Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Οι τελευταίες εξελίξεις στα ΕΛΠΕ ! ! !


Συνάδελφοι,

Οι Νομικοί Σύμβουλοι του Σωματείου μελετούν αυτή τη στιγμή την τροπολογία για τα ΕΛΠΕ στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει ενημέρωση από το ΠΣΕΕΠ

Μείνετε συντονισμένοι ! ! !

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο ποια ειναι η τροπολογια για τα ΕΛΠΕ;
Δεν πιστευω να ειναι η ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δημοσιευεται...Reporter.gr

-----------------------------------
Εξαιρώντας τις από το γενναίο «hair cut» ακόμη και άνω του 50% που αναμένει το σύνολο των υπάλληλων του Δημοσίου, το υπ. Οικονομικών καταθέτει σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο.


Στο παρά πέντε γλίτωσαν οι εισηγμένες ΔΕΚΟ το μεγάλο μαχαίρι του ενιαίου μισθολογίου, με το «κούρεμα» των απολαβών τους να περιορίζεται στη περίπτωση της ΔΕΗ περίπου στο 15%.

Εξαιρώντας τις από το γενναίο «hair cut» ακόμη και άνω του 50% που αναμένει το σύνολο των υπάλληλων του Δημοσίου, το υπ. Οικονομικών καταθέτει σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο, που καταργεί για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ κι επιχειρήσεις του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, κ.ά.) την πρόβλεψη της επιβολής πλαφόν ύψους 1.900 ευρώ στις μεικτές μηνιαίες αποδοχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τροπολογία θα αναφέρει ότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα ανά εργαζόμενο στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, μειώνεται κατά 35% σε σχέση με τα επίπεδα που βρισκόταν την 1η Ιανουαρίου του 2010. Αυτό στην πράξη, σημαίνει ένα επιπλέον «κούρεμα» της τάξης του 15% στις αποδοχές των εργαζόμενων της ΔΕΗ, οι οποίοι κατά το 2010 είχαν ήδη υποστεί ένα γερό «hair cut» της τάξης του 21% (σε ορισμένες υψηλές κλίμακες έφτανε κοντά και στο 50%).

Τι σημαίνει στην πράξη

Το πιο πιθανό, δε, είναι ότι η μείωση αυτή δεν θα αφορά στις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, αλλά στο σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων και αποζημιώσεων. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη ; Ότι, από τα 4.235 ευρώ το μήνα που ήταν οι μέσες μεικτές απολαβές στη ΔΕΗ στις αρχές του 2010, θα υποχωρήσουν μετά την ψήφιση του νόμου στα 2.753 ευρώ. Στην ουσία πρόκειται για μια περαιτέρω μείωση της τάξης των 590 ευρώ, αφού μέσα στο 2010, οι μέσες μεικτές αποδοχές μειώθηκαν κατά 21%, με αποτέλεσμα να κυμαίνονται σήμερα γύρω στα 3.346 ευρώ.

Της εξαίρεσης των εισηγμένων ΔΕΚΟ από το καθεστώς που ισχύει για όλο το υπόλοιπο Δημόσιο και το μαχαίρι κατά 50%, είχαν προηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο επαφές της διοίκησης της ΔΕΗ με την ηγεσία του υπ. Οικονομικών, όπου και υποστήριξε με στοιχεία ότι οι μισθοί των εργαζομένων έχουν ήδη υποστεί από πέρυσι σημαντικό κούρεμα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, που κατόπιν επαφών με τον υπ. Οικονομικών το Σάββατο, χθες συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ηλία Πλασκοβίτη, παρουσιάζοντας του τα μισθολογικά στοιχεία της ΔΕΗ, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά τις περικοπές του 2010, οι οποίες ανήλθαν σε 294 περίπου εκατ. ευρώ.

----------------------------------

Πρεπει να μας ενημερωσεις αμεσα γιατι δεν συμφωνησαμε αυτα χθες στα ΒΕΑ!!!.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ που παρθηκε με την συμφωνη γνωμη ολων μιλα για ΑΠΟΣΥΡΣΗ αυτου του αισχους,
γιατι δεν δεχομαστε καμια περικοπη των αποδοχων μας!

Περιμενοντας...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ας περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου.
Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι μας εξαιρούν από όλα αυτά.
Θα ισχύσει η ΕΣΣΕ που υπογράψαμε.

Ανώνυμος είπε...

από άρθρο της ημερησίας τώρα.

... Η μείωση κατά 35% ισχύει και για τους μισθούς των εργαζομένων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΟΠΑΠ.

Από τις ρυθμίσεις αυτές επίσης προκύπτει ότι τα ΕΛ.ΠΕ εξαιρούνται τελείως. Δηλαδή, δεν εμπίπτουν ούτε στις νέες διατάξεις αλλά ούτε και σε εκείνες που ορίζουν ανώτατο «πλαφόν» 1.900 ευρώ...


Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112309182

BENEAS GEORGIOS είπε...

Σε λίγο θα έχουμε ανακοίνωση από το Σωματείο.
Το επίμαχο άρθρο του υπό κατάθεση Νομοσχεδίου θέτει κάποιες προϋποθέσεις για ένταξη στο μισθολόγιο που εμείς δεν τις έχουμε, οπότε και δεν μας αγγίζει.
Με αυτή την ερμηνεία συμφωνούν και οι νομικοί μας.
Το Σχέδιο Νόμου θα δημοσιοποιηθεί ολόκληρο από το Υπουργείο κατά τις 9 το βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

στο ΣΚΑΙ είπε ότι εστάλει χαρτί από το Υπ.Οικ. στο ΠΣΕΕΠ και ότι τα ΕΛ.ΠΕ εξαιρούνται από το πολυνομοσχέδιο.

Αν τελικά εξαιρούνται, πιστεύω ότι οφείλουμε τουλάχιστον να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στον αγώνα των υπόλοιπων εταιρειών του κλάδου.

Ανώνυμος είπε...

Αναλυτή μου εσυ.
ρε φιλαρακο εσυ που τα ξερεις ολα μην καρφωνεσαι. καταλαβαμε ποιος προισταμενος εισαι

Ανώνυμος είπε...

Ψύχραιμα κύριοι!!
Παίρνεται 18 μισθούς. Οι λαθρέμποροι τα αφεντικά σας δεν θα μπορούν να σας σώνουν για πολύ.

Ανώνυμος είπε...

για πόλυ η λίγο σωμένος ακομα.. εσενα χαμένο κοπρόσκυλο πάντως θα σε εχω πάντα μπουκωμένο και από κάτω μου ας το πάρεις απόφαση μπας και το απολαύσεις (σε βλέπω μόνιμα σε πόνο)

Ανώνυμος είπε...

I am distressed up the circumstances in Syria!