Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Τι λέει η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ για τη διαφαινόμενη πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας!!!


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ
 23/07/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΠΕ

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ καταγγέλλει την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ζητά από το σύνολο των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
Μια πετυχημένη επιχείρηση που έχει αναπτυχθεί και συνεχίζει να επενδύει προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας και του Ελληνικού Κράτους.
Μια κερδοφόρα επιχείρηση στρατηγικής σημασίας που έγινε ο πρώτος Βιομηχανικός και Εμπορικός Όμιλος της Πατρίδας μας με την συνεισφορά αρχικά των χρημάτων του Έλληνα Πολίτη και των εργαζομένων αυτής.
Τα ΕΛΠΕ έχουν μερικώς ήδη ιδιωτικοποιηθεί.  Σήμερα παραμένει μόνο το 35% του μετοχικού κεφαλαίου στο Ελληνικό Δημόσιο.
Το μέγα ερώτημα είναι γιατί επιμένουν τώρα για την πώληση των ΕΛΠΕ;
Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση εκσυγχρονισμού του Διυλιστηρίου Ελευσίνας που θα καλύπτει τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς σε Diesel, που τώρα εισάγουμε;
Ή μήπως οφείλεται στο γεγονός της υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πλευράς ΕΛΠΕ, για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου και στη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων;
Tα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Τα ΕΛΠΕ αποτελούν ένα πετυχημένο μοντέλο ελληνικής επιχείρησης, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ανάπτυξης για την πατρίδα μας.
Το Δημόσιο εισπράττει ως μέτοχος  ετήσιο μέρισμα περίπου 50 εκατ. Ευρώ.
Επίσης εισπράττει από εργοδοτικές εισφορές, φορολογία εισοδήματος, φορολογία επί των κερδών, το ετήσιο ποσό των 300 εκατ. Ευρώ περίπου.
Επιπροσθέτως σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τα ΕΛΠΕ είναι περίπου μισό δις ευρώ (Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό κλπ.).
Τι άλλο θέλετε να «πάρετε» από τα ΕΛΠΕ;
Ή μήπως υιοθετείτε την άποψη ότι μόνο ο ιδιώτης μάνατζερ και όχι το κράτος πρέπει να ασκούν επιχειρηματική δράση σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις;
Και αυτό, στην περίπτωση των ΕΛΠΕ, αποτελεί μύθο.
Τα ΕΛΠΕ αποτελούν ενα σημαντικό παράγοντα της εθνικής μας οικονομίας και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αποτελούν έναν οικονομικό "θησαυρό" που περιέχει πολύτιμες παρακαταθήκες δύναμης και ελπίδας για όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεωρεί ότι στρατηγικός στόχος της εκάστοτε κυβέρνησης για τα ΕΛΠΕ θα πρέπει να είναι η ένταξή τους σε ένα ανανεωμένο μοντέλο ανάπτυξης με σκοπό την δημιουργία μιας ανταγωνιστικότερης και παραγωγικότερης εταιρείας που θα κυριαρχεί στην ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Η προοπτική ενός "FAST TRACK"- ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται από την στιγμή που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του ιδίου του κράτους.
Όταν οι περικοπές των εργαζομένων για να σωθούν τα επικουρικά ταμεία ασφάλισής τους είναι ποσά των 400 εκατ. Ευρώ, θα επικροτήσετε μια τέτοια προοπτική;
Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ
Ήρθε η ώρα να υποστηρίξουμε τα συλλογικά αγαθά.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ σας καλεί να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: