Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σαν σήμερα παραμονή του Αγίου Ανδρέα πριν 15 χρόνια ! ! !


Συμπληρώνονται σήμερα δεκαπέντε χρόνια από την τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα στη συνοικία του Ελαιώνα στο Χαϊδάρι.

Με τη βοήθεια του Θεού, την Πίστη των ενοριτών και τις άοκνες προσπάθειες επώνυμων και ανώνυμων συμπολιτών μας, το έργο προχώρησε και παρά τις δυσκολίες, του χρόνου θα γιορτάσουμε στον επάνω Ναό.

Σας παρουσιάζουμε τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Ναού, όπως είναι σήμερα, ενώ εξωτερικά μπορείτε να τον δείτε στη
χθεσινή ανάρτηση!

Μην παραλείψετε να δείτε ολόκληρο το video από την τελετή θεμελίωσης του Ναού στις 29 Νοεμβρίου 1996, που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά στη σημερινή μας ανάρτηση, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης των 15 χρόνων!

Το αφιερώνουμε στους σεμνούς πρωτεργάτες του Ιερού σκοπού!!!











Σαν σήμερα παραμονή του Αγίου Ανδρέα πριν 15 χρόνια ! ! !



2 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Σαν σήμερα πριν 15 χρόνια (29-11-1996) θεμελιώσαμε το Ναό του Αγίου Ανδρέα στον Ελαιώνα Χαϊδαρίου.

29 Νοεμβρίου 1996.
Ο καιρός βροχερός, το κρύο αφόρητο, μα οι καρδιές όλων ζεστές γιατί ένα όνειρο πολλών χρόνων γίνονταν πραγματικότητα.
Ο δυνατός αέρας ανακατεύει τις οσμές του λιβανιού με αυτές του φρεσκοβρεγμένου από την βροχή χώματος των εκσκαφών.
Ήταν η τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού !
Όλοι οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, μαζί με το πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, έδιναν την υπόσχεση, την επόμενη χρονιά να ακουστεί και στον Ελαιώνα η χαρμόσυνη και ελπιδοφόρα καμπάνα.
Σήμερα, δεκαπέντε χρόνια μετά, το έργο της αποπεράτωσης προχωρά, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται και η Εκκλησιά μας γίνεται το στολίδι της περιοχής μας, το καταφύγιο και η σκέπη όλων μας.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Πανηγυρίζει ο Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα στον Ελαιώνα Χαϊδαρίου!!!

Σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ.κ. Αλεξίου.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7 το πρωί, θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας, Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ.κ. Προκοπίου.

Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, θα τελεσθεί Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανών του Αγίου Ανδρέου.

Στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης, θα γίνει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ανδρέου δια των οδών της Ενορίας μας: Επαύλεως, Γεωργίου Κονδύλη, Ρούμελης, Στρατάρχου Καραϊσκάκη, Ακρίτα, Θερμοπυλών & Κόδρου.