Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Γενικό Συμβούλιο ΠΣΕΕΠ… Όταν κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!!!


Γενικό Συμβούλιο από τις 9 το πρωί ως τις 16:30 το απόγευμα.
Σύμφωνα με την ΠΑΣΚΕ και το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που αποχώρησαν, δεν έπρεπε να πάρουμε απόφαση…
Και τότε ποιος θα ήταν ο ρόλος του Γενικού Συμβουλίου;
Και γιατί συνεδριάζαμε τόσες ώρες και χάσαμε το Σάββατό μας;
Μα αυτό δεν κάναμε πάντα στο Γενικό Συμβούλιο;
Αποφασίζαμε και στέλναμε τις αποφάσεις προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
Και η Γενική Συνέλευση εγκρίνει ή απορρίπτει την πρόταση.
Όχι λένε τώρα, ΠΑΣΚΕ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ…
Έπρεπε να πάνε οι προτάσεις τους στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων προς ψήφιση!!!
Και αν στη Γενική Συνέλευση κατατεθούν άλλες τρεις χιλιάδες προτάσεις;
Ε, τότε δεν θα αποφασίσουμε ποτέ την τροποποίηση του Καταστατικού!!!
Τροποποίηση που στην ουσία όλοι συμφωνούν, αλλά για λόγους τακτικής, εντυπωσιασμού, αλλά και προσωπικών ψιλοτακτοποιήσεων… τεχνηέντως κάποιοι διαφωνούν…
Πενία (ψήφων) τέχνας (αποχωρήσεις) κατεργάζεται!!!

Επί της ουσίας τώρα.
Οι εναπομείναντες 37 Γενικοί Σύμβουλοι ενέκριναν ομόφωνα κατ’ άρθρο και στο σύνολό του το τροποποιημένο καταστατικό που θα έρθει προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.
Η τροποποιήσεις που παρουσίασε σήμερα το Προεδρείο στο Γενικό Συμβούλιο, είναι προϊόν εργασίας των προηγούμενων έξη μηνών.

Δείτε όλα τα τροποποιημένα άρθρα στην επίσημη ιστοσελίδα του Π.Σ.Ε.Ε.Π.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο για έναν εργαζόμενο και Γενικό σύμβουλο θα περίμενα τουλάχιστον να είχες την ευθιξία να προεβαλες τις προτάσεις όλων και όχι να ασκείς κριτική ας είναι. Απάντησε λοιπόν σε όλους στις ΒΕΕ γιατί δεν συμφωνείς με την δημιουργία ΠΕΣΥ και γιατί δεν συμφωνείς σε διασφάλιση στη μείωση των μελών του ΔΣ και στη διατήρηση της εκτελεστικής ώστε να διασφαλίζεται η και να επιβάλλεται η διαπαραταξιακη λειτουργία του θεσμού όπου είναι και το ζητούμενο από όλους τους. Εργαζόμενους εκεί να απολογιθεις σκοπιμότητες να χρεώσεις σε αυτούς που τώρα κάνουν τους ευαίσθητους για των θεσμό όταν πριν από τρία χρόνια τον θεσμό τον τράβηξαν στα δικαστήρια

BENEAS GEORGIOS είπε...

1. Νομίζω ότι είναι ευθύνη των παρατάξεων να προβάλουν τις θέσεις τους. Εγώ δεν πρόβαλα ούτε αυτή του Προεδρείου. Τις εντυπώσεις μου από τη σημερινή "ψυχοθεραπεία" έγραψα…
2. Τι να το κάνεις το ΠΕΣΥ στην Ελευσίνα; Και όταν το είχαμε (προσωρινή σωματειακή επιτροπή) στα μέλη του Δ.Σ του ΠΣΕΕΠ προσφεύγαμε. Κατά τη γνώμη μου περιττό είναι και στη Θεσσαλονίκη.
3. Δεν είναι σοβαρά πράγματα να αυξομειώνονται οι θέσεις του Δ.Σ. επειδή αλλάζουν οι συσχετισμοί δύναμης των παρατάξεων και κάποιοι μένουν χωρίς ρόλο.
4. Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει… Τα πολλά όργανα δημιουργούν σύγχυση αρμοδιοτήτων και κωλυσιεργούν τις αποφάσεις.
5. Άσε είναι πονεμένη ιστορία η διαχείριση και η αντιμετώπιση των εργαζομένων από την ΠΑΣΚΕ τότε. Γνωστά και τα πραξικοπήματα και ο αυταρχισμός από μέρους της

Ανώνυμος είπε...

ΠΣΕΕΠ

Αρ. Πρωτ: …228… Ασπρόπυργος 08/10/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Σάββατο 06/10/12 πραγματοποιήθηκε το Γενικό Συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ στο Αμφιθέατρο του Νέου Διοικητηρίου στον Ασπρόπυργο με θέματα: α) συζήτηση για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού και β) Κανονισμοί λειτουργίας Ταμείου Αλληλοβοηθείας – Απεργιακό Ταμείο και Κανονισμός Λειτουργίας Σωματειακών Επιτροπών.
Αρχικά το Γενικό Συμβούλιο επικύρωσε με ομόφωνη απόφαση τους Κανονισμούς Λειτουργίας. Στη συνέχεια συζητήθηκε η πρόταση τροποποίησης των άρθρων του Καταστατικού που προτάθηκαν από το Δ.Σ. και κατατέθηκαν άλλες δύο προτάσεις για συζήτηση. Υπήρξε κοινός τόπος όσον αφορά α) την κατάργηση της ποσόστωσης της Θεσσαλονίκης β) την ίδρυση Ταμείου Αλληλοβοηθείας – Απεργιακού Ταμείου και γ) ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τα δευτεροβάθμια όργανα. Δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη υπευθυνότητα, κύρια από τους συναδέλφους της ΠΑΣΚΕ, που βάζοντας ζητήματα «διαδικασιών» και όχι ουσίας αποχώρησαν (!!!) από τη συνεδρίαση με ακραίες δηλώσεις για φασισμούς και άλλα απίστευτα! Το Γεν. Συμβούλιο ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του και επικύρωσε κατ΄ άρθρο και στο σύνολό της με ομόφωνες αποφάσεις την πρόταση τροποποίησης του καταστατικού που κατατέθηκε από το Δ.Σ.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία τροποποίησης του Καταστατικού συνεχίζεται με τις Συνελεύσεις και την ψηφοφορία. Οι μέρες και οι ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι Περιφερειακές Συνελεύσεις είναι οι εξής:
• Δευτέρα 08/10/12 ΠΕΣΥΝ στις ΒΕΘ στο Κεντρικό Μηχανολογικό και ώρα 15:00.
• Τρίτη 09/10/12 ΠΕΣΥΝ στις ΒΕΕ στο Εστιατόριο και ώρα 15:00
• Τετάρτη 10/10/12 ΠΕΣΥΝ στις ΒΕΑ στο Αμφιθέατρο του Νέου Διοικητηρίου και ώρα 15:00.
• Πέμπτη 11/10/12 ΠΕΣΥΝ στο Μαρούσι (Χειμάρρας 8Α ) στο χώρο εστίασης και ώρα 16:00.
Τη Δευτέρα 15/10/12 και την Τρίτη 16/10/12 θα ακολουθήσει η καθολική ψηφοφορία των μελών του ΠΣΕΕΠ.
Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη στις ΠΕΣΥΝ όπου μετά την αναλυτική συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων, θα γίνει εκλογή των Εφορευτικών Επιτροπών που θα διεξάγουν την ψηφοφορία για την Τροποποίηση του Καταστατικού.
Στην ιστοσελίδα του ΠΣΕΕΠ θα αναρτηθούν οι Κανονισμοί και τα προς τροποποίηση άρθρα του Καταστατικού που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Τρίτη 9 Οκτώβρη επισκέπτεται εσπευσμένα την Αθήνα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξει την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Ανεργία, φοροεπιδρομές, ισοπέδωση εργατικών δικαιωμάτων, διάλυση του παραγωγικού ιστού, είναι απόρροια των καταστροφικών επιλογών της κεντρικής ευρωπαϊκής πολιτικής. Οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που δέχονται κύρια την οργανωμένη επίθεση.
Αντιστεκόμαστε συμμετέχοντας στην 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας στις 09/10/12 από τις 12:00 έως τις 15:00 και στο Συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα που διοργανώνουν ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ.
Για την Θεσσαλονίκη Στάση Εργασίας 09/10/12 και 12:00 έως 15:00 και Συλλαλητήριο στις 13:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου που προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Τα Συλλαλητήρια σήμερα Δευτέρα 08/10/12 και ώρα 18:00 στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στο Άγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη) θα γίνουν κανονικά.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

09/10/20212

Στις 6/10/12 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου ΒΕΑ Γενικό Συμβούλιο με θέματα:
- Κανονισμοί επιτροπών
- Ταμείο Αλληλοβοηθείας - Απεργιακό Ταμείο
- Συζήτηση για το Καταστατικό
Η συζήτηση για το Καταστατικό είναι μια κορυφαία διαδικασία γιατί προϋποθέτει καλοπροαίρετη,εποικοδομητική προσπάθεια από όλους μας, ώστε να υπάρξει κοινή πρόταση που θα θωρακίζει, θα κάνει λειτουργικότερο και ισχυρότερο το Σωματείο μας. Κάτι το οποίο έπρεπε και πρέπει να είναι προαπαιτούμενο από το συνδικάτο για να αντιμετωπίσει την νέα πραγματικότητα που όλοι φοβόμαστε.
Πέραν της ουσίας που αναφέραμε παραπάνω, απαιτείται διαρκής διάλογος και συνεννόηση, διότι για την ψήφιση της οποίας πρότασης προκύψει, απαιτείται εκ του νόμου ισχυρή πλειοψηφία της τάξης του 75% για να υπάρξει τροποποίηση του Καταστατικού. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ακόμα και ο ψυχρός νομοθέτης δίνει την κατεύθυνση της απαιτούμενης συναίνεσης.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ προσήλθε στο Γενικό Συμβούλιο έχοντας ξεκάθαρη πρόταση, βγαλμένη μέσα από συζητήσεις με τους εργαζόμενους σε όλους τους εργασιακούς χώρους, χωρίς δογματισμούς και αποφασισμένη να τηρήσει με συνέπεια αυτό που είχε προαναγγείλει σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, να εξαντλήσει δηλαδή κάθε προσπάθεια συναίνεσης μέσα από τον διάλογο.
Θέσαμε από την αρχή του Γενικού Συμβουλίου την θέση μας ότι, λόγω της τεράστιας σημασίας του θέματος της τροποποίησης του Καταστατικού, θα έπρεπε τα ζητήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και των κανονισμών λειτουργίας των επιτροπών του σωματείου να συζητηθούν στην αρχή της διαδικασίας, έτσι ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για το κυρίαρχο θέμα της τροποποίησης του Καταστατικού.
Στην διαδικασία της συζήτησης για το Τ.Α.Α.Τ. ακούστηκαν πολλές απόψεις και έγιναν φιλότιμες προσπάθειες ώστε να παραχθεί έργο. Στα πλαίσια της διαδικασίας κάναμε ως οφείλαμε τις παρατηρήσεις μας για την βελτίωση του σχεδίου που κατάθεσαν οι δύο παρατάξεις που αποτελούν το Προεδρείο. Για να υπάρξει πρόοδος και κάποια κατάληξη στο θέμα κάναμε τα απαραίτητα βήματα, εν τούτοις δεν μπορούμε να μη σταθούμε απέναντι στη δήλωση του Προέδρου σχετικά με το ποσό που θα καταβάλλει στο Ταμείο, το προσωπικό ασφαλείας. Είναι τουλάχιστον απρέπεια να λες ότι αυτό το ποσό θα είναι αποτρεπτικό για το προσωπικό της βάρδιας στο να συμμετέχει στο προσωπικό ασφαλείας. Όλοι γνωρίζουμε ότι το προσωπικό ασφαλείας το ορίζει το ΠΣΕΕΠ. Δηλαδή δεν επιλέγουν οι συνάδελφοι αν θα απεργήσουν ή θα είναι προσωπικό ασφαλείας. Προφανώς ο Πρόεδρος πιστεύει το αντίθετο ή ίσως έτσι εξηγείται πλέον, γιατί στην τελευταία απεργία υπογράφθηκε από το ΠΣΕΕΠ ως προσωπικό ασφαλείας εργολαβικό προσωπικό!!!
Για την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ το ποσοστό παρακράτησης (20%) αποτελεί ΧΑΡΑΤΣΙ, αν το επιβάλλεις για τους παραπάνω λόγους και γι’ αυτό, προτείναμε να είναι δραχμικό με συμβολικό ποσό τα πέντε (5) ευρώ. Δεχθήκαμε σφοδρότατη επίθεση και προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, συμφωνήσαμε στο 10% που αν μεταφραστεί δραχμικά στις περισσότερες βαθμίδες είναι κοντά στο ποσό που προτείναμε αρχικά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας προκάλεσε έκπληξη η στάση του Οργανωτικού Γραμματέα του ΠΣΕΕΠ στην παρέμβασή του στο Γενικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει πράγματι μείωση του ποσοστού παρακράτησης στο 10%, λες και δεν είναι στο Προεδρείο το οποίο ευθύνεται για την εισήγηση του παραπάνω. Μας θύμισε τον γνωστό Χρυσοχοϊδη που δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο.
Δυστυχώς συναδέλφισσες, συνάδελφοι αυτά τα δύο σχεδόν χρόνια παρουσίας μας στο Δ.Σ., η προσπάθειά μας να εργαστούμε προς το συμφέρον των εργαζομένων με λειτουργία υπεύθυνη και σοβαρή, εξελήφθη από αυτή την παρέα που σήμερα κάνουν ότι είναι Προεδρείο ως αδυναμία. Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι ο Μακιαβελικός τρόπος και η τεχνική που χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά το Προεδρείο για να ζητά την ψήφο των μελών του ΠΣΕΕΠ, καταργώντας το δικαίωμά του στην ελεύθερη βούληση, πρέπει να σταματήσει γιατί είναι επικίνδυνο για όλους μας. Ο καθένας γνωρίζει ότι το απλό μέλος του Σωματείου, και όχι μόνο οι παρατάξεις, έχουν δικαίωμα να καταθέσουν πρόταση στη Γενική Συνέλευση.
Η προσπάθεια τους να πείσουν με δήθεν αριστερό λόγο, αλλά με ακροδεξιές πράξεις, πρέπει να σταματήσει. Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι όποιος φοβάται την Δημοκρατία και την βούληση του κόσμου, δεν έχει μέλλον. Απλώς κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί φοβούνται να δοθούν προς ψήφιση όλες οι προτάσεις για το Καταστατικό. Επίσης όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την παρωδία και ενέκριναν, με την ψήφο τους αυτές τις μεθόδους, έχουν ίση και πιθανόν βαρύτερη ευθύνη σε όσα συνέβησαν. Καταλαβαίνεται λοιπόν γιατί απερρίφθησαν με αυτόν τον «Δημοκρατικό» τρόπο προτάσεις όπως, το κοινό ψηφοδέλτιο στο Γενικό Συμβούλιο που θα εξασφάλιζε την αποφυγή δημιουργίας στρατών, την δημιουργία ΠΕ.ΣΥ. σε όλους τους χώρους,καθώς και την κατεύθυνση για μελλοντικά διαπαραταξιακά προεδρεία.
Διαβάζοντας δε την ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μόνο ως θράσος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ενόχληση τους για τα επίθετα. Επιτέλους, για τις πράξεις σας θα απαντήσετε; Εμείς θεωρούμε ότι τα επίθετα που χρησιμοποιήσαμε τα κερδίσανε επάξια με τις πράξεις τους.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεωρεί ότι σε τέτοια γεγονότα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο ηττημένοι. Καλούμε τους εργαζόμενους να απέχουν της ψηφοφορίας παρωδία. Όσοι δε από τους εργαζόμενους πιεστούν να προσέλθουν στις κάλπες, διότι δυστυχώς είναι γνωστά τέτοια φαινόμενα και τα γνωρίζουμε, ας δώσουν λευκή ή αρνητική ψήφο, στο αισχράπροαποφασισμένο ΝΑΙ ή ΟΧΙ, της μίας και μοναδικής πρότασης του Προεδρείου, η οποία επεβλήθη με τον πλέον Αντιδημοκρατικό τρόπο.
Σε τέτοια γεγονότα ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
Άλλωστε η πρόσφατη ιστορία του λαού μας έχει δείξει ότι το «αποφασίζουμε και διατάσουμε» είχε πολύ βαρύ τίμημα.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ εμπιστεύεται τους εργαζόμενους δεν τους φοβάται.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Προσωπική επιτυχία συναδέλφου των ΒΕΕ κατά του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου.
Το Υπουργείο Εργασίας ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ την ποινή 20ήμερης ΑΡΓΙΑΣ που με μεθοδεύσεις επιχειρούσαν να του επιβάλλουν.
Ακολουθούν και άλλες προσφυγές του συναδέλφου στα Δικαστήρια.
Το παράπονο του συναδέλφου είναι η απαθής στάση του Σωματείου στην υπόθεσή του.
Για συνέλθετε εκεί στο ΠΣΕΕΠ γιατί είναι καλύτερα να σας βγει το μάτι παρά το όνομα…