Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο διάλογος δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν ακόμα και όταν υπηρετεί σκοπιμότητες ! ! !



Η σημερινή Επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ιωάννη Κωστόπουλου !

Φτάνει πια αυτός ο συνεχής λαϊκισμός, η μπερδεμένη πολυλογία καί η συνδικαλιστική δήθεν αγωνιστική γλώσσα καί τα ξεδιάντροπα απίστευτα ψέμματα.

Λυπάμαι πού χρησιμοποιώ αυτή τη γλώσσα, αλλά σας γράφω σάν Γιάννης Κωστόπουλος, σαν συνάδελφος πρώτα και ύστερα σαν Διευθύνων Σύμβουλος.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

1. Την Παρασκευή το πρωί ενημερωθήκαμε από τα διάφορα sites ότι το νομοσχέδιο στο άρθρο 31 περιελάμβανε με τις περιγραφές κατά πάσα πιθανότητα και τα ΕΛΠΕ.
Αμέσως επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο που μας διαβεβαίωσε πως πρόθεσή τους ήταν να ΜΗΝ περιλαμβάνονται τα ΕΛΠΕ στο νομοσχέδιο. Συνεργαστήκαμε γιά τις απαραίτητες φραστικές αλλαγές στο κείμενο για να γίνει αυτό σαφές.

2. Την Παρασκευή 7/10 το απόγευμα μου τηλεφώνησε ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ ζητώντας πληροφόρηση. Του εξήγησα την κατάσταση και το γεγονός ότι η Διοίκηση είχε ήδη αναλάβει να επιλύσει το θέμα και ότι θά τόν ενημερώναμε για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη. Τού είπα ότι είχε δρομολογηθεί η επίλυση τού όλου θέματος.

3. Τήν Κυριακή 9/10 το βράδυ ενημερώθηκα από τήν ανακοίνωση τού ΠΣΕΕΠ γιά την στάση εργασίας της Δευτέρας καί την απεργία της Τρίτης. Στενοχωρήθηκα καί προβληματίστηκα καθώς μού φαινόταν αδιανόητη αυτή η κινητοποίηση γιά θέμα τού οποίου η λύση είχε δρομολογηθεί από την Διοίκηση σε συνεργασία με το Υπουργείο!!
Ζήτησα από τα στελέχη να επικοινωνήσουν με το ΠΣΕΕΠ γιά να καταλάβουν πρός τι όλη αυτή η "αγωνιστικότητα".

4. Την Δευτέρα 10/10 το πρωί στίς 11.00 με 12.00 με δική μου πρωτοβουλία συναντήθηκα στα γραφεία του Ασπροπύργου με την Διοίκηση του ΠΣΕΕΠ. Στήν συνάντηση αυτή τούς ενημέρωσα όλους για τις εξελίξεις και τους διαβεβαίωσα ότι το θέμα είχε λυθεί και η τροποποίηση στο Άρθρο 31 θα περνούσε την επομένη το πρωί. Όταν ρωτήθηκα απο το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ για την σιγουριά μου, τούς απάντησα ότι τα ΕΛΠΕ δεν θα είναι μέσα στο νομοσχέδιο με πιθανότητα 99,99999999% !!!
Κατάλαβα από τίς διαβεβαιώσεις που πήρα ότι το Προεδρείο θα ενημέρωνε τούς εργαζόμενους στην συνάντηση στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου του Ασπροπύργου, που την ώρα πού έφευγα απο τα γραφεία ξεκινούσε. Κατάλαβα ότι οι κινητοποιήσεις θα ακυρώνονταν αφού είχε εκλείψει πλέον κάθε λόγος για ανησυχία.

Βέβαια έπεσα έξω γιά ακόμη μία φορά πιστεύοντας ότι συνομιλώ με συνδικαλιστές που επιθυμούν τον ειλικρινή διάλογο, το γενικότερο καλό της Εταιρείας μας, συνδικαλιστές που με ωριμότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις. Με ένα Σωματείο που επιθυμεί να βοηθήσει στο χτίσιμο μιας υγιούς κουλτούρας μέσα στην Εταιρεία μας. Μιάς κουλτούρας εμπιστοσύνης και συνεργασίας και όχι μια συνεχιζόμενη κουλτούρα αντιπαράθεσης πού δέν ταιριάζει σε μία σύγχρονη επιχείρηση που καλείται να αντιμετωπίσει τόσες αντιξοότητες καί προκλήσεις αυτήν την εποχή.

Δυστυχώς όμως και πάλι επικράτησαν τα ψέμματα και όχι η μπέσα, οι ελιγμοί και όχι η σωστή εκπροσώπηση και ενημέρωση τών εργαζομένων. Η αντιπαράθεση και η μαγκιά και όχι η καλή και ειλικρινής επικοινωνία καί η απαραίτητη σοβαρότητα.
Ίσως ζητώ το αυτονόητο που δυστυχώς είναι ....ακόμη αδιανόητο.

Και τώρα πάλι αυτή η υπερλαικίστικη σημερινή ανακοίνωση........

Αγαπητοί συνάδελφοι αυτά είναι τα στοιχεία και η αλήθεια....τα υπόλοιπα είναι λόγια και μακροσκελείς ανακοινώσεις από μερικούς που χρόνο πολύ έχουν να γράφουν και να ξαναγράφουν. Εγώ δεν θα ξαναγράψω γιατί προτιμώ να εργάζομαι.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Κωστόπουλος.




Η σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου !



Κλικάρετε για μεγέθυνση και ανάγνωση !

Δεν υπάρχουν σχόλια: