Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας ζούνε μέρες Αποκάλυψης ! ! !


ΕΝΙΑΙΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ

09.02.2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, οι
Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας ζούνε μέρες Αποκάλυψης.
Οι αποφάσεις που πήραν μέσα στη νύχτα οι «αρχηγοί της συγκυβέρνησης», των υπαλλήλων του ΔΝΤ και της Τρόικας, γκρεμίζουν και τις τελευταίες αυταπάτες, ακόμη και σε όσους επέμεναν να ελπίζουν πως θα σταματούσε η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Σαν γνήσια κατοχική κυβέρνηση, συνεχίζουν το έργο που τους ανάθεσαν οι αφέντες τους, ισοπεδώνοντας μισθούς και συντάξεις, ανατρέποντας όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις, καταδικάζοντας σε φτώχεια και χρεοκοπία τον Ελληνικό Λαό, για να σώσουν τους Τραπεζίτες και να κάνουν πλουσιότερους τους μεγαλοεργοδότες. Γιατί με την απόφαση να κόψουν μισθούς και συμβάσεις και στον ιδιωτικό τομέα, αποκαλύπτεται το σχέδιό τους, που δεν ήταν η σωτηρία της Χώρας αλλά η φτωχοποίηση των Ελλήνων, για να γίνει πιο επικερδής η εκμετάλλευση τους. Για να γίνουμε φθηνότεροι από τους Βαλκάνιους συναδέλφους μας και οι εργοδότες τους πλουσιότεροι.
Σήμερα πλέον είναι φανερό, πως η μόνη επιλογή των εργαζομένων είναι η ανατροπή αυτής της Κυβέρνησης, πριν ξεπουλήσουν όλη την Ελλάδα.
Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στις οικογένειες μας, στο παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, να τους διώξουμε, μαζί με Τρόικα και ΔΝΤ.
Έτσι η καθολική συμμετοχή μας στις 48ωρες Απεργιακές Κινητοποιήσεις και τα Συλλαλητήρια είναι αυτονόητη.


Συναδέλφισσες, οι
Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες του ετήσιου απολογισμού δράσης του Σωματείου μας για τη χρονιά που πέρασε.
Μιας χρονιάς που θα την θυμόμαστε για πάντα, όχι μόνο για το Μνημόνιο και τις καταστροφικές πολιτικές των Κυβερνήσεων της Τρόικας και του ΔΝΤ, αλλά και για τους αγώνες των εργαζομένων, την υπογραφή της τριετούς ΕΣΣΕ (2011,2012,2013) και την υπεράσπισή της από τις επιθέσεις της Κυβέρνησης (εξαίρεση από ενιαίο μισθολόγιο), της εργοδοσίας και των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης που τους υπηρετούν.
Μιας χρονιάς γεμάτης με συγκλονιστικούς αγώνες, σκληρές απεργίες και κινητοποιήσεις πρωτόγνωρης μαζικότητας, με τους εργαζόμενους να στοχοποιούνται, να δέχονται βρόμικο πόλεμο λάσπης και τρομοκρατίας, αλλά να στέκονται όρθιοι και τελικά να βγαίνουν νικητές.
Μιας χρονιάς που δυνάμωσε την αλληλεγγύη των εργαζομένων και την πίστη τους στη δύναμη των αγώνων τους όταν είναι οργανωμένοι, μαζικοί, αποφασιστικοί.
Μιας χρονιάς που ανέδειξε το Σωματείο μας σε σημείο αναφοράς για το πως πρέπει να υπερασπίζονται οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ έζησαν δύσκολες στιγμές, αλλά στο τέλος νίκησαν. Αυτό θα μείνει πολύτιμη περιουσία τους για τα χρόνια που έρχονται.
Υπήρξαν και ελάχιστοι ανάμεσά μας που διάλεξαν να σταθούν απέναντι. Παίζοντας το ρόλο του Δούρειου Ίππου, συκοφαντούσαν τους αγώνες μας, υιοθετώντας τα ψέματα της Εργοδοσίας και της Κυβέρνησης, ελπίζοντας στην αποτυχία του Σωματείου και την ήττα των εργαζομένων, μήπως και βρούνε κάποιο ρόλο. Αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς, οι εργαζόμενοι δεν λύγισαν και στο τέλος νίκησαν.
Αυτοί οι λίγοι «συνάδελφοι», συνεχίζουν δυστυχώς ακόμη και τώρα, με ψέματα και παραπληροφόρηση να σπιλώνουν πρόσωπα και αγώνες, βάζοντας ... νέο μεγάλο στόχο, την καταψήφιση!!! του απολογισμού του Σωματείου.
Εδώ ο κόσμος γκρεμίζεται γύρω μας και αυτοί παραμένουν κολλημένοι στις γνωστές κομματικές και παραταξιακές μηχανορραφίες.
Κανείς όμως δεν τους ακούει πλέον. Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τον ρόλο τους και δεν τους πιστεύει κανείς.
Σαν Ενιαία – Ενωτική Σ.Κ. δεν σκοπεύουμε να ασχοληθούμε περισσότερο. Δεν μας το επιτρέπουν οι δραματικές εξελίξεις και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Δεν μας το επιτρέπουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγωνίες τους για το παρόν και το μέλλον της δουλειάς μας.
Εμείς πιστεύουμε πως ψηφίζοντας ΝΑΙ στον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του Σωματείου:
• αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τους ιστορικούς αγώνες και τις μεγάλες μάχες και επιτυχίες των εργαζομένων για την χρονιά που πέρασε.
• δυναμώνουμε το Σωματείο μας για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται και τους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε σήμερα και στο άμεσο μέλλον.
• στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσους σχεδιάζουν να ακυρώσουν αυτά που πετύχαμε με αγώνες και θυσίες. Ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και πίστης στο δίκιο μας και στη δύναμη των αγώνων μας
.
Τέλος ψηφίζουμε ΝΑΙ και στην Ενοποίηση των Σωματείων, για να τελειώσει επιτέλους η πολυδιάσπαση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και τα χρόνια που έρχονται να μας βρουν ακόμη πιο ενωμένους και δυνατούς.
Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να συμμετέχουν μαζικά στην διαδικασία έγκρισης του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, καθώς και της Ενοποίησης των Σωματείων, ψηφίζοντας ΝΑΙ στην ψηφοφορία της Δευτέρας 13.02.2012 και της Τρίτης 14.02.2012.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΣΤΙΣ 13 ΚΑΙ 14.02.2012 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΝΑΙ στον Διοικητικό Απολογισμό

ΝΑΙ στον Οικονομικό Απολογισμό

ΝΑΙ στην Ενοποίηση των Σωματείων



ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: