Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Πετρελαίων !


ΚΚΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ


26/09/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH



Συνάδελφοι,
Η παράταξη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθεί για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσει, να συσκοτίσει τους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της κρίσης προκειμένου να μετριάσει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει η ΠΑΣΚΕ και στα ΕΛΠΕ με το πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Η ταχτική του αποπροσανατολισμού της ΠΑΣΚΕ είναι γνωστή εδώ και χρόνια: «Καλό ΠΑΣΟΚ – Κακό ΠΑΣΟΚ», «άλλο Κυβέρνηση, άλλο ΠΑΣΟΚ», «άλλο ΠΑΣΚΕ, άλλο ΠΑΣΟΚ», «Αυτόνομη ΠΑΣΚΕ» κλπ. Είναι μια καλά επεξεργασμένη ταχτική που στοχεύει να δημιουργήσει στους εργαζόμενους αυταπάτες ότι υπάρχει ελπίδα το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει. Όμως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι μία, και περιγράφεται επακριβώς στο Πρόγραμμά του και στις Ευρωπαϊκές Αποφάσεις και Συνθήκες που έχει ψηφίσει από την εποχή του Μάαστριχτ και δώθε. Σ’ αυτές τις αποφάσεις σύσσωμη η ΠΑΣΚΕ έχει σταθεί αρωγός, έχει στηρίξει και προωθήσει αυτά τα μέτρα στους εργασιακούς χώρους. Δεν χωράει καμία αυταπάτη. Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει.
Η ΠΑΣΚΕ αντιτάσσει τη «σοσιαλδημοκρατία» ως απάντηση στην κρίση. Διακηρύττει ότι ο καπιταλισμός μπορεί να εξανθρωπιστεί μέσα από «επιδοματικές πολιτικές». Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και αλλού. Όχι μόνο δεν έδωσαν λύση στο λαό, αλλά του στέρησαν κατακτήσεις! Δεν χωράει καμιά αυταπάτη ότι η «σοσιαλδημοκρατία» είναι μορφή διαχείρισης της αστικής εξουσίας.
Ισχυρίζεται ότι η κρίση είναι διαχειριστική, «προσώπων» ή «ηγετών», κρίση που έχει τον πυρήνα της σε κάποια συμφέροντα. Προσπαθεί να αποκρύψει τον πραγματικό της χαρακτήρα, ότι πρόκειται για βαθιά καπιταλιστική κρίση, που έχει τη ρίζα της στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων από τα μονοπώλια. Ακριβώς γι’ αυτό δεν μπορεί να την ξεπεράσει κανένας «ηγέτης», καμιά συνταγή διακυβέρνησης. Αν μπορούσαν θα το είχαν ήδη κάνει. Αλλά γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση είναι η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και κεφαλαίου και κυρίως το τσάκισμα της αξίας της εργατικής δύναμης. Γι’ αυτό παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα σε βάρος του λαού.
Την ίδια ακριβώς στιγμή κολακεύουν με γλοιώδη τρόπο την εργοδοσία, υποστηρίζοντας ότι «τα ΕΛΠΕ είναι μία απάντηση στη σημερινή κρίση». Στην πραγματικότητα, τα ΕΛΠΕ και τα άλλα μεγάλα ελληνικά και διεθνή μονοπώλια είναι η αιτία της κρίσης. Έχουν συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο από τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Πλούτο που οι εργαζόμενοι δεν καρπώνονται. Αντίθετα οι εργαζόμενοι βλέπουν διαρκώς να μειώνεται η αγοραστική τους δύναμη, να πληρώνουν για την υγεία και την παιδεία, που έχουν γίνει πανάκριβο εμπόρευμα. Όλα αυτά τα υπερκέρδη που αυτοί συγκεντρώνουν λείπουν από τις τσέπες του λαού για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του.
Χαρακτηρίζει «άναρθρες και λαϊκίστικες κραυγές» τους αγώνες και την οργάνωση των εργαζομένων που δεν έχουν και δεν θέλουν να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.
Κάνει αναφορά «στην κατάρρευση του συμβιβασμού μεταξύ κεφαλαίου εργασίας». Τέτοιος συμβιβασμός ποτέ δεν υπήρξε. Υπήρξαν οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με αίμα. Ο καπιταλισμός είναι σύστημα που στηρίζεται στην εκμεταλλευτική σχέση εργοδότη-εργαζόμενου. Το τσάκισμα των εργαζομένων είναι ο αιμοδότης του κεφαλαίου. Κεφάλαιο-εργασία βρίσκονται σε ανειρήνευτη διαπάλη. Με έναν τρόπο ξεπερνιέται αυτή η αντίφαση. Με την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, με την εργατική εξουσία.
Σε κανέναν εργαζόμενο να μην προκαλεί έκπληξη ο χυδαίος αντικομμουνισμός που ξετυλίγεται αυτή την περίοδο και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Όσο η αστική τάξη εντείνει την επίθεσή της στο λαό, άλλο τόσο θα κάνει προσπάθεια να βάλει εμπόδια στην ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων, και στην συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ. Σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η επίθεση της ΠΑΣΚΕ για τον 902.
Ξεχνούν ότι ο «902» ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι σταθμός του ΚΚΕ. Υπάρχει και λειτουργεί για να αναπαράγει και να εκλαϊκεύει τις θέσεις του Κόμματος, να προβάλλει τους αγώνες της εργατικής τάξης, να αφυπνίζει τις λαϊκές μάζες, να αποκαλύπτει τον αντεργατικό ρόλο των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, των «ανεξάρτητων» αρχών, κινημάτων, πρωτοβουλιών και πάει λέγοντας. Να παρουσιάζει την αλήθεια από τη σκοπιά της εργατικής τάξης. Η επίθεση που ξεδιπλώνεται με αφορμή τον «902», στόχο έχει να πλήξει το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα που εναντιώνεται στο κεφάλαιο, να το διαβάλλει στη συνείδηση του λαού και να το εξομοιώσει με όλους τους υπόλοιπους καναλάρχες - επιχειρηματίες. Μόνο έτσι εξηγείται όλη η φιλολογία σε βάρος του ΚΚΕ, που ανοιχτά δηλώνει ότι δεν έχει τα χρήματα να χρηματοδοτήσει το σταθμό.
Όλοι ξέρουν πως το ΚΚΕ δεν έχει ούτε καράβια, ούτε τράπεζες, ούτε βιομηχανίες, ούτε διυλιστήρια, ούτε κατασκευαστικές για να μπορεί να ισοσταθμίζει τις ζημιές, όπως κάνουν οι άλλοι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης. Στηριζόταν και στηρίζεται στο υστέρημα των εκατοντάδων στελεχών και μελών του, άλλων ανθρώπων του μόχθου που δε συμφωνούν πολιτικά σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά το στηρίζουν γιατί του αναγνωρίζουν ανιδιοτελή αγωνιστική δράση. Και αυτό ακριβώς είναι που τους πονάει, που τους κάνει έξαλλους και δεν μπορούν να χωνέψουν.
Ας το πάρουν απόφαση: οι κομμουνιστές θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε η φωνή του Κόμματος να φτάνει όσο το δυνατόν πλατύτερα και δυνατότερα. Οι κομμουνιστές θα αξιοποιούν κάθε μέσο για να μεταδίδουν την πολιτική του ΚΚΕ, τους αγώνες του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της ταξικής πάλης στους τόπους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ να αφήσουν πίσω τους αυτές τις δυνάμεις τόσο στο συνδικαλιστικό, όσο και στο πολιτικό επίπεδο. Έχει αποδειχθεί ο ρόλος τους. Είναι ενάντια στον εργαζόμενο. Να βάλουμε τέρμα στη μοιρολατρία, στις αυταπάτες. Συστράτευση με το ΚΚΕ. Λαϊκή οργάνωση και συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και τα κόμματα που τα υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: