Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Έδωσε μάχες ο ΣΑΜΑΡΑΣ… για να κοπούν τα επιδόματα τριτέκνων - πολυτέκνων ! ! !


Να το θυμηθούν οι τρίτεκνοι - πολύτεκνοι την ώρα της κάλπης…

5 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ψηφίζουν ως την Κυριακή...

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Αυτή είναι η Εθνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο σημαντικότερο θέμα που μας απασχολεί ως Έθνος.
Το δημογραφικό!!!!!

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

Η μεγάλη ξεφτίλα των πολιτικών και της πολιτικής στην Ελλάδα για 256 ευρώ βοήθημα το δίμηνο...
Δυο φορές ξεφτίλα για τον υπερπατριώτη Σαμαρά...

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΠΟΤΤΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα:17-2-2012

Κύριοι
Στο πλαίσιο των απαράδεκτων και επαχθών όρων που προβλέπει το νέο μνημόνιο, το οποίο υπερψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Κυριακή, προβλέπεται ο προσπορισμός εσόδων ύψους 40.000.000 ευρώ από την περικοπή και την θέσπιση νέου εισοδηματικού πλαφόν στα πολυτεκνικά επιδόματα. Ήδη χθες η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα προέκρινε την περαιτέρω μείωση του ήδη υπάρχοντος εισοδηματικού πλαφόν των 55.000 ευρώ σε 45.000 ευρώ για την παροχή των πολυτεκνικών επιδομάτων, πράγμα που θα συρρικνώσει αισθητά τον αριθμό τα ων δικαιούχων. Η πρόταση αυτή προφανώς θα πρέπει να εγκριθεί και από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να εφαρμοστεί.
Θεωρούμε απαράδεκτη, αντεθνική, αντικοινωνική και προσέτι αντισυνταγματική (παραβιάζεται το άρθρο 21 παράγραφος 1 και 5 του Συντάγματος που προβλέπει την προστασία της οικογένειας και της μητρότητας και προβλέπει επίσης ότι το κράτος θα λαμβάνει όλα τμ α αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής) την πρόταση αυτή και πιστεύουμε ότι, αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για εισοδηματικό πλαφόν σε καθαρά ή μικτά εισοδήματα, θα πρέπει άμεσα να αναιρεθεί και να μην ισχύσει.
Ήδη οι τρίτεκνες οικογένειες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κατακρημνιστεί, καθώς διαρκώς πλήττονται ως προς το εισόδημά τους (περικοπή και στρογγυλοποίηση των επιδομάτων με το νόμο 3918/Μάρτιος 2011, κατάργηση μετεγγραφών, μείωση αφορολόγητου ορίου από 23.500 σε 12.000 ευρώ με βάση το πολυνομοσχέδιο) και ουσιαστικά καταβαραθρώνεται η αξιοπρέπειά τους και υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών τους.
Κύριoι
Εμείς λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Φτάνει η ασέλγεια στο σώμα της ελληνικής οικογένειας. Φτάνει η υπονόμευση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και ο διαρκής κόλαφος προς την ελληνική οικογἐνεια. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι τα ως άνω παιδοκτόνα μέτρα που θέτουν πρόστιμο στις γεννήσεις , οδηγούν αυτήν την κακοπαθημένη χώρα στην κατάρρευση, καθώς η δημογραφική συρρίκνωση έχει φτάσει στο απροχώρητο και καθώς αυξάνονται διαρκώς οι τρίτεκνες οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Όχι άλλες μειώσεις, όχι άλλες υπαναχωρήσεις. Ας φροντίσουν επιτέλους όλοι την ελληνική οικογένεια και ας στηρίξουν αυτούς που αιμοδοτούν την ελληνική κοινωνία και στηρίζουν το κοινωνικό οικοδόμημα.
Σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να αντιταχθείτε έμπρακτα στην εθνική αυτή μειοδοσία, στην απώλεια της εθνικής μας αξιοπρέπειας και να στηρίξετε έργω και λόγω την ελληνική οικογένεια, που αποτελεί το βασικό κοινωνικό κύτταρο. Σας καλούμε να μην επιτρέψετε τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τη συρρίκνωση του έθνους, αφού τα μέτρα αυτά οδηγούν στην ερήμωση. Και όταν δεν θα υπάρχουν παιδιά στις παιδικές χαρές, όταν δεν θα υπάρχει υγιές εργατικό δυναμικό, τούτη η χώρα θα καταβυθιστεί.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διεκδίκηση της πλήρους εξομοίωσης τριτέκνων και πολυτέκνων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απτόητοι για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να πλήξει το μέλλον μας και να τραυματίσει τη ζωή μας, μακριά από μικροκομματικές ιδεολογίες ή μικροπολιτικές ιδεοληψίες. Το δικό μας κόμμα είναι τα παιδιά μας. Νιώθουμε αηδιασμένοι, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι. Ας φροντίσει το κράτος να προσποριστεί τα απαιτούμενα ποσά από αυτούς που τα υπεξαίρεσαν και ας σταματήσει να βιάζει διαρκώς τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, επειδή αυτή θεωρείται η εύκολη λύση. Και ας φροντίσουν όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί ταγοί να κατανοήσουν ότι το μέγιστο εθνικό πρόβλημα τούτης της χώρας είναι το δημογραφικό, και επιτέλους ας σπεύσουν, έστω και τώρα, να το αντιμετωπίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου ότι στα πλαίσια της υποχρέωσης περικοπής των 325 εκ. ευρώ θα μειωθεί το εισοδηματικό όριο των 55.000 ευρώ στις πολυτεκνικές οικογένειες που παίρνουν το επίδομα με στόχο λέει να εξοικονομηθούν 40 εκ. ευρώ. Εκτός ότι αυτό πλήττει την πολύτεκνη οικογένεια που είναι το μόνο ανάχωμα στη δημογραφική παρακμή μας είναι και εξοργιστικό που δεν προτάθηκε κάποια εναλλακτική πηγή εξοικονόμησης των χρημάτων αυτών. Η ΝΔ ως κόμμα που θα κληθεί να κυβερνήσει με ήθος και ριζοσπαστικότητα πρέπει να επιβάλλει στην κυβέρνηση Παπαδήμου αυτό το ποσό να εξοικονομηθεί από αντίστοιχη μείωση των μισθών των βουλευτών, υπαλλήλων βουλής, βουλευτικών γραφείων και μετακλητών καθώς και τη μείωση των μισθών των δημάρχων και αντιδημάρχων. Δεν μπορεί ένας που φιλοδοξεί να προσφέρει στα κοινά από οποιαδήποτε πολιτική θέση να το εκμεταλλεύεται για να παίρνει αποζημιώσεις της τάξης των 150.000 ευρώ ετησίως. Απλά δεν μπορεί να γίνει πλέον αποδεκτό από την πληγωμένη κοινωνία. Μια μείωση θα δώσει το μήνυμα ότι οι πολιτικοί πρώτα κάνουν οι ίδιοι θυσίες και γι’ αυτό είναι αξιόπιστοι που ζητάνε θυσίες από τον λαό.
ΜΑΝΩΛΗΣ Μ.