Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Λαμπρός και πάνδημος ο εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα ! ! !



Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ εδώ !

1 σχόλιο:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Μήνυμα στους ισχυρούς της γης ότι ο λαός πλέον δεν αντέχει αυτή τη δοκιμασία, έστειλε σήμερα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στην ομιλία του με την ολοκλήρωση της λιτανείας στη γιορτή της πολιούχου της Καλαμάτας Υπαπαντής.
Τους κάλεσε να αναθεωρήσουν δεδομένα του παρελθόντος και να ξαναδούν το λαό με μια νέα προοπτική.
Σημείωσε ότι «όταν στηρίζουν σωστά και ορθά το λαό, αυτός θα ανταποκριθεί με την ανάλογη προσφορά και την ανάλογη θυσία, για να σωθεί και η πατρίδα μας».
Διευκρίνισε ότι η σωτηρία θα έρθει, όπως στο παρελθόν, «όχι όταν προσπάθησαν να του επιβάλλουν μέτρα που εκείνοι θεωρούσαν σωστά, αλλά όταν ο ίδιος έκρινε μέσα από τη συνείδησή του, εκείνα ως σωστά τα στοιχεία, που θα τον οδηγούσαν στην ανεξαρτησία και την απελευθέρωση».
Επεσήμανε πως «η Εκκλησία ήταν πάντοτε και είναι και σήμερα παρούσα στους αγώνες του λαού και προσπαθεί να απαλύνει τη δοκιμασία του κόσμου, έστω και αν υπάρχουν σειρήνες αποπροσανατολισμού, που προσπαθούν να αμαυρώσουν το έργο της».
Ο κ. Χρυσόστομος κάλεσε τους κρατούντες της γης και της χώρας να ακούσουν το μήνυμα, τα λόγια της Εκκλησίας που προέρχονται μέσα από τη συνείδηση του λαού, για να κάνουν τις δικές τους αναθεωρήσεις και ανακατατάξεις.
Τόνισε ότι «συμπορευόμεθα όλοι μαζί ξεπερνώντας σκοπιμότητες μικροπολιτικής, τόσο ο λαός θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, να αποκτήσει και πάλι τη δύναμή του».
Ο σεβασμιώτατος κάλεσε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις - υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γιώργο Γεωργίου «να μεταφέρει την αγωνία του λαού, ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο» και σημείωσε:
«Και όσο ο λαός αγανακτεί, δημιουργούνται άλλα προβλήματα κοινωνικά. Και τότε θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να οδηγηθούμε σε μία νέα συνεργασία και σύμπραξη».