Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γνωρίστε τη Δάφνη Δαφνίου!!!


Γ.Σ. ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ

06/09/2012
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Ταυτότητα

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Δάφνη Δαφνίου ιδρύθηκε το 1969 από τον Βασίλειο Παυλάκο και άλλους λάτρεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής μας.
Η πορεία του τμήματος καλαθοσφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε αξιόλογη, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας που έβλεπε στην φυσιογνωμία του Συλλόγου και στις επιτυχίες του ένα παραπάνω λόγο να είναι υπερήφανοι. Η στήριξη της έμπρακτη, αφού στέλνει καθημερινά τα παιδιά της, αγόρια και κορίτσια να στελεχώσουν τις Ακαδημίες και τα αγωνιστικά τμήματα, αποτρέποντας τους από εκείνες τις επικίνδυνες ενασχολήσεις που μαστίζουν την κοινωνία σήμερα.
Πέραν της προσφοράς στον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ, ο Σύλλογος μας τηρουμένων των αναλογιών είχε και μεγάλες επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο. Επί σειρά ετών 1989-1999 η Ανδρική ομάδα αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ενώ η Γυναικεία με επιτυχία για επτά χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας 1996-2003.
Από τις τάξεις του Συλλόγου έχουν αναδειχθεί μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες όπως: Θανάσης Σκουρτόπουλος (Α.Ε.Κ και Εθνική Ελλάδος), Κώστας Παναγιωτόπουλος (Ολυμπιακός και Εθνική Ελλάδος), Σπύρος Καλτσωνάκης (Πανελλήνιος Α1), Χρήστος Τσιρογιάννης (Ιωνικός Ν.Φ Α1), Βαγγέλης Ρώης (Παγκράτι Β’ Εθνική), Γιώργος Γεροδήμος (Ολυμπιακός Βόλου Β’ Εθνική), Χρύσα Λαζάρου (Περιστέρι) και Αθανασία Σπηλιοπούλου (Εθνική Νεανίδων).
Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι τα μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου έχουν συνδέσει το όνομα τους ως παίκτες με την Δάφνη Δαφνίου: Σπανόπουλος Άκης, Γαλανός Ντένης, Πουσαίος Ιωάννης, Ελευθερίου Νίκος, Γαλανός Μιχάλης, Τσουμπανίδης Παναγιώτης.
Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 στην Δάφνη Δαφνίου λειτούργησαν 12 τμήματα υποδομής και Ακαδημιών με συμμετοχή 180 αθλητών και αθλητριών, πέραν του Αντρικού και Γυναικείου στελεχωμένα από προπονητές που προέρχονται από τα σπλάχνα της Δάφνης. Πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών, αν αναλογιστούμε τα σημεία των καιρών, αλλά και τον πληθυσμό της πόλης μας, συγκρίνοντας ποιοτικά τα μεγέθη.

Πρότυπες Ακαδημίες Καλαθοσφαίρησης

Σε μια τραυματισμένη και τρομοκρατημένη κοινωνία, τα παιδιά μας αποτελούν την μοναδική ελπιδοφόρα εφεδρεία για ένα καλύτερο κόσμο. Οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας σφύζουν σε καθημερινή βάση από νέους και νέες κάθε ηλικίας, δημιουργώντας ένα πυρήνα άθλησης και ψυχαγωγίας που αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς για το Χαϊδάρι. Αξίζει όμως να αναφερθούν και οι αγωνιστικές επιδόσεις και πορεία των τμημάτων υποδομής, με αποκορύφωμα τις 2ες θέσεις στο Εθνικό Πρωτάθλημα που κατέλαβαν οι ομάδες των Παίδων και Κορασίδων το 1985 και 1989 αντίστοιχα.
…αγόρια και κορίτσια από όλες τις γειτονιές του Χαϊδαρίου έρχονται στην Δάφνη και μαθαίνουν να κάνουν «τρίπλες» στις οθόνες των υπολογιστών, «σκριν» στην τηλεόραση και τον καναπέ και «τάπες» σε κάθε τι που τους είναι «άσχημο» και τους ενοχλεί…
…παίζοντας μπάσκετ στις Ακαδημίες μας, βάζουν «καλάθια» στην ομαδικότητα και την συνεργασία, δίνουν «ασίστ» στον σεβασμό και την πειθαρχία, επιλέγουν το «πικ εντ ρολ» στην αποφασιστικότητα και την πρωτοβουλία, μα πάνω από όλα…
…«κατεβαίνουν» στο γήπεδο για να παίξουν, να αθληθούν, να διασκεδάσουν, να κάνουν φίλους, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να «γεμίσουν» τους αθλητικούς τους σάκους με εμπειρίες μοναδικές και ανεκτίμητες.
Οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής γίνονται στο κλειστό γήπεδο και σε τρία ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, στο καταπράσινο και ασφαλές περιβάλλον των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Χαϊδαρίου. Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά και να αφήσουμε τα παιδιά μας να γνωριστούν με αυτό που επιθυμούν και επιλέγουν να πράξουν. Ας τους αγκαλιάσουμε σε ένα περιβάλλον που τους προσφέρει ο αθλητισμός, όπως η ασφάλεια, η ηρεμία και ο σεβασμός των διαχρονικών αξιών. Είναι υποχρέωση μας να τους δείξουμε τον δρόμο και δικαίωμα τους να τον επιλέξουνε.

Οι ΔΩΡΕΑΝ εγγραφές ξεκίνησαν!

Πληροφορίες: Ηρώων Πολυτεχνείου & 3ης Σεπτεμβρίου, Τηλ: 210-5321750 καθημερινές 18:00 – 21:00
Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης» Αθλητικό Κέντρο Χαϊδαρίου

Δείτε την ιστοσελίδα μας: Γ.Σ. ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ


Εκδηλώσεις – Κοινωνικές Δράσεις

Οκτώβριος:
Πραγματοποίηση της 1ης Επιστημονικής Ημερίδας «Αθλητισμός & Υγεία» με θεματικές ενότητες: «Διατροφή και Υγεία-Αθλητικές κακώσεις κάτω άκρων & Πρόληψη και αντιμετώπιση-Η καλαθοσφαίριση από τον Αθλητισμό μέχρι τον Πρωταθλητισμό», στο 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Με εισηγητές αντίστοιχα, τους κ.κ Δρ Ηλία Παπαζήση–Γενικό Ιατρό-Πρόεδρο HOMED, Δρ Δημήτρη Κακλαμάνη–Ορθοπεδικό Χειρούργο–Ιατρικό κέντρο Περιστερίου και Αθανάσιο Λιάσκο–Απόφοιτο ΤΕΦΑΑ-Πρωταθλητή Ελλάδος Judo–Τοp Gym Owner.
Δεκέμβριος:
Πρωτοβουλία του Συλλόγου με «Πρόσκληση Αγάπης & Αλληλεγγύης», για στήριξη των ιδρυμάτων της πόλης μας «Χριστοδούλειο» και «Ελπίδα», αλλά και των ευπαθών οικογενειών που χτυπήθηκαν από την κρίση, με την συλλογή και διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και παιχνίδια. Με την πρωτοφανή εθελοντική συμμετοχή πολιτών και την στήριξη, προσφορά και συνεργασία από: Ο.Σ.Κ, Σχολεία, Ενορίες, κοινωνικούς φορείς, τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους εργαζομένων αλλά και επιχειρήσεων, στο πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης των Χριστουγέννων.
Ιανουάριος:
Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κλειστό γυμναστήριο «Χρήστος Αγγουράκης», για τους αθλητές και τις οικογένειες τους, τα μέλη και τους φίλους της Δάφνης. Παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Κοινωνικών φορέων της πόλης μας και πλήθος κόσμου, τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες όλοι όσοι και όσες με τις δράσεις τους στήριξαν και προσέφεραν στον Σύλλογο.
Μάρτιος:
Σε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, πραγματοποιήσαμε με επιτυχία τον ετήσιο χορό μας σε γνωστό μεζεδοπωλείο στην πλατεία του Δάσους. Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κάναμε ένα διάλλειμα για λίγες ώρες από τα προβλήματα της καθημερινότητας και την μιζέρια που μας βομβαρδίζουν, διατηρώντας ακέραιο το κέφι, το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας.
Απρίλιος:
Στο πνεύμα των ημερών της Ανάστασης του Θεανθρώπου, μοιράσαμε στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες των Ακαδημιών μας συμβολικά από μία λαμπάδα, το Αναστάσιμο φως της οποίας ευχόμαστε να φέρει αγάπη, ειρήνη, ελπίδα και αισιοδοξία στις καρδιές όλων των ανθρώπων.
Μάιος:
Στηρίζουμε την επιθυμία ερασιτεχνών αθλητών φίλων του μπάσκετ και διοργανώνουμε Τουρνουά Μπάσκετ με συμμετοχή οκτώ ομάδων από τις γειτονιές της πόλης μας .
Ιούνιος:
Διοργανώνουμε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Καλοκαιρινό Camp στην πόλη μας για αγόρια και κορίτσια από 6 έως 16 ετών διάρκειας δύο εβδομάδων και τους διδάσκουμε τα μυστικά του μπάσκετ, συνδυάζοντας πολύ παιχνίδι και διασκέδαση στο κλειστό Γυμναστήριο του Δάσους, με πάρα πολύ χαμηλό κόστος.

Η αγάπη για το basket και η αγωνία μας για την σωστή ανάπτυξη και φροντίδα των παιδιών μας, είναι τα βασικά κίνητρά που μας οδηγούν ώστε να πρωταγωνιστούμε όλα αυτά τα χρόνια στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας. Μέσα από αυτό το δομημένο πλαίσιο η Διοίκηση προσδοκά και στοχεύει:
• Σε μια ουσιαστική συνεργασία με τους γονείς αναγνωρίζοντας την συμβολή τους, στην βελτίωση της καθημερινότητα μας και κατ επέκταση στην βελτίωση της λειτουργίας του Συλλόγου.
• Στην στήριξη και την ανιδιοτελή προσφορά φίλων, μελών και υποστηρικτών του Συλλόγου.
• Στην ανάπτυξη του Αθλητισμού τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, την καλλιέργεια των αρχών του «ευ αγωνίζεσθαι», καθώς και στην σωματική και πνευματική ανάπτυξη της νεολαίας της πόλης μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Σπανόπουλος Θεόδωρος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δήμου Σπυρίδων

Ηρώων Πολυτεχνείου & 3ης Σεπτεμβρίου Αθλητικό Κέντρο Χαϊδαρίου Τηλ: 210-5321750

Δεν υπάρχουν σχόλια: