Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ μας ανακοινώνει ότι δε θα τη λένε ΠΑΣΚΕ, αλλά...

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

16/11/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι,
Το Σάββατο 10 Νοέμβρη η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ πραγματοποίησε Ανοικτό Συνέδριο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.
Τα θέματα που απασχόλησαν το Συνέδριο όπως αποτυπώθηκαν και από τις τοποθετήσεις των συνέδρων ήταν: Η κρίσιμη κατάσταση της χώρας, οι επιπτώσεις της στην κοινωνική συνοχή, στα οικονομικά των οικογενειών, αλλά και στην απαξιωτική, προβληματική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο συνδικαλισμός γενικότερα αλλά και ειδικότερα στον χώρο μας.
Υπήρξε έντονος προβληματισμός για την θέση που πρέπει να πάρουμε πλέον σε σχέση με όλα τα παραπάνω.
Οι τοποθετήσεις των Συνέδρων κατέδειξαν με τον ποιο σαφή τρόπο ότι χρειάζονται τομές, αλλαγές, συσπείρωση και πλήρη ανεξαρτητοποίηση από χρωματισμούς και ταμπέλες έτσι ώστε μέσα από τον επαναπροσδιορισμό μας να επανεκκινήσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις που συμφωνούν σ’ αυτήν την πορεία.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι αποτελεί ανάγκη η σύγκρουση με οτιδήποτε δημιουργεί σήψη, δυσωδία και οδηγεί στο απόλυτο τέλμα το συνδικάτο και τους εργαζόμενους.
Χρειάζεται λοιπόν αλλαγή νοοτροπίας, απαγκίστρωση από κομματικούς δεσμούς που πρόδωσαν και εξακολουθούν να προδίδουν το λαό εξαναγκάζοντας τον σε απόγνωση και καταρράκωση του βιοτικού τους επιπέδου.
Η ΠΑΣΚΕ έχει διαφωνήσει και διαχωρίσει πλήρως τη θέση της με την πολιτική που ακολουθήθηκε και εξακολουθεί να ασκείται. Έτσι υιοθέτησε με ικανοποίηση τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου που είναι οι εξής:
Την ίδρυση και σύσταση νέου ψηφοδελτίου


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜA ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Συγκροτώντας εξαμελή Γραμματεία ψηφοδελτίου που την απαρτίζουν οι: Μακρυνώρης Νίκος, Καραλής Χρήστος, Βαργαγκάνης Παναγιώτης, Διαμαντάκος Ιωάννης, Περιβολάρης Διαμαντής, Σταθόπουλος Θόδωρος, η οποία θα έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα την συγκρότηση και στελέχωση του νέου ψηφοδελτίου καθώς και την επιμέλεια του προγράμματος με το οποίο θα κατέλθει στις εκλογές του Σωματείου μας, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.
Θα πρέπει λοιπόν στο νέο ψηφοδέλτιο να συνταχθούν και να χωρέσουν όλοι εκείνοι που έχουν την ίδια λογική, τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ανησυχίες, έξω από χρώματα, ταμπέλες και κατανοούν ότι αυτό που προέκυψε από το συνέδριο είναι μόνο η ΑΡΧΗ.
Η δημιουργία ενός τέτοιου εγχειρήματος θα πετύχει όταν ο καθένας βάλει τα δικά του υλικά έτσι ώστε η αρχιτεκτονική αυτού του οικοδομήματος να είναι φρέσκια, μοντέρνα, σύγχρονη και ανθεκτική στις επιθέσεις ιδιοτέλειας που θα δεχθεί.
Συναδέλφισσες – οι,
Ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται δρόμο και προβληματισμό ο οποίος θα αναπτυχθεί μέσα από κουβέντες στους χώρους εργασίας που θα βοηθήσουν στον εμπλουτισμό ιδεών που είναι απαραίτητο συστατικό ώστε η κίνηση αυτή να έχει τα αποτελέσματα που όλοι ΘΕΛΟΥΜΕ.
Οι εμπειρίες και κυρίως τα λάθη του παρελθόντος θα είναι τα σημεία που θα πρέπει να μας διδάξουν για το τι πρέπει να αποφύγουμε και το τι πρέπει να διορθώσουμε.

Ξεκινάμε. Ο δρόμος είναι μακρύς και σας θέλουμε δίπλα μας.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντρέπονται οι συνάδελφοι, τι να έκαναν, άλλαξαν τουλάχιστον το όνομα.
Κάτι είναι κι αυτό.

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!!!!!!!
Δηλαδή αν ο Βενιζέλος αύριο το πρωί αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι εξαγνίζεται στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και πρέπει να το εμπιστευθούμε ξανά;
Ήμαρτον Κύριε!!!
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη...

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚΕ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ??? ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.