Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για τα κυβερνητικά "χαράτσια" ! ! !


16/9/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ


Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Ενέργεια,
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα-υπηρέτες της αστικής τάξης, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, μαζί με τους εργοδότες, κάθε ημέρα ανακοινώνουν άγρια αντιλαϊκά μέτρα που στόχο έχουν να εξασφαλίσουν την συνέχιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Είναι δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουμε όλοι μας, ιδιαίτερα τώρα που καταφτάνουν στα σπίτια μας τα επαίσχυντα χαράτσια. Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά, δρομολογούν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ την είσπραξη του νέου χαρατσιού για τα σπίτια μας. Σπίτια που φτιάχτηκαν με ιδρώτα και στερήσεις που ακόμα πολλοί από εμάς τα χρωστάμε στις τράπεζες.
Στόχος δεν είναι όπως προπαγανδίζουν καθημερινά να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Οι εργαζόμενοι καθημερινά χρεοκοπούν από την πολιτική της κυβέρνησης. Στόχος είναι να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων. Εμείς οι εργαζόμενοι το ζούμε καθημερινά, γιατί οι επιχειρήσεις που εργαζόμαστε (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, MOTOR OIL κ.λ.π.) έχουν τεράστια κέρδη και την ίδια στιγμή με τα μέτρα που παίρνουν, με τη στήριξη του κυβερνητικού/εργοδοτικού συνδικαλισμού, χτυπούν τα δικαιώματα μας. Σε ένα μέρος των εργαζόμενων στις εργολαβικές εταιρίες χρωστούν πολλούς μήνες από τα δεδουλευμένα.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ με αποφασιστικότητα να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική.
Να οργανώσουμε με Γενικές Συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς τη δράση μας για την υπεράσπιση της ζωής μας.
Ιδιαίτερα καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τους εργολάβους της να μην γίνουν ιμάντας υλοποίησης των άγριων αντιλαϊκών μέτρων ενάντια στον εαυτό τους, στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με αγωνιστικό τρόπο, σε συντονισμό με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς, να αρνηθούν την διακοπή ρεύματος σε όσους δεν θέλουν και δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο χαράτσι.


• ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις
21-9-2011 στις 7 μ.μ – Προσυγκέντρωση 6.30 Ομόνοια
• ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Μαζεύουμε τα εντάλματα της εφορίας στο Σωματείο καθημερινά 6μμ -9μμ,
τα καταθέτουμε μαζικά στο Υπουργείο Οικονομικών
• ΤΩΡΑ απαιτείται απόφαση για ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
το πρώτο δεκαήμερο του ΟΚΤΩΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: