Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Αύξηση της θητείας από τους 9 στους 12 μήνες ! ! !


Τη στιγμή που η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει, το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το υπόλοιπο της εξουσίας της για να κάνει πράξη την πρώτη αύξηση του χρόνου στρατιωτικής θητείας από τη μεταπολίτευση και μετά.
Αφού προηγήθηκε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων και συντεταγμένης προπαγανδιστικής χειραγώγησης περί «εθνικών κινδύνων», επιδιώκουν να απαλλαγούν από τους «ακριβούς» Επαγγελματίες Οπλίτες, εξοικονομώντας χρήματα από την μείωση των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων για να τα ρίξουν σε εξοπλιστικά προγράμματα ενισχύοντας τις πολεμικές βιομηχανίες των χωρών που μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή οικονομική κατάσταση.
Εξοργιστικές είναι οι τοποθετήσεις των πολιτικών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης στα ΜΜΕ με τις οποίες πλειοδοτούν για το μέγεθος της αύξησης της στρατιωτικής θητείας από 12 έως 18 μήνες παρουσιάζοντάς τη ως «μονόδρομο» τη στιγμή που τα διάφορα σχέδια αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιούνται μόνο προπαγανδιστικά, αφού όλοι οι πολιτικοί κοντράρουν κάθε απόπειρα να κλείσουν τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα για να διασώσουν το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων και ψηφοθηρίας τους.
Υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος από την αύξηση της θητείας, και για τον καταμερισμό του, την απόφαση θα την πάρει η… «ηγεσία ειδικού σκοπού» της «κυβέρνησης ειδικού σκοπού»… δηλαδή μας δουλεύουν κανονικά και οι τρείς της συγκυβέρνησης!!!

Όπως πληροφορούμαστε από το γνωστό δημοσιογραφικό συγκρότημα:

«Ο κύβος ερρίφθη, η θητεία θα αυξηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ήδη για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για αύξηση της θητείας είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος προσφάτως επισκέφθηκε το Πεντάγωνο. Μία τέτοια απόφαση λαμβάνεται άλλωστε από ένα υπουργείο στο οποίο μετέχουν με στελέχη τους και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, μεταξύ των οποίων ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος.
Η ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει για την αναγκαιότητα της αύξησης τη θητείας από τους 9 στους 12 μήνες (και για τον Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό) την αρμόδια Διακομματική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας η οποία θα συνέλθει εντός 15 ημερών, ώστε να ετοιμαστούν εν συνεχεία οι σχετικές αποφάσεις. Η νέα διάρκεια της θητείας θα ισχύει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.
Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε αναφέρει ότι η αύξηση ή όχι της στρατιωτικής θητείας θα αποφασισθεί μετά τον εξορθολογισμό της δομής του στρατού, αλλά η νέα αυτή δομή δεν έχει ακόμα αποφασισθεί και παρ’ όλα αυτά αποφασίζεται εκ των προτέρων η αύξηση της θητείας.
Ήδη τα Γενικά Επιτελεία έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την αύξηση της θητείας (στο οποίο περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις μειωμένης θητείας για όσους έως τώρα το δικαιούνται), μετά τη μείωση του αριθμού του επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ). Το 2011 δεν πραγματοποιήθηκε καμία πρόσληψη ΕΠΟΠ. Και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν σήμερα 24.500 ΕΠΟΠ. Η οικονομική κρίση, φέρνει αύξηση κατά τρεις μήνες της στρατιωτικής θητείας».

3 σχόλια:

akrat είπε...

καλή χρονιά

καλά δεν είναι ατομικό το θέμα
έχω απολυθεί το 1821 αλλά για την κοινωνία λέμε..
τίποτα καλό δεν θα ακουστεί?????

akrat είπε...

καλή χρονιά

καλά δεν είναι ατομικό το θέμα
έχω απολυθεί το 1821 αλλά για την κοινωνία λέμε..
τίποτα καλό δεν θα ακουστεί?????

BENEAS GEORGIOS είπε...

Αντεύχομαι!!!

Η άποψή μου είναι ότι όταν έχεις στρατό, τον χρησιμοποιείς...
Από τη στιγμή που αυτό δεν είναι εφικτό δε βλέπω το λόγο γιατί πρέπει να ταλαιπωρούμεθα...
Οπότε, ας πηγαίνουν όσοι θέλουν ως εθελοντές και όσοι θέλουν να κάνουν έπαγγελματική καριέρα...