Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τα ΕΛΠΕ επενδύουν με σεβασμό στο περιβάλλον ! ! !


Στις 24 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ηλέκτριση και τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος φωτοβολταϊκός σταθμός της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ισχύος 500kW. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός, η κατασκευή του οποίου έγινε σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ 62446:2009, βρίσκεται στη θέση Βλύχα Αττικής, παρακείμενος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Ελευσίνας και θα παράγει ετησίως περίπου 740.000 kWh "πράσινης" ηλεκτρικής ενέργειας.
Στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη σημαντικής εγκατεστημένης ισχύος στα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας έτσι στην εξισορρόπηση του ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Σκοπός είναι η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του Ομίλου κατά τουλάχιστον 250.000 τόνους ετησίως, αντισταθμίζοντας μέρος των εκπομπών CO2 που αντιστοιχεί στις δραστηριότητες διύλισης και ηλεκτροπαραγωγής.


Η «Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Ε.» (ΕΛΠΕ ΑΠΕ ΑΕ) ιδρύθηκε το 2006 και είναι 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ), αποτελεί δε την εταιρεία που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο των έργων ΑΠΕ για λογαριασμό του Ομίλου. Η ιδιότητα του μέλους του Σ.Ε.Φ. στον Όμιλο ΕΛΠΕ προέρχεται από την εταιρεία του Ομίλου, την Ελληνικά Καύσιμα ΑΒΕΕ (πρώην BP HELLAS AΕ – μέλος Σ.Ε.Φ. από το 2007), μετά την εξαγορά της τελευταίας από τα «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.». Σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή, διάθεση και εμπορία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και η συμμετοχή σε άλλες εταιρίες παραγωγής, εισαγωγής, διάθεσης και εμπορίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ήδη από το 2006 η εταιρεία δραστηριοποιείται, με ποσοστό 25% στην BIODIESEL AE, στην εισαγωγή και την εμπορία βιοκαυσίμων στην ελληνική αγορά. Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) η ΕΛΠΕ ΑΠΕ έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά κτλ) στα επόμενα χρόνια, ώστε να συμβάλει στην εξισορρόπηση του ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του Ομίλου ΕΛΠΕ τουλάχιστον κατά 250.000 τόνους ετησίως.
Συγκεκριμένα ο Όμιλος ΕΛΠΕ στοχεύει σε χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ τουλάχιστον 100 MW ΑΠΕ στα επόμενα 5 έτη, μέσω ανάπτυξης έργων σε ακίνητα του Ομίλου και εκτός, αλλά και πιθανώς και εξαγορών ώριμων ή και λειτουργούντων έργων κυρίως αιολικών και φωτοβολταϊκών, αλλά και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Για το σκοπό αυτό η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες έχει στελεχωθεί από μία μικρή και ευέλικτη ομάδα στελεχών και μηχανικών του Ομίλου που διαθέτει το know-how και γνωρίζει την Ελληνική και ευρύτερη αγορά των ΑΠΕ. Η ομάδα αυτή έχει την ευθύνη της εφαρμογής της στρατηγικής των ΕΛΠΕ στον κλάδο των ΑΠΕ. Για την επίτευξη των στόχων της έχει την πλήρη υποστήριξη των αναγκαίων υπηρεσιών του Ομίλου (νομικές υπηρεσίες, μηχανοργάνωση, δημόσιες σχέσεις κτλ).Προς το παρόν στο χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΛΠΕ ΑΠΕ ΑΕ περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά έργα υπό υλοποίηση και έργα που έχουν υποβληθεί προς αδειοδότηση στη ΡΑΕ συνολικού μεγέθους 5 MW. Αυτά θα κατασκευαστούν επί εδάφους και στεγών ακινήτων ιδιοκτησίας ή μίσθωσης των εταιρειών του Ομίλου ΕΛΠΕ ΑΕ. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση του χαρτοφυλακίου των φωτοβολταϊκών στα 20 MW μέσα στην ερχόμενη πενταετία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

I just like the valuable info you supply on your articles.

I'll bookmark your weblog and check again right here frequently. I am slightly certain I will be told lots of new stuff proper here! Best of luck for the following!
My web site > topografía

Ανώνυμος είπε...

It's very easy to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this site.
Also visit my webpage ; Instalación geotermia en Toledo