Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παραφρόνησε ο Βενιζέλος και ποινικοποιεί την αποταμίευση ! ! !


Ξεχάστε ότι μαθαίνατε από το Δημοτικό σχολείο…

Σύμφωνα με τις χθεσινές εξαγγελίες Βενιζέλου ό,τι βγάζεις θα το ρίχνεις στην κατανάλωση με αποδείξεις, διαφορετικά θα έχεις φορολογική ποινή 10% ! ! !

Θα διαπραγματεύομαι έκπτωση 25% στις αγορές μου χωρίς απόδειξη και πάρε εσύ το 10% ! ! !

Πανίβλακα έ πανίβλακα ! ! !



ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης είναι μέρα η οποία γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924. Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό. Οι φράσεις «Μάζευε κι ας είναι ρώγες» ή «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» είναι γνωστές σε όλους μας. Τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.
Αποταμίευση σημαίνει φυλάσσω τα χρήματα μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα. Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του σιγά σιγά πήραν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμιεύουμε ότι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.


Επεξεργασία κειμένου – Μαθητές της Β΄ τάξης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

3 σχόλια:

Dimitrios Bouchalis είπε...

Ρε μαλάκα χοντρέ, νομίζεις ότι οι Έλληνες είναι ΑΤΜ για να τους παίρνεις συνέχεια χρήματα. Και συ ρε βλήμα Βούρο, όταν ο Χορν έλεγε ηθοποιός σημαίνει φως δεν εννοούσε να ψηφίσεις το τέλος της ΔΕΗ, άντε μαγκάκι της φακής.

Ανώνυμος είπε...

Νέο φοροεισπρακτικό χαράτσι μέσο αποδείξεων.

Π.χ.

Μισθωτός με μηνιαίο εισόδημα πριν τα μέτρα 2.000 € και δανειακές υποχρεώσεις 600 € το μήνα, είχε επίσης υποχρεώσεις προς εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κινητό τηλέφωνο κ.α. 300 € το μήνα. Του έμεναν προς κατανάλωση 1.100 € το μήνα.

Με τα νέα μέτρα 20% μείωση μισθού άρα μηνιαίο εισόδημα 1600 € οι δανειακές υποχρεώσεις παραμένουν ίδιες άρα 600 € το μήνα, οι υποχρεώσεις προς εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κινητό τηλέφωνο κ.α. συν φόρο ακινήτου συν έκτακτη εισφορά αυξάνονται στα 600 € το μήνα άρα του μένουν για να ζήσει 500 € το μήνα.
Η κυβέρνηση ζητάει αποδείξεις για 800 € το μήνα.
Αποτέλεσμα του λείπουν αποδείξεις 300 € το μήνα ή 3600 το χρόνο άρα ένα ακόμα χαράτσι 360 € το χρόνο ή 30 € το μήνα

Είναι να μην εξοργίζεσαι με τους σοσιαλ – ληστές.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Και φυσικά αγοράζουμε μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και σε καμιά μα καμιά περίπτωση ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
Άλλωστε στην αγορά υπάρχουν προϊόντα εφάμιλλα ή και καλύτερα των Γερμανικών !