Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ! ! !

Κύκνειο άσμα ;

4 σχόλια:

IQ ραδικιού είπε...

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Δ.Α.Κ.Ε ΕΛ.ΠΕ
Η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ στο Facebook
E-mail: dake.helpe@gmail.com

ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ 09/02/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου καλούμαστε να κρίνουμε τον διοικητικό απολογισμό του σωματείου για το έτος 2011.
Η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ αν και δεν συμμετέχει στο Προεδρείο του παρόντος σωματείου θέλει να καταθέσει την άποψη της, παίρνοντας θέση, ειλικρινά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και το μέλλον τους.
Συνάδελφοι, οι καιροί που ζούμε δεν έχουν προηγούμενο στην καταπάτηση των εργασιακών κεκτημένων και του βιοτικού επιπέδου που με τόσους αγώνες και θυσίες κάποιοι πριν από εμάς κατάφεραν για ένα καλύτερο αύριο.
Είναι πλέον σαφές ακόμα και από τους ποιο δύσπιστους ότι με όλα αυτά τα μέτρα (κάθε 3μηνες) η χώρα δεν θα αντέξει και έτσι θα βυθίζεται όλο και περισσότερο στο πουθενά. Τα προγράμματα λιτότητας-εξαθλίωσης που μας επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου και συνεχίζονται από την «νέα» κυβέρνηση, με μόνιμη πάντα την απειλή για συγκατάθεση ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, όχι μόνο δεν απέδωσαν όπως ήταν αναμενόμενο αλλά επιδείνωσαν την κρίση η οποία συνεχίζει να υφίσταται, οδηγώντας τη χώρα κατευθείαν στη φτώχεια και τη νομισματική ένωση σε αδιέξοδο.
Στο χώρο των Διυλιστηρίων η ΔΑΚΕ συμμετείχε σε όλους τους αγώνες που έδωσε το σωματείο για την σύμβαση εργασίας, εκτιμώντας έγκαιρα ότι η κατάσταση στα εργασιακά αλλά και γενικότερα θα επιδεινωθεί.
Πιστεύοντας ότι πρέπει να κλείσει η σύμβαση πάνω στην τελευταία πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία στις 17/6/2011, καταθέσαμε επίσημη αντιπρόταση στο ΔΣ του σωματείου μέσω του γραμματέα της ΔΑΚΕ για επανεξέταση αυτής από το ΔΣ στις 30/6/2011 - αριθ. Πρωτ. 330 (επισυνάπτεται).
Συνάδελφοι πρέπει όλοι να γνωρίζεται ότι έχουμε καταθέσει τις επιμέρους διαφωνίες μας και τις απορίες μας στο ΔΣ και στο γενικό συμβούλιο του σωματείου.
Παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με τα οργανογράμματα, καθώς και για τα αρνητικά ακούσματα όσον αφορά «επιλεκτικές» μετακινήσεις προσωπικού. Πιστεύουμε όμως ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και θα επανέλθουμε έτσι ώστε οι εργαζόμενοι θα κρίνουν και θα δικαιώσουν η όχι τον καθένα από εμάς για την συνέπεια των λόγων και πράξεων του στην πορεία.
Να σημειώσουμε εδώ ότι είμαστε αντίθετοι σε ανακοινώσεις που έχουν σκοπό μικροκομματικές σκοπιμότητες και θέτουν άκαιρα διλήμματα τα οποία κρίνουμε υπερβολικά την παρούσα στιγμή. Όποιος γνωρίζει και έχει στοιχεία για πράξεις μη νόμιμες η και εκτός καταστατικού σωματείου που έχουν συμβεί, επιβάλλεται να το καταγγείλει άμεσα και συγκεκριμένα!
Τέλος η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ με αίσθημα ευθύνης, έχοντας κατά νου την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα εργασιακά και την ανάγκη ενότητας του σωματείου για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν, καλεί όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν και να ψηφίσουν ΝΑΙ στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και ΝΑΙ στην ενοποίηση των Σωματείων.
Συνάδελφοι να είστε σίγουροι ότι η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ είναι αρωγός στα προβλήματα σας και θα αγωνίζεται πάντα για τα δικαιώματα σας ειλικρινά και υπεύθυνα. Η ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ θα είναι απέναντι σε μέτρα εξαθλίωσης και σε προτάσεις που έχουν να κάνουν με περικοπές μισθών και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων σε όποιον πολιτικό φορέα και αν ανήκουν.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

10/02/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι,

Η ΤΡΟΪΚΑ και η κατευθυνόμενη κυβέρνησή της (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ) κατάφεραν να φέρουν την χώρα και τους πολίτες σε εξαθλίωση. Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι να βρουν τον λαό απέναντί τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να εκδηλώσουν την οργή τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με μία βροντερή παρουσία τις ημέρες των κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα την Κυριακή 12/02/2012 στις 17:00 στο Σύνταγμα που θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή.


ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.
ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΜΕ

Φλεβάρης 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φλεβάρης 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα νέα μέτρα τρόικας, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, ΕΕ συνθλίβουν τους μισθούς σε όλα τα επίπεδα, τους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών, ειδικευμένους, ανειδίκευτους, παλιούς, νέους, εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Τα δίνουν όλα για το μεγάλο κεφάλαιο εξαθλιώνοντας το λαό.
Είναι πελώριο ψέμα ότι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20% - 22% επηρεάζει μόνο τους εργαζόμενους που αμείβονται με τα κατώτερα όρια ή όσους θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Πλήττει τους πάντες και τα πάντα.
α) Όσοι αμείβονται με τον κατώτερο μισθό από €633 καθαρά για άγαμο χωρίς προϋπηρεσία σήμερα θα αμείβονται μετά τις μειώσεις με €494. Για τους νέους έως 25 ετών ο κατώτερος μισθός θα διαμορφωθεί ακόμη παρακάτω στα €430 καθαρά και για τους νέους που εργάζονται με καθεστώς μαθητείας ακόμη χαμηλότερα στα €345.
β) Όλες οι κλαδικές συμβάσεις οδηγούνται στην κατεδάφιση και επιδιώκουν οι μισθοί να έχουν ως αφετηρία τα €494. Όσες συμβάσεις θα λήγουν θα καθηλώνονται σε αυτό το εξευτελιστικό ποσό και ενδεχομένως να φτάνουν το πολύ τα €600.
γ) Η μείωση του κατώτερου μισθού θα συμπαρασύρει προς τα κάτω τις κύριες συντάξεις, οι οποίες είτε με νόμο, είτε χωρίς συνδέονταν πάντα με το ύψος του κατώτερου μισθού. Σήμερα η κύρια κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ είναι €486 και αποτελεί το 65% του σημερινού μεικτού κατώτερου μισθού. Με βάση το νέο κατώτερο μισθό θα μετατραπεί σε ένα επίδομα φτωχοκομείου.
δ) Οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ το χρόνο μόνο από τη μείωση του κατώτερου μισθού. Αυτό θα σημάνει ένα νέο αντιασφαλιστικό όλεθρο για όλες τις συντάξεις και τις παροχές και τις σημερινές και τις μελλοντικές.
ε) Έρχεται νέα λαιμητόμος στο επίδομα ανεργίας, αφού υπολογίζεται στο 55% του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη. Με βάση τα νέα δεδομένα θα πάει από τα €462 σήμερα στα €369. Όλα τα υπόλοιπα επιδόματα που παρέχονται από τον ΟΑΕΔ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως είναι τα επιδόματα μητρότητας, τέκνων, κλπ., είτε θα διαμορφωθούν με βάση τα νέα ημερομίσθια πείνας, είτε θα συρρικνωθούν στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών.

Η μείωση του κατώτερου μισθού είναι μόνο μία από τις αιχμές της νέας αντιλαϊκής επιδρομής, καθώς συνοδεύεται από:

Ανώνυμος είπε...

* το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων (5% περίπου κάθε τρία χρόνια επί του μεικτού μισθού), το οποίο θα επιφέρει μείωση του πραγματικού εισοδήματος και χειροτέρευση των όρων υπολογισμού της σύνταξης,
* την καρατόμηση όλων των επιδομάτων, όπως επικινδυνότητας, ανθυγιεινής εργασίας, κ.ά., με τη λήξη των ΣΣΕ θα είναι τα πάντα επαναδιαπραγματεύσιμα με όρους κατώτερου μισθού πεντακοσίων ευρώ και για πολλά δρομολογείται η κατάργησή τους,
* τη μείωση στις ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές τουλάχιστον 2% σε πρώτη φάση, πράγμα που θα βουλιάξει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, θα ανοίξει το δρόμο για νέες μειώσεις σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, θα διευκολύνει τα σχέδια για συρρίκνωση των παροχών σε φάρμακα, εξετάσεις κι άλλα επιδόματα,
* την καρατόμηση των επικουρικών συντάξεων με μειώσεις από 15% - 40%, στην οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συναινούν όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας,
* την κατάργηση του δικαιώματος της μονομερούς προσφυγής από πλευράς εργαζομένων στον ΟΜΕΔ, γεγονός που επί της ουσίας καταργεί τη διαιτησία ως το τελευταίο καταφύγιο απέναντι στην κεφαλαιοκρατική αδιαλλαξία,
* 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο, πράγμα που εκτός του ότι θα γιγαντώσει τον τεράστιο αριθμό των ανέργων, θα συρρικνώσει και θα απονευρώσει πλήρως τη λειτουργία παιδικών σταθμών, σχολείων, νοσοκομείων, Ασφαλιστικών Ταμείων, κ.ά.,
* την κατάργηση της μονιμότητας στις ημικρατικές επιχειρήσεις και τράπεζες, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας,
* την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας που θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά που εξαρτούν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό από τις επιδοτήσεις ενοικίου, δανείου κατοικίας, κλπ. Καταργούνται ακόμη και αυτά τα ελάχιστα που προορίζονταν για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών εργαζομένων, όπως πολιτισμός, αναψυχή, κ.ά.

Τα μέτρα τα έχουν συναποφασίσει τρόικα, κυβέρνηση, ΕΕ, μεγάλο κεφάλαιο, κόμματα του ευρωμονόδρομου για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και όσων τη δανείζουν. Από αυτά τα μέτρα, από αυτή την πολιτική χάνει όλος ο λαός, κερδίζουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, τα μονοπώλια. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αφαιρεθεί σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μόνο από τις ονομαστικές μειώσεις μισθών από τις τσέπες των εργαζομένων περίπου στα 9,2 δις ευρώ, χρήματα που κατευθύνθηκαν απευθείας στη γιγάντωση των κεφαλαίων της πλουτοκρατίας. Συνολικά οι εργαζόμενοι θα χάσουν το 50% του εισοδήματός τους.
Η κόλαση δεν τελειώνει εδώ. Σε λίγους μήνες θα μας πουν πάλι, ότι η σωτηρία της χώρας επιβάλλει νέα μέτρα, ότι δε φτάνουν όσες θυσίες έγιναν μέχρι τώρα. Με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας αύριο θα μας ζητήσουν και τις σάρκες μας. Είναι αδίστακτοι, πρέπει να τους σταματήσουμε, γιατί είναι βέβαιο, ότι δε θα σταματήσουν εδώ τη σφαγή.
Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους. Αν δεν παρεμποδιστούν τα μέτρα τώρα θα μας ρίξουν στον καιάδα. Μη χύνεις άλλο αίμα για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να επιβάλλουν το νόμο τους στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στους κλάδους.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί να οργανωθούμε και να παλέψουμε σαν ένας άνθρωπος να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις.
Διώξτε τα τσιράκια των εργοδοτών, όλους όσους σπέρνουν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό με τους εργοδότες.
Αναδείξτε ηγέτες μαχητές.
Στηριχθείτε στο ΠΑΜΕ, πάρτε επαφή με το ΠΑΜΕ.