Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε προβλέψει τα δεινά του λαού μας!!!


11 χρόνια πριν (29/5/2001) ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε ένα κείμενό του είχε προβλέψει αυτά ακριβώς που συμβαίνουν τώρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

Και αναρωτιόμαστε ακόμα, μετά από τρία μνημόνια, χωρίς να ανοίξει μύτη, γιατί ο Χριστόδουλος μάς άφησε έτσι όπως μας άφησε…

Ένας Λαός χωρίς Ηγέτη, ένα Έθνος χωρίς Εθνάρχη, έρμαιο των Εθνοπροδοτών πολιτικών…

Τυχαίο γεγονός;

Πλέον είμαι πεπεισμένος πως όχι!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή…

Διαβάστε με προσοχή τι έγραφε τότε:

"Ποιος, αλήθεια, από εμάς εδώ αδυνατεί να κατανοήσει στα χέρια τίνων θα περάσει ο απόλυτος έλεγχος των media; Μήπως στα χέρια δύο-τριών Αμερικανών επιχειρηματιών; Θα 'ταν απίστευτα ρομαντική μια τέτοια υπόθεση. Σε ποιον θα περάσει ο έλεγχος της πολιτικής ζωής; Στα χέρια πέντε-δέκα χορηγών των κομμάτων; Αγγίζει τα όρια του γελοίου η ερώτηση. Ποιοι λοιπόν θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν τη ζωή; Κάποιοι πλούσιοι τραπεζίτες μήπως; Ας μην τολμήσουμε να απαντήσουμε.

Αλλά ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι το προϊόν μιας παράλληλης δράσης δύο στοιχείων: της ελεύθερης οικονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά όλοι οι Ευρωπαίοι κάθε προσπάθεια κατάργησης αυτής της παραλληλίας.

Επιπλέον, πρέπει και πάλι να δούμε την άλλη όψη του νομίσματος: Η παγκοσμιοποίηση θα ανεβάσει στο επίπεδο του Ευρωπαίου τον δυστυχή Ταϊλανδό εργάτη, που τώρα δουλεύει για ένα μικρό κομμάτι ξερό ψωμί, ή, μήπως, θα είναι αποτελεσματικότερη αν κατεβάσει τον Ευρωπαίο σε επίπεδο παρόμοιο με του Ταϊλανδού;

Ελπίζω ότι όλοι θα έχουμε σε κάποιες ώρες μας αναρωτηθεί πού πηγαίνει ένας πολιτισμός όταν αναγορεύει την οικονομική ανάπτυξη σε αυτοσκοπό, δίνοντας της το δικαίωμα να γίνεται βωμός του Μολώχ. Όλοι θα έχουμε αναρωτηθεί πώς μπορεί να ονομάζεται αναπτυξιακή μια οικονομία που δεν υπολογίζει στο κόστος της την καταστροφή του πλανήτη και του ανθρώπου, δηλαδή του περιβάλλοντος και του πολιτισμού".Δεν υπάρχουν σχόλια: