Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ: Την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ μας δεν την εκχωρούμε σε κανέναν ! ! !

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/09/2011

Σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό και τον τόπο, σε μια περίοδο μαζικής απογοήτευσης, φόβου για το μέλλον του καθένα και της καθεμιάς, σε μια περίοδο που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά και επικίνδυνα, σε μια περίοδο που η χώρα μοιάζει να κινείται στο όριο της γενικευμένης κοινωνικής έκρηξης, σε μια περίοδο απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, το μήνυμα της επαναφοράς στις αρχές και τις αξίες μας είναι και αναγκαίο και χρήσιμο.
Αν κάποιοι ξέχασαν ή δεν συναντήθηκαν με τα οράματα των χιλιάδων φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να μας πείσουν για συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, εμείς και θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε για τα οράματά μας.
Ο ηγετικός πυρήνας της Κυβέρνησης που αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης καθώς και η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της οποίας η Κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τώρα τυχοδιωκτικά νοιάζεται μόνο να κάνει «ταμείο» εν μέσω χρεοκοπίας, αντί να πάρουν από κοινού μια ύστατη καταλυτική αξιόπιστη πρωτοβουλία για την σωτηρία της χώρας, συνεχίζουν τα γνωστά προσχηματικά και μεταθέτουν το βάρος της ευθύνης των εξελίξεων αποκλειστικά στους εργαζόμενους. Είναι πρόσφατες οι απαράδεκτες και πολιτικά άθλιες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας «συντρόφου» Λοβέρδου, ότι ευθύνονται για τα δεινά του τόπου το ένα εκατομμύριο των δημοσίων υπαλλήλων.
Δυστυχώς σήμερα έχουμε πλεόνασμα ηγεμόνων και έλλειμμα ηγετών.
Ηγέτης (ή ηγετική ομάδα) είναι αυτός που «μιλάει» στο μυαλό, στην ψυχή και στην καρδιά των ανθρώπων, τους εμπνέει μέσω οράματος και αξιών, κερδίζει την εμπιστοσύνη, τους κινητοποιεί, απελευθερώνει τις δυνάμεις τους και τους οδηγεί στην υλοποίηση στόχων και στο «κοινό καλό». Ο ηγέτης σκέφτεται στρατηγικά, αμφισβητεί το κατεστημένο και υλοποιεί αλλαγές που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο ηγέτης είναι και αποτελεσματικός μάνατζερ. Δηλαδή, επιλέγει σωστούς ανθρώπους, προγραμματίζει, οργανώνει, συντονίζει, ελέγχει και παίρνει αποφάσεις εγκαίρως, ούτως ώστε να επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα, στηριζόμενος σε αξίες όπως ακεραιότητα, ειλικρίνεια, εντιμότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα, φρόνηση και δικαιοσύνη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε πέρυσι με το δάχτυλο ότι για την τραγωδία που ζούμε «η ευθύνη βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη».
Αυτό που πρωτίστως σήμερα έχει χρεοκοπήσει είναι η πολιτική πρόταση και μαζί η μέθοδος διακυβέρνησης του Πρωθυπουργού, κάτι το οποίο μιμείται η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η συνεχιζόμενη συμπίεση του βιοτικού επιπέδου μισθωτών, συνταξιούχων, μη εχόντων και κατεχόντων, είναι μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και την οικονομία.
Η «ισοπέδωση» της κοινωνίας, συντελεί σε συμπεριφορές του τύπου «δεν πληρώνω» με άναρθρες και λαϊκίστικες κραυγές.
Δυστυχώς η αδυναμία της Ελληνικής Αριστεράς να αρθρώσει πολιτικό λόγο, την οδηγεί και την ίδια να λειτουργεί με «όρους πλατείας». Και όταν λειτουργούν ως εργοδότες, δείχνουν το πιο άθλιο πρόσωπο.
Είναι πρόσφατες οι απολύσεις στο ραδιόφωνο του 902 αριστερά στα FM, ή στο ραδιόφωνο του Σύριζα – Κόκκινο στα FM.
Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να αναζητήσει πόρους από τους οικονομικά ισχυρούς, τους φοροκλέπτες και φοροδιαφεύγοντες.
Στο χώρο της Ενέργειας ποια είναι η ασκούμενη πολιτική σας;
- Μήπως θίξατε το λαθρεμπόριο καυσίμων; Είναι θέμα πολιτικής ανικανότητας ή βούλησης;
- Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ είναι προσωπική επιλογή κάποιων στην Κυβέρνηση ή την επιβάλλουν «κάποια επιχειρηματικά κέντρα»; Ποιο όργανο του Κινήματος αποφάσισε για αυτή την επιλογή;
Τα ΕΛΠΕ αντί να αποτελέσουν το όχημα της ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας, επιλέγονται για άλλη μια φορά να «θυσιαστούν» για την κάλυψη της δημοσιονομικής τρύπας, και όχι μόνο.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2003 το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε την πώληση πακέτου μετοχών στην Paneuropean S.A.
Οι συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις των ΕΛΠΕ μέχρι σήμερα έχουν ως αποτέλεσμα την άντληση σημαντικών κεφαλαίων για την τόνωση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, που αντιστοιχούν στο ποσό των 900 εκατ. Ευρώ.
Επίσης από το 2003 το Ελληνικό Δημόσιο έχει αποκομίσει μερίσματα της τάξεως των 350 εκατ. Ευρώ.
Ουδέποτε μέχρι σήμερα, από το 2003 και μετά, το Ελληνικό Δημόσιο συνέβαλλε στις ανάγκες των επενδυτικών προγραμμάτων των ΕΛΠΕ, αφού ουδέποτε πρότεινε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της επιχείρησης.
Τα ΕΛΠΕ είναι μια απάντηση στην σημερινή κρίση.
Είναι μια απάντηση και ταυτόχρονα πρόταση στην έλλειψη προτάσεων για ανάπτυξη στην Εθνική Οικονομία.
Δυστυχώς πολλές εκφράσεις της πολιτικής αυτοευνουχίστηκαν και μετατράπηκαν ανερυθρίαστα από υπηρέτες του λαού και του δημοσίου συμφέροντος σε υπηρέτες συμφερόντων.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα τηρήσει τις «κόκκινες γραμμές» βαδίζοντας στο «δύσκολο και ανηφορικό» δρόμο της συνέπειας.
Ανυστερόβουλα εναντιωνόμαστε στις κυβερνητικές επιλογές του μνημονίου.
Το επιχείρημα ότι για όλα αυτά που γίνονται θα υπάρξει ανταπόδοση μακροπρόθεσμα, έχει ήδη καταρριφθεί από το θρυλικό Τζον Μέϊναρντ Κέινς:
«Αυτό το μακροπρόθεσμα είναι παραπλανητικό για τα σημερινά δεδομένα, γιατί μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί».
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα εξακολουθήσει τη θεσμική λειτουργία της χωρίς να δέχεται παρεμβάσεις από κανένα. Αυτή την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Είναι η δύναμη, η δυναμική, η ελπίδα μας.
Είμαστε ενάντιοι σε παραλυτικές ισορροπίες, μέσους όρους, κατεστημένες υποδείξεις και μονόδρομους.
Με την παρέμβασή μας αυτή οριοθετούμε τις θέσεις μας και την τακτική μας απέναντι σε όλους.
Κυρίως όμως – ξεκαθαρίζουμε για όλους τους εργαζόμενους – είτε στήριξαν ΠΑΣΚΕ είτε όχι – πως θα προχωρήσουμε
Η πολιτική και τα συνδικάτα δεν πρέπει να αποτελέσουν το πτυελοδοχείο της κοινωνίας.
Χρειαζόμαστε μια νέα συλλογική επιβεβαίωση και επανεκτίμηση της ταυτότητάς μας για το ποιοι είμαστε, τι ζητούμε, που θέλουμε να πάμε ως χώρα και ως κοινωνία.
Η κρίση της σοσιαλδημοκρατικής πρότασης για μια προοδευτική απάντηση στα προβλήματα προκύπτει από την κατάρρευση του συμβιβασμού μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας και όχι φυσικά από μια σχεδιασμένη πολιτική ενσωμάτωσης της Σοσιαλδημοκρατίας στο νεοφιλελεύθερο πρόσταγμα.
Η νεοφιλελεύθερη άποψη που υποστηρίζει πως οι απαιτήσεις της οποιαδήποτε δημοσιονομικής πειθαρχίας πρέπει να καταργήσουν τις αναγκαίες επιδοματικές πολιτικές δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη σοσιαλδημοκρατία.
Σε τελική ανάλυση καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη χωρίς ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας, χωρίς ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

3 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΠΕ.

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΠΣΕΕΠ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (επιστροφή) ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

Συνάδελφοι
Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά Γολγοθάς. Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο.
Οι εργάτες, οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία ένα δρόμο έχουν. Αυτόν της οργάνωσης παντού και της μαζικής άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια του κεφαλαίου.
Ήδη πολλά σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις για μάζεμα των ενταλμάτων και την οργανωμένη επιστροφή τους στο υπουργείο οικονομικών στις 28/9/2011.
Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σας καλεί να πάρετε άμεσα απόφαση για να συμμετάσχει και ο ΠΣΕΕΠ σε αυτήν την πρωτοβουλία.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Συλλογικά - μαζικά να αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδημα με την ειδική εισφορά "αλληλεγγύης" με το ειδικό τέλος στα σπίτια μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, για να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία.
Συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ανώνυμος είπε...

Ρε αφήστε τις μαλακίες εκεί στην ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ και πέστε μας ξεκάθαρα: Θα ψηφίσετε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, του Πάγκαλου και του Βενιζέλου ή δεν θα το ψηφίσετε????

Ανώνυμος είπε...

Φάγατε καλά λαμόγια, φάγατε τον άμπακα και τώρα κάνετε τους αντιστασιακούς.
Καποιοι από εσάς θα φάνε ψ@λ@ που θα τους πονάει ο Κ@λ@ς του για τα επόμενα 100 χρόνια.