Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Απεργία σήμερα ! ! !


Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στους Απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο που εδώ και ένα μήνα παραμένουν ανυποχώρητοι στο πεζοδρόμιο χωρίς να προβάλουν τον αγώνα τους τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και οι λακέδες δημοσιογράφοι τους ! ! !


5 σχόλια:

JOHNNY είπε...

dfhgshdhd

JOHNNY είπε...

"ΚΥΡΙΕ" ΔΕΣΥΠΡΗ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ... ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ,ΕΛΛΕΙΠΟΒΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ.. (ΒΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ ΣΟΥ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ,ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΔΙΠΛΑ.ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΣ ΦΙΛΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ...ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΤΑ (ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ)ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ....ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΣΑΙ ΤΟΣΟ....ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ!!!ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ!!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΕ Ο ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς την εργατική τάξη, Τον εργαζόμενο λαό.

Συνάδελφοι

Διαδώστε το μύνημά μας: Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας.

Σωματεία, άνεργοι, φτωχός λαός, φοιτητές, μαθητές, μας δίνετε υλική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα!

Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε.

Σπάσαμε την σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού.

Αν τα μέτρα περάσουν στην χαλυβουργία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια.

Μην ακούτε τα ψέμματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί, για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.

Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το Υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχθείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Μας απειλούν με 180 ακόμα απολύσεις!

Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι, για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση!

Δεν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας.

Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη.

Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 – 500 ευρώ.

Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια.

Συνάδελφοι εργάτες, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι.

Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια. Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη.

Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση.

Κάντε γενική συνέλευση, ελάτε σε επαφή μαζί μας, αποφασίστε απεργία. Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μύνημα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει.

Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.

Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Ασπρόπυργος 30/11/2011

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Σ.Ε.Ε.Ν. Α-Β-Ε-Κ
... Αριστοτέλους 11-15, Αθήνα, Τηλ. 210 5249317
E-mail:kladenergia@gmail.com
kladikoenergeias.wordpress.com
Αρ.Αποφ.7684/2010

2/12/2011
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα!.
Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια που δεν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Κανένας μόνος του στην επίθεση, που μας έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και τα κόμματά τους. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, να πάρουμε ο καθένας μας, την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης, της απειθαρχίας.
Αξιοποιούμε όλες τις μορφές δράσης και πάλης, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα γραφεία, συσκέψεις στα σχολεία, στη γειτονιά ακόμα και σε επίπεδο πολυκατοικίας. Να πάρουμε αποφάσεις απόρριψης του χαρατσιού.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην Δ.Ε.Η,τους εργαζόμενους στους εργολαβους της Δ.Ε.Η να παρουν μερος στην οργάνωση της πάλης ,να αποτρέψουμε στην πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Να υπερασπισθούμε κάθε συνάδελφο και γείτονα, με αποφασιστικότητα, κάνοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα, γιατί δεν πλήρωσε το χαράτσι. Όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μια γροθιά, όλη η γειτονιά μαζί. Όσοι παίρνουν το λογαριασμό να ενημερώνουν για το πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής το σωματείο τους, τη Λαϊκή Επιτροπή στη γειτονιά, για να υπάρχει ετοιμότητα όταν επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος..
• Να συγκροτούμε λαϊκές ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος σε κάθε σωματείο και γειτονιά. Παντού επιτροπές επαγρύπνησης και περιφρούρησης.
• Οργάνωση καθημερινών παρεμβάσεων στα γραφεία της ΔΕΗ ή εφορίες σε κάθε περιοχή
Το Κλαδικο Σωματειο Ενεργειας και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής διοργανώνουν συσκεψη την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7 Μ.Μ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β – ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ.


Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθει
όποιος χαμένος είναι, να παλέψει.
Γιατί οι νικημένοι του σήμερα είναι νικητές του αύριο

Μπ.Μπρέχτ

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12

- ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Ψήφισμα - Κάλεσμα για αγώνα

Συνάδελφοι εργάτες
Ο βιομήχανος Μάνεσης έδειξε για ακόμα μια φορά το πρόσωπο που έχουν όλοι οι βιομήχανοι. Έκανε άλλες 16 απολύσεις την ώρα που διαδηλώναμε μπροστά στο Υπουργείο, μετά από 32 μέρες απεργίας. Είναι αδίστακτοι αλλά και τρομοκρατημένοι.
Νομίζουν ότι μπορούν να μας φοβίσουν, ότι μπορούν να μας λυγίσουν.
Κύριοι βιομήχανοι, εμείς δεν είμαστε σαν του ανθρώπους σας! Για το χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! 35 μέρες απεργίας είναι μεγάλο σχολείο! Είναι πανεπιστήμιο που δεν έχετε πάει!
Βιομήχανε Μάνεση. Η γενική συνέλευση των χαλυβουργών σου απαντάει!
Άκουσέ το καλά! Είμαστε όλοι απολυμένοι! Πίσω στη δουλειά θα γυρίσουμε όλοι! Σκλάβους δε θα μας κανείς! Έλα εσύ μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ.
Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι
Στην Ελληνική Χαλυβουργία οι βιομήχανοι με την μαύρη κυβέρνησή τους δοκιμάζουν την αντοχή όλης της εργατικής τάξης.
Αν σπάσουμε εμείς, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους τίποτα δε θα είναι το ίδιο!
Τη δύναμη που μας δίνετε δεν πρόκειται να την προδώσουμε! Δεν κατεβήκαμε σε τέτοιο σκληρό αγώνα για να περάσουμε την ώρα μας! Για να τα διπλώσουμε στις δυσκολίες και τις απειλές. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και το ψωμί των παιδιών μας!
Θα γυρίσουμε μόνο αν νικήσουμε! Για αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, πιο κοντά στον αγώνα.
Σε όλα τα εργοστάσια ετοιμάζονται να κάνουν τα ίδια, σε αρκετά ξεκίνησαν κιόλας: εκ περιτροπής εργασία, διήμερα, τριήμερα, μειώσεις μισθών πάνω από 30%, απολύσεις, απλήρωτοι για μήνες.
Οι βιομήχανοι κλιμακώνουν την επίθεσή τους. Και οι εργάτες θα κάνουμε το ίδιο! Εμείς είμαστε πιο δυνατοί! Και είμαστε ακόμα στην αρχή!
Η γενική συνέλευση των απεργών χαλυβουργών καλέι σε σύσκεψη τη Δευτέρα 5/12/2011 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας: Όλα τα σωματεία του Θριασίου. Εργοστασιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές, συλλόγους. Κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αντιστέκεται.
Είναι προσκλητήριο αγώνα, να μη λείψει κανείς!
Να οργανώσουμε την απάντησή μας. Να προκηρύξουμε και να οργανώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις:
• 24ωρη Απεργία για όλο το Θριάσιο για την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη.
• Μεγάλη συγκέντρωση έξω από την πύλη της Χαλυβουργίας
Να βροντοφωνάξουμε: Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με αίμα. Σκλάβοι για τα κέρδη των βιομηχάνων δε θα γίνουμε!
Συνάδελφοι εργάτες
Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους, δεν θα δουλεύουν αυτοί με μισθούς πείνας, δε θα βρεθούν αυτοί στην ανεργία! Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους!
Μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση για αγώνα!
Η νίκη των χαλυβουργών, νίκη όλων των εργατών!
Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Ασπρόπυργος 4/12/2011