Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ» ! ! !


Πρόκειται για το περιοδικό, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών.
Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.
Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.
Στο εικονιζόμενο τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για το Ελληνοκορεατικό Συνέδριο, το Ελληνικό Σχολείο στη Βουλγαρία, τον Άγιο Νικόλαο και τον Ελληνισμό της Ανατολικής Σικελίας, την Τουριστική διάσταση του Μαραθωνίου, καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.
Πολύ ενδιαφέρον είναι και το άρθρο του Καθηγητού Αθ. Επισκόπου για την κακοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας στα περιοδικά μαζί με την εκτεταμένη χρήση αγγλικών λέξεων.
Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 0030 210 7718077


Ηλεκτρονική διεύθυνση: odeg@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: