Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Θεμελιώδης ιστός της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι Τρίτεκνοι!!!


«Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες είναι η μία κοινωνική ομάδα να σταθεί δίπλα στην άλλη, ούτως ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αλληλοκάλυψη των ελλειμματικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές ομάδες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου, χαρακτηρίζοντας την κοινωνική αυτή ομάδα «ως το θεμελιώδη ιστό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και την ελπίδα και την αισιοδοξία αυτού του τόπου».
Οι πρόεδροι των ενώσεων, κ.κ. Κορομηλάς Χρήστος εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος εκ μέρους της ένωσης της Τρίπολης, Κατερίνα Μερκούρη εκ μέρους της ένωσης Κορινθίας, Γιάννης Σοροβίγκας εκ μέρους της Αργολίδας, Νίκος Αποστολόπουλος εκ μέρους της ένωσης της Μεγαλόπολης και Κ. Βελισσάρη – Βαδάκογλου Χαρούλας εκ μέρους της ένωσης της Λακωνίας, έθεσαν ως προτεραιότητες την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση του έντονου και διαρκώς εντεινόμενου δημογραφικού προβλήματος και τη διασύνδεσή του με τη στήριξη των τριτέκνων. Ζήτησαν επίσης από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη την παρέμβασή του προκειμένου να προωθηθούν παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση πρόσβασης των τριτέκνων στην εργασία, αλλά και για συνεργασίες με τα ΚΤΕΛ και τα επιμελητήρια για την παροχή εκπτώσεων.
Ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη των τριτέκνων προς την Περιφέρεια, τους ενημέρωσε για μια σειρά πρωτοβουλιών σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο για την εφαρμογή κοινωνικών δράσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε ότι ήδη έχουν εξεταστεί οι δυνατότητες παρέμβασης της Περιφέρειας για ουσιαστική στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, ακόμα και σε τομείς όπου δεν έχει την αρμοδιότητα.

1 σχόλιο:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Τις τρίτεκνες οικογένειες έχουν στοχοποιήσει οι Εθνοπροδοτικές Κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, οξύνοντας το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.
Δυστυχώς!!!