Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τι εξυπηρετεί η προφυλάκιση του μοναχού Εφραίμ;


Να ξεχάσω τη Siemens, να ξεχάσω τα υποβρύχια που γέρνουν, να ξεχάσω τo c4i να ξεχάσω την Ολυμπιάδα στο σύνολό της, να ξεχάσω το χρηματιστήριο, να ξεχάσω τα δομημένα ομόλογα, να τα ξεχάσω όλα και να δεχθώ πως ένα σκάνδαλο συγκλόνισε αυτόν τον τόπο και αυτό είναι της Μονής Βατοπαιδίου…

Να δεχθώ ότι φταίει και ο Ηγούμενος Εφραίμ, να δεχθώ και την προφυλάκισή του τη στιγμή που αποφυλακίζονται σωρηδόν οι εγκληματίες δολοφόνοι, βιαστές, καταχραστές…

Πόσοι όμως έπρεπε να έχουν προφυλακισθεί για την ίδια υπόθεση;

Σίγουρα η μισή Βουλή… όλων των αποχρώσεων…

Γι αυτό δεν γίνεται αποδεκτή η προφυλάκισή του από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, γι αυτό οι Έλληνες δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην καθοδηγούμενη Ελληνική Δικαιοσύνη, γι αυτό θα τους σαρώσει όλους τους "θεσμούς" ο λαός που στενάζει κάτω από την μπότα τους…

Γιατί όλοι προκαλούν την κοινωνία, και την προκαλούν συνειδητά και κατ’ εξακολούθησιν…

Τι εξυπηρετεί η προφυλάκιση του μοναχού Εφραίμ;

6 σχόλια:

Δημήτριος Τσαμαρδίνος, Θεσσαλονίκη είπε...

Στην Ελλάδα κάνουμε ένα λάθος (να ήταν μόνο ένα!, αλλά ας μιλήσω για αυτό που θέλω να τονίσω εδώ). Συναρτάμε την αξία ενός θεσμού από τις πράξεις ενός προσώπου . Προστατεύουμε το πρόσωπο νομίζοντας ότι έτσι προστατεύουμε το θεσμό. Λάθος. Πχ το κόμμα τάδε περισώζει ένα απατεώνα βουλευτή του μη τυχόν δυσφημιστεί το ίδιο, ενώ θα έπρεπε πρώτο αυτό να τον σύρει στη δικαιοσύνη. Το ίδιο συμβαίνει κατά καιρούς και στην Εκκλησία. Πρώτη θα έπρεπε να ελέγξει τον Εφραίμ και ή να τον αθωώσει ή να τον καθαιρέσει. Και εν πάση περιπτώσει, εάν η δικαιοσύνη της Πατρίδας μας διέταξε τη σύλληψη του μοναχού Εφραίμ, πρέπει να ακολουθηθεί η όποια διαδικασία προβλέπεται για να δικαστεί και ή να αθωωθεί ή να τιμωρηθεί. Εάν χαίρεται κανείς τις ΗΠΑ για ορισμένα, ένα από αυτά είναι ότι σέβεται τους θεσμούς της και λειτουργεί εκεί ο νόμος. Ακολουθεί ουσιαστικά τον Σωκράτη που ήπιε το κώνειο για να μην εξευτελίσει τους νόμους της πατρίδας του και που είπε : «Και μοναχού Εφραίμ, και του τάδε απατεώνα υπουργού, τιμιότερα είναι η Πατρίδα». Είναι πιο σημαντικό να σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και επομένως εμμέσως την Πολιτεία μας και την Εκκλησία μας και όχι να φοβόμαστε ότι επειδή θα δικαστεί ο τάδε απατεώνας υπουργός ή ο τάδε παραδόπιστος μοναχός θα κινδυνέψουν αυτοί οι κορυφαίοι θεσμοί μας. Η Εκκλησία καταδίκασε πριν λίγα χρόνια έναν Μητροπολίτη του Πειραιά και διατήρησε την αξιοπρέπειά της. Ας το έχουμε αυτό υπόψη μας όλοι όσοι είμαστε χριστιανοί. Θα βοηθήσουμε την Εκκλησία, αν αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.
-Δημήτριος Τσαμαρδίνος, Θεσσαλονίκη

BENEAS GEORGIOS είπε...

Όταν κανένας δεν είχε πάρει χαμπάρι για το τι συνέβαινε τότε, εγώ έγραφα Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.

Και αναδημοσίευα στο blog κείμενο που είχε δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο Ο Ηγούμενος Εφραίμ και το απολωλός παπαδάκι !.

Αλλά όχι να τα φορτώσουμε όλα στον καλόγερο για να τη βγάλουν καθαρή αυτοί που αποφάσιζαν για όλα αυτά που τους ζητούσε ο Εφραίμ...

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Πριν από τον Ηγούμενο Εφραίμ έπρεπε να είχαν καταλήξει στις φυλακές πολιτικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, νομικοί, δικαστικοί και ιδιώτες επιχειρηματίες.
Δυστυχώς δεν τους ενδιαφέρει η απονομή δικαιοσύνης, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ένα εξιλαστήριο θύμα που θα του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες…
Βέβαια ο κόσμος πλέον δεν μασάει, ούτε παραμυθιάζεται από τους κάθε λογής βαρόνους των ΜΜΕ…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΑΜΑΓΚΑΣ είπε...

Φίλοι και φίλες,

Άφωνοι και συγκλονισμένοι οι απανταχού ορθόδοξοι, Έλληνες και μη, έχουμε πληροφορηθεί την καθόλα ανυπόστατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών για προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ.

Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη, μας καλεί, ως ελάχιστη έκφραση καταδίκης της απόφασης και στήριξης του Γέροντα Εφραίμ, να υπογράψουμε την συνημμένη επιστολή και να ενεργήσουμε για την υπογραφή της από όσους συμφωνούν.
Τυπώστε υπογράψτε και στείλτε την παρακάτω επιστολή στο Φάξ 211-8001332

---------------------------------------------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Πρωθυπουργό Ελληνικής Κυβέρνησης
Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

24 Δεκεμβρίου 2011

Εξοχώτατοι,
Καταδικάζουμε το απεχθές δικαστικό «έγκλημα» που συντελέστηκε στην Αθήνα στις 23 Δεκεμβρίου 2011 εναντίον της εκκλησίας στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Το μίσος και η αδικία που χαρακτηρίζουν την απόφαση για προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ αποδεικνύονται από τα ακόλουθα σημεία:

1. Η χρονική στιγμή της απόφασης. Παραμονή Χριστουγέννων.

2. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού που οργανώθηκαν για αποκλεισμό του Αγίου Όρους με ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας τη στιγμή που ο δικηγόρος του Γέροντα δήλωσε δημόσια ότι ο Γέροντας θα παρουσιαστεί εκούσια στην Αστυνομία.

3. Η ποινή της προφυλάκισης αποδίδεται σε πρόσωπα επικίνδυνα να επαναλάβουν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

4. Στην ακρόαση της υπόθεσης που προηγήθηκε της απόφασης, αναφέρθηκε ως «επιχείρημα» για την προφυλάκιση η πρόσφατη επίσκεψη του Γέροντα στην Ρωσία συνοδεύοντας την Τιμία Ζώνη της Παναγίας, κατά την οποία εκατομμύρια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου, Πρωθυπουργού και Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Δημοκρατίας, βγήκαν στους δρόμους.

5. Εδώ και 3 και πλέον χρόνια που ερευνάται η υπόθεση, δεν έχει προκύψει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

6. Η κατηγορία κατά του Γέροντα είναι ηθική αυτουργία την στιγμή που οι υποτιθέμενοι αυτουργοί έχουν αθωωθεί.

7. Εδώ και 3 και πλέον χρόνια που ερευνάται η υπόθεση, ο Γέροντας έχει ταξιδέψει επανειλημμένα μετ’ επιστροφής και αν είχε πρόθεση να φυγοδικήσει θα το είχε κάνει.

8. Το πνευματικό πρόσωπο του Γέροντα τιμάται και εγκωμιάζεται διεθνώς και αποτελεί εξαίρετο πρεσβευτή της Ελλάδος στο εξωτερικό.

9. Οι αποκαλυφθέντες πλέον εγκέφαλοι της σκευωρίας έχουν επιβραβευτεί με υπουργικούς θώκους και επιχειρούν πάση θυσία να αποδείξουν την ορθότητα των δόλιων ενεργειών τους.

10. Η Ελλάδα μαστίζεται από αποδεδειγμένα, ευρέως γνωστά σκάνδαλα, τεραστίων διαστάσεων, τα οποία μένουν ατιμώρητα και οι αυτουργοί όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά κατέχουν και πολιτικά αξιώματα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφαση είναι εντεταλμένη πολιτική ενέργεια που στοχεύει στην διαπόμπευση του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας.

Σας καλούμε να ενεργήσετε για την ανατροπή της.

Με τιμή,

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Α.Δ.Τ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
2
3


Στείλτε την επιστολή συμπληρωμένη στο Φάξ 211-8001332

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΖΟΣ είπε...

ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΕΣ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ! ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
Την ώρα που καταρρέουν και τα κανάλια και οι εφημερίδες τους, οι «νταβατζήδες» καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι πίσω από το βούλευμα προφυλάκισης του Εφραίμ μπορούν να στήσουν ξανά το χορό της εκ νέου αποδόμησης του Κώστα Καραμανλή!!
Και μπορούν επίσης να κρύψουν τον πολιτικό διασυρμό της «εκλεκτής» τους Κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, που βυθίζεται αύτανδρη στην πολιτική ανυποληψία, θυμίζοντας λιγότερο κυβέρνηση και περισσότερο εκδοχή του Τσίρκου «Μεντράνο»!!
Κούνια που τους κούναγε…
Τους έχει πάρει χαμπάρι και ο τελευταίος πολίτης ότι δίνουν τα ρέστα τους.
Ας είναι βέβαιοι ότι θα μείνουν και πάλι, αλλά τώρα οριστικά, ταπί!!!
Και....«Κούνια που τους κούναγε».
Ο Κ. Καραμανλής τους στέλνει τη γραφή του Γ. Καραϊσκάκη, αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη.
Και στην πολιτική η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο.
Ή, καλύτερα, κυριολεκτικώς παγωμένο…

BENEAS GEORGIOS είπε...

Έλεος ρε Γιάννη,
Ακόμα στον Καραμανλή έχεις μείνει;
Δεν ξανάρχεται το 1974...
Και αν έρθει θα είναι κωμωδία, για να μην πω τραγωδία...
51/2 χρόνια ήταν αρκετά για να μας δείξει τις ικανότητές του, αυτός και οι συνεργάτες του...