και ΛΑΥΡΙΟΥ.
Σύσσωμος ο εργατικός κόσμος καταδικάζει την επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ.
Συμμετέχουμε για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους εργαζόμενους στις ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που συνεχίζουν τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις τους με νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Συμμετέχουμε ενεργά στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια συμπαράστασης που θα ακολουθήσουν σήμερα και τις επόμενες ημέρες.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ – ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 16:00

Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Χαραλάμπους
H Γεν. Γραμματέας Μαρία Χήρα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ