Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αίπεια Μεσσηνίας, γη της ευδαιμονίας!!!


Ιστοσελίδα και ντοκιμαντέρ για τη προβολή της ενότητας Αίπειας (Μεσσήνης) από τους μαθητές πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου!

Με στόχο την προβολή και την προσέλκυση τουριστών, οι μαθητές πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας δημιούργησαν ιστοσελίδα και ντοκιμαντέρ για τη δημοτική ενότητα Αίπειας του δήμου Μεσσήνης.
Στο «εγχείρημα» αυτό η ομάδα μαθητών που συνεργάστηκε δίνει έμφαση στις ομορφιές της περιοχής και στα τοπικά προϊόντα.
Στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ΑΙΠΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ έχει αναρτηθεί τουριστικός οδηγός που περιέχει περιήγηση στα χωριά της Αίπειας με φωτογραφικό υλικό βίντεο και πολλές πληροφορίες.
Επίσης υπάρχει ειδική ανάρτηση για τα προϊόντα της περιοχής και τις μονάδες παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων όπως είναι το λάδι, οι ελιές, το μέλι, οι χυλοπίτες, ο τραχανάς, το βαλσαμέλαιο, τα χειροποίητα σαπούνια και τα αλλαντικά.
Στο ντοκιμαντέρ το οποίο έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα προβάλλονται οι παραλίες της ευρύτερης περιοχής, το γραφικό λιμάνι του Αγίου Ανδρέα και η άγνωστη «ορεινή» Αίπεια που αποτελεί ιδανική πρόταση εναλλακτικού τουρισμού με τα γραφικά χωριά Ανδριανή, Μηλίτσα και τους υπόλοιπους οικισμούς να προσφέρουν γαλήνη και «ανεμπόδιστη» θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο.
Στο ντοκιμαντέρ ωστόσο παρουσιάζονται και οι άνθρωποι της περιοχής που με τη δημιουργικότητα τους και τη φιλοξενία που τους διακρίνει καθιστούν το τόπο τους ελκυστικό για τον επισκέπτη.
Στην Αίπεια σήμερα υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολλές μονάδες εστίασης.
Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας και του ντοκιμαντέρ επιχειρούν να αναδείξουν τη «γοητεία» της Αίπειας η οποία αντλείται από τη σπάνια ευκαιρία για τον επισκέπτη σε λίγα λεπτά από τη θάλασσα να βρίσκεται στο βουνό.
Η ιδιαιτερότητα αυτή καθώς και τα πλούσια προϊόντα που παράγει ο τόπος δικαιολογούν το χαρακτηρισμό της Αίπειας ως «γη της ευδαιμονίας».
Το συντονισμό για τη προβολή και παραγωγή του ντοκιμαντέρ και τη σχεδίαση της ιστοσελίδας έχει ο υπεύθυνος καθηγητής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας Γιάννης Λάσκαρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: