Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δεν πρόκειται να περάσουν "κάτω από το αυλάκι" με όσα μεθοδεύουν για την Ολυμπία Οδό!!!


Παρακολουθώ το τελευταίο δεκαπενθήμερο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού (Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα).
Η έκρηξη του Βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη  Λαμπρόπουλου (ΝΔ) τα λέει όλα!!!
Θα μου επιτρέψει ο φίλος Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης να του πω πως δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεει από εδώ και στο εξής "κάτω από το αυλάκι"… Ούτε νύχτα!!!
Η υπόθεση του αυτοκινητοδρόμου που παρέπεμψε στις καλένδες (τριετία) για να χρυσώσει το χάπι των Πελοποννησίων θα τον κυνηγά σε όλη του την πολιτική καριέρα… Χρεώνεται τη μη κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα!!!
Δεν μπορεί να παραπέμπεις κάτι σε μια εποχή που ως Κυβέρνηση θα αποτελείς Πολιτικό Παρελθόν…
Τα ίδια βεβαίως ισχύουν και για τον "ελαφροχέρη" Μεσσήνιο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά…
Διαβάστε τις δηλώσεις Λαμπρόπουλου στα τοπικά ΜΜΕ αμέσως μετά την κοινή συνέντευξη τύπου των αρμόδιων Υπουργών:


''Στη χθεσινή (12-12-2012) συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Σταύρος Καλογιάννης με θέμα την εκτέλεση των μεγάλων οδικών έργων στη Χώρας μας ακούσαμε να κάνουν λόγο για καλά νέα και να ευχαριστούν τον διαπραγματευτή κ. Βιδάλη γιατί πέτυχε, όπως είπαν οι κ. Υπουργοί, συμβιβασμό με τις τεχνικές εταιρείες ώστε:
α) Να τους καταβάλει το Κράτος λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητούσαν ως αποζημίωση και
β) Να περικόψουν την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ μέχρι την Πάτρα και στην πραγματικότητα να αφήσουν έξω το μεγαλύτερο τμήμα ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ, για τεχνικούς λόγους, χωρίς να προσδιορίζονται ποιοι είναι, αλλά και για αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που όπως είναι γνωστόν αφορούν μόνον τα λίγα χιλιόμετρα στην περιοχή του Καϊάφα.
Δηλαδή θα τους πληρώσουμε και από πάνω, γιατί δεν ξεκίνησαν ποτέ το έργο, όπως ήταν υποχρεωμένοι να πράξουν από την σύμβαση του 2007.
Μας είπαν ακόμη οι κ.κ. Υπουργοί ότι θα ακολουθήσει και το δεύτερο ημίχρονο που θα είναι οι συζητήσεις με τις Τράπεζες.  Αφού οι συζητήσεις με τις τεχνικές εταιρίες κράτησαν κοντά τρία χρόνια, με τις Τράπεζες πότε θα τελειώσουν;
Ως Βουλευτής Μεσσηνίας απαιτώ, από τους κ.κ. Υπουργούς:
- Να διαπραγματευτούν οι ίδιοι και να μην συμφωνήσουν σε καμιά περικοπή ή τριετή κατ' αυτούς, αναβολή έναρξης των εργασιών του δρόμου, ώστε να μην εκτελεσθεί μόνον το φιλέτο για τις τεχνικές εταιρείες και τις Τράπεζες που είναι το Κόρινθος – Πάτρα.
- Να μην δώσει το Κράτος ούτε ένα Ευρώ στους εργολάβους.
Σε ό,τι με αφορά, δεν θα συναινέσω ποτέ στην μη εκτέλεση του συνόλου του έργου και δεν θα ψηφίσω καμιά τροποποίηση της Σύμβασης του 2007 και καμιά καταβολή δήθεν αποζημίωσης στις τεχνικές εταιρείες.''

Δεν υπάρχουν σχόλια: