Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του συναδέλφου Θωμά Κώτσια !


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι & συναδέλφισσες
Μετά από 31 χρόνια δουλειάς στα ΕΛΠΕ και συνεχούς παρουσίας μου στη ζωή και στη δράση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ήρθε και για μένα η ώρα του αποχωρισμού.
Θεωρώντας εξαιρετική τιμή για μένα την αδιάλειπτη εκλογή μου και τη θητεία μου όλα αυτά τα χρόνια στα διάφορα όργανα του Σωματείου, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας και να σας πω ότι θα με συντροφεύουν σε όλη μου τη ζωή οι μοναδικές στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί.
Επί 30 χρόνια η ζωή μου μοιράζονταν ανάμεσα στη δουλειά και στο Σωματείο. Σήμερα που ήρθε η ώρα να φύγω μου είναι πολύ δύσκολο να σας αποχαιρετήσω, μου είναι δύσκολο να περιδιαβώ τους χώρους δουλειάς έτσι όπως είχα και με είχατε συνηθίσει και να ξέρω ότι θα είναι για τελευταία φορά σαν εργαζόμενος και σαν συνδικαλιστής. Βέβαια μπορεί να συνεχίσουμε κάποιες φορές να βλεπόμαστε με πολλούς, όμως σαν επισκέπτης στα ΕΛΠΕ, τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο. Θα συναντηθούμε στους αγώνες που θα συνεχιστούν ακόμα πιο αποφασιστικά μπροστά στην καταστροφική για το λαό μας πολιτική των μνημονίων.
Ευχαριστώ όσους συναδέλφους από το Δ.Σ. του Σωματείου και της Ομοσπονδίας συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια στο καλό επίπεδο συνεργασίας, συντροφικότητας και συνευθύνης για να πετύχουμε ό,τι έχουμε πετύχει και ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο που με πολύ κόπο, μαζί με όλους εσάς, υπερασπιστήκαμε τη δουλειά και τις κατακτήσεις μας στα ΕΛΠΕ, όταν όλα γύρω μας γκρεμίζονται. Σε κάθε χώρο δουλειάς των ΕΛΠΕ κτίστηκαν ισχυροί δεσμοί συναδελφικότητας και φιλίας που κάποιες φορές δοκιμάστηκαν μέσα από διαφωνίες, ωστόσο άντεξαν και δικαίωσαν την άποψη της ενότητας μέσα από την διαφορετικότητα μας, θεμελιακή αρχή που πρέπει να κρατήσουμε και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες, αν δεν έχουν το στοιχείο της ιδιοτέλειας και της σκοπιμότητας, είναι δημοκρατική και προωθητική δύναμη για το κίνημά μας.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συναδέλφους της βάρδιας που μοιραστήκαμε μαζί δύσκολες στιγμές και κοινές αγωνίες για την ασφάλειά μας και κάποιες φορές ακόμα και για τη ζωή μας.
Υποκλίνομαι στη μνήμη των συναδέλφων που μπροστά στα μάτια μας χάθηκαν και έφυγαν για πάντα.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους του ψηφίου Α όπου εργάστηκα και μοιραστήκαμε μαζί χαρές και λύπες, οικογενειακά και προσωπικά μας προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια.
Θα ήθελα με πολλούς από εσάς να πιω ένα ποτήρι κρασί, έτσι όπως συνηθίζεται και είχα στο νου μου να πράξω, γιατί νιώθω και εγώ την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια ξεχωριστή βραδιά αποχαιρετισμού. Όμως δεν μπορώ να αποφύγω την σκέψη πως σε μια κοινωνία που εγκαταλείπεται από το κράτος και ο κοινωνικός μας ιστός αποδιοργανώνεται, κάποιες κοινωνικές ομάδες αυτή την ώρα πλήττονται ιδιαίτερα και κάθε ευρώ το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Θα άξιζε λοιπόν και πιστεύω ότι συμφωνείτε και εσείς, ότι η όποια δαπάνη δώσει έστω και λίγη ανακούφιση σε συνανθρώπους μας, έχει περισσότερη σημασία.
Μέχρι να αποτρέψουμε αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε, αν δεν μπορούμε να συστρατευτούμε, ας διευκολύνουμε τουλάχιστον, με ότι τρόπο και μέσο μπορούμε, το έργο όσων επέλεξαν να κάνουν ότι μπορούν για να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση, να επαναφέρουμε αξίες, όπως την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, που τα τελευταία χρόνια υποχώρησαν.

Με τις καλύτερες ευχές μου για Υγεία και Δύναμη

Σας αποχαιρετώ

Κώτσιας Θωμάς






Δεν υπάρχουν σχόλια: