Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανοιχτά σχολεία και όχι από μαθητές έξω από τις αίθουσες ! ! !


«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαθητική μας νεολαία στην δύσκολη αυτή στιγμή της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταλήψεις σχολείων, ενώ πρόσθεσε «Καλώ όλους τους μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανοιχτά σχολεία και όχι από μαθητές έξω από τις αίθουσες».
Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η στάση τους αυτή θα αποτελέσει θετική παρακαταθήκη πολύ σημαντική για το μέλλον των ιδίων, αλλά και του τόπου.
Αναφερόμενος εντούτοις στο γενικό πολιτικό κλίμα που επικρατεί κάλεσε όλους να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να σταθούν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, από κοινού, απέναντι σε όσους λειτουργούν με κομματική ιδιοτέλεια.


10 σχόλια:

Kostas Plastiras είπε...

.............ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ; ΤΗ ΛΕΣ ΡΕ ΠΟΚΟΠΙΚΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ; ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΜΕ CD ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ;

BENEAS GEORGIOS είπε...

Και που είναι το μέλλον, αν δεν είναι στα ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια;
Μήπως στο δικαίωμα στην κοπάνα;
Μήπως στα καφέ της πόλης;
Μήπως στις ψυχοτρόπες ουσίες;
Μήπως στις λαϊκές συνελεύσεις;
Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα καταλάβουμε πως έχουμε πιάσει πάτο;
Πότε θα καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στην κοσμάρα μας, μέσα στην άκρως ανταγωνιστική παγκόσμια κοινότητα;
Πότε θα απαλλαγούμε από το σύνδρομο της ψωροκώσταινας;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ).
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!!!!!
ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑΣ ΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ… ΠΕΡΥΣΙ, ΠΡΟΠΕΡΣΙ, ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ Ή ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ;
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ ΣΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ, ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ…
ΤΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ;
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ… ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΛΟΥΦΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ…

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Με τα μυαλά που κουβαλάμε, πολύ φοβάμαι πως θα γυαλίζουμε για πάντα τις μπότες των... Γερμανών και όχι μόνο!
Κάποτε πρέπει να στρωθούμε στο διάβασμα και στη δουλειά.
Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα σηκώσουμε κεφάλι......

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

Και που είναι το μέλλον των παιδιών Ελληνοτριφυλλάρα μου εάν δεν είναι στο ανοιχτό σχολείο??? Μήπως είναι στους συνδέσμους των ομάδων??? Τι πολίτες θέλουμε ως κοινωνία??? Χούλιγκαν, μαστούρηδες, ταραξίες των γηπέδων ή επιστήμονες και σοβαρούς επαγγελματίες???

Ανώνυμος είπε...

Διεθνιστικό δηλητήριο από τους προβοκάτορες της άκρας αριστεράς, χύνεται διαρκώς στα Ελληνικά σχολεία. Ενήλικες αναρχικοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει κατάληψη στο Κτήμα Πραποπούλου στο Χαλάνδρι, εισέβαλαν στο λύκειο Χαλανδρίου το οποίο τελεί υπό κατάληψη και προπαγάνδιζαν τις διεθνιστικές τους θέσεις στους ανήλικους μαθητές. Μάλιστα υπό την προτροπή τους, 2 ανήλικοι μαθητές κατέβασαν την Ελληνική σημαία από τον ιστό και την έκαψαν μπροστά στους υπόλοιπους μαθητές. Όπως είναι φυσικό κανένας από τους υπόλοπους ανήλικους δεν αντέδρασε διότι βρέθηκαν υπό την απειλητική παρουσία των ενηλίκων αναρχικών.

Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και άλλων συναρμόδιων φορέων… ουδεμία αντίδραση.

Αντίστοιχες καταστάσεις, με εισβολές ακροαριστερών εξωσχολικών σε υπό κατάληψη σχολεία, αλλά και εισβολές αλλοδαπών υπάρχουν και σε δεκάδες άλλα σχολεία. Και σε κάποια από αυτά μάλιστα έχουμε τρομερές καταστροφές, όπως π.χ. στην περίπτωση της Κομοτηνής αλλά και σε σχολείο της Λαμίας.

Kostas Plastiras είπε...

TO MELLON EINAI EKEI POY SPOYDASES ESY KAI EGO GIORGO MOY KAI POLY ALLOI OTAN STAMATHSES TO SXOLEIO GIATI O PATERAS SOY KAI H MANA SOY DEN EIXAN STON HLIO MOIRA GIA NA SE SPOYDASOYNE KAI ANAGKASTIKES NA EISAI STO DROMO GIA ENA KOMATI COMI KAI EGO SOU LEO OTI O GIOS MOY TO UELEI EGO MPORO POY UELO 2000 EYRO TO MHNA GIA NA TO SPOYDASO; E POS NA TA BRO AYTA; POYSTHS STHN SYGKROU NA GINO; GIA AYTO LEO OLA EJARTOYNTAI APO TO SYSTHMA AN AYTO UELEI GINONTAI OLA ALLA DEN NOMIZO. ANTE TORA GIA NA MHN PO KAI ALLA POLA KAI KRYFTOUNE MERIKOI

Ανώνυμος είπε...

Έξω απ’ τα σχολειά και τα πανεπιστήμιά μας οι κομματικοί ινστρούχτορες.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Κώστα ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην πάθουν και τα παιδιά ότι πάθαμε κάποιοι από εμάς.
Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Οι καταλήψεις και οι καταστροφές της Δημόσιας περιουσίας δεν οδηγούν πουθενά.
Και επιτέλους ας σταματήσουν κάποιοι επαγγελματίες της πολιτικής και κάποιοι περιθωριακοί να εκμεταλλεύονται το νεανικό ενθουσιασμό…

Ανώνυμος είπε...

Να αντισταθούν στις πιέσεις αυτών που έχουν συμφέροντα και οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και να επανέλθουν στα σχολεία κάλεσε τους μαθητές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που δέχτηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία μαθητών στο γραφείο του. "Με δική σας πρωτοβουλία ανοίξτε τα σχολεία" σημείωσε ο Περιφερειάρχης προς τους μαθητές υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο να γίνει για δικό τους συμφέρον.
"Η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν μιλάμε αληθινά" τόνισε ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στους μαθητές, ενώ απέρριψε τη λογική ότι "τις καταλήψεις τις κάνουν τα παλιόπαιδα". Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε "μπούσουλα των μεγαλυτέρων τα όνειρα των νέων παιδιών", τα οποία κάλεσε να "αμφισβητήσουν την υπάρχουσα κατάσταση και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον με διάλογο μέσα από ανοιχτά σχολεία".
"Η ελπίδα στον τόπο είμαστε εμείς, δεν υπάρχουν από μηχανής Θεοί όπως στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες" πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, ενώ δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών όποτε χρειαστεί καλύπτοντας ανάγκες που υπάρχουν.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι το πρόβλημα που υπάρχει με τα σχολικά βιβλία χρεώνεται σε ανικανότητα του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία θα έπρεπε να παράσχει στους μαθητές όλους τους αναγκαίους παιδαγωγικούς πόρους κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου.
Ο κος Τατούλης πρόσθεσε ότι οι μαθητές έχουν δίκιο να αντιδρούν, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανάφερε "και καλύτεροι είναι από εμάς, και πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες των λαθών της δικής μας γενιάς". Οι πολιτικοί ποτέ δεν επένδυσαν ουσιαστικά στην παιδεία και γι’ αυτό η σημερινή μαθητική νεολαία αντί για μπροστά θα βρεθεί για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια πολύ πίσω".
"Τα προβλήματα της χώρας είναι επιτακτικά και πολύ μεγάλα και απαιτούνται νέες αντιλήψεις και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη νέα γενιά" σημείωσε ο κος Τατούλης τονίζοντας ότι "είναι αδιανόητο τα σχολεία να είναι κλειστά, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι μαθητές απευθύνονται σε 'ώτα μη ακουόντων', των υπευθύνων που αφενός δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν λύσεις και αφετέρου και το σημαντικότερο, δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους".