Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Νέα 10ήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ στα ΕΛΠΕ από τις 9 Ιουλίου ! ! !

Κλικάρετε για μεγέθυνση και ανάγνωση !




Αρ. Πρωτ : …334… Ασπρόπυργος 01/07/11



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Του Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής και εκπροσωπείται νόμιμα.



ΠΡΟΣ


Την Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.», που εδρεύει στο Μαρούσι, Χειμάρρας 8Α, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.


_______________


Το τελευταίο εξάμηνο γινόμαστε μάρτυρες των προσπαθειών της εταιρείας σας να επιφέρει πλήρη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. η αποδόμηση και ουσιαστικά η κατάργηση της ισχύουσας Επιχειρησιακής ΣΣΕ και η δημιουργία εργαζομένων δυο ταχυτήτων.
Στην προσπάθειά της αυτή, έχετε μεταχειριστεί όλα τα μέσα. Συστηματική συκοφάντηση των εργαζομένων, είτε μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων σας, είτε με την αμέριστη βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Προσφυγές στα Δικαστήρια για να κριθούν παράνομες οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις. Αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές, απειλές και παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης συναδέλφων. Άρνηση ουσιαστικής διαπραγμάτευσης και πρωτοφανής επίδειξη κακοπιστίας.
Δεν αρκεστήκατε όμως στα παραπάνω. Επιλέξατε να τερματίσετε τις διαπραγματεύσεις με ένα τελεσίγραφο, δηλώνοντάς μας ότι η πρόταση της για υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ισχύουν εφόσον υπογραφεί νέα ΕΣΣΕ με αυτό το περιεχόμενο μέχρι την 3.7.2011.
Παράλληλα, ξεκινήσατε μια επίσης πρωτοφανή προσπάθεια εκφοβισμού και ατομικής τρομοκράτησης του προσωπικού, διαδίδοντας ότι θα προχωρήσετε μετά την 3.7.2011 σε «ατομικές συμβάσεις», αποδεικνύοντας έτσι για ακόμα μια φορά, ότι ο στόχος και η επιδίωξη της Διοίκησης της Εταιρείας είναι η διάλυση των συλλογικών όρων εργασίας στα ΕΛ.ΠΕ.
Η άποψή μας αυτή επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι ενέργειές σας και οι απόπειρες εκβιασμού των εργαζομένων, γίνονται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επίλυσης της συλλογικής διαφοράς, μετά την Αίτησή μας προς τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, για παροχή υπηρεσιών μεσολάβησης.
Οι πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειές σας έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς σύγχυσης και εργασιακής ανασφάλειας επηρεάζοντας την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, η οποία σε ένα χώρο εργασίας βαριάς χημικής βιομηχανίας, όπως αυτός των διυλιστηρίων και των Χημικών εργοστασίων, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει, αυξάνει τους κινδύνους, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέμα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και ασφάλειας των εγκαταστάσεων.
Κατόπιν των ανωτέρω:


ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ


Ότι οι εργαζόμενοι ούτε εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές.
Ότι θα απαντήσουμε δυναμικά και με κάθε πρόσφορο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ


Να απόσχετε από όλες αυτές τις εκβιαστικές ενέργειες που εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και επηρεάζουν την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε όσους απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντας το περιεχόμενο της παρούσας στην έκθεση επίδοσής του.



Ασπρόπυργος, Παρασκευή 01/07/11

Για την εξωδίκως δηλούσα
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δευτερα υπογραφουμε ολοι την δηλωση...θα το φυσαει και δεν θα κρυωνει στο τελος το ''golden boy''

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι πως αυτό κουβεντιαζόταν στα πηγαδάκια που δημιουργούσαν οι εργαζόμενοι μεταξύ τους, έπρεπε να γίνει λίγο νωρίτερα για να καταλάβει η εταιρία και οι εταίρες ότι δε παίζουμε με τη ζωή μας τη στιγμή που μάλιστα αυτοί μοιράζουν μερίσματα και γεμίζουν τις τσέπες τους.
όλοι μας πρέπει να απαλλαγούμε από κάθε αναστολή και να υπογράψουμε το πληρεξούσιο
το οποίο θα μας επιτρέπει να βρισκόμαστε
συλλογικά υπό τη σκέπη του σωματίου.
Να καταλάβουν ότι η τε έτσι η τε αλλιώς λειτουργούμε συλλογικά .
Και μετά ας έρθουν οι εταίρες να μας κλασουν τα @ρχιδι@.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο παπαγαλάκια του προεδρείου είστε; Ξυπνήστε και μιλήστε με τον κόσμο, μπας και καταλάβετε τι γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Παπαγαλάκια υπάρχουν και απο τη μεριά του προεδριου και απο της εταιρία ΕΣΥ πια διαλέγεις;
Μη ξεχνάς πως και εμείς εργαζόμενοι είμαστε και καθημερινά ακούμε απόψεις παλιό μαλακα

Ανώνυμος είπε...

Αισθάνομαι βλάκας να κάνω απεργία για διυλιστήριο σταματημένο και που θέλει 3 μέρες παραπάνω ρεπό.

Ιωάννης Περ. Πέππας είπε...

Μην αισθάνεσαι καθόλου βλάκας και μη κάνεις απεργία. Όταν όμως χτυπήσουν οι καμπάνες (ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ) μη ζητήσεις από τις βάρδιες να βγουν στο καραούλι για σένα.

Καταλαβαίνεις, νομίζω, πολύ καλά ότι οι εταιρείες Εντάσεως Κεφαλαίου, σαν τα ΕΛ.ΠΕ., πονάνε περισσότερο όταν σταματάνε οι παραγωγές και όχι όταν σταματάνε τα Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων.

Μη ξεχνάς πως ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα, το πετύχαμε σταματώντας τις Μονάδες.

ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ.

ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ, ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΤΕ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ (ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΟΥ) ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ, ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ, ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ. ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ!!!

Μια κοινωνική υποχρέωση κάνεις, σε καλούν στο τραπέζι, πας στις 04:00 για ύπνο ...και μετά θέλεις 3 μέρες για να συνέλθεις. Ρώτα κι εμάς πως τα βγάζουμε πέρα.

Και τα δισεκατομμύρια των κερδών αυτές οι εταιρείες, τα βγάζουν στις πλάτες ολονών μας. Στις βάρδιες περισσότερο και σε άλλους λιγότερο. Όλοι όμως βάζουν το λιθαράκι τους. Γιαυτό και μιλάμε σαν ένας οργανισμός.

Σε παρακαλώ, ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο οφθαλμίδης αποδώ και πέρα θα λέγεται νικολόπουλος ή ζογανάς? ολα τάλλα μοιάζουν λεπτομέρειες.

Ανώνυμος είπε...

OPA RE BOLEMENE!!!!!! GIA PES MAS KATI NEO RE PASKITH THS ARPAXTHS KAI THS YPONOMEYSEIS TON ERGAZOMENON. "GOLDEN PAPAGALAKI" TOY TWRA. DES RE KAKOMOIRH TO AYRIO PWS THA EINAI ME AYTA POY YPOSTIRIZEIS.MALLON H XRHMATIKH SOY ANAISTHISIA KAI AYTA POY SOY EXOYN TAKSEI SE KANOYN NA VLEPEIS MONO EURO KAI OXI MELLON GIA OLOYS , ALLA GIA PERTY SOY.SOY ARESEI H DYSTHXIA TON ALLON. KSYPNA RE KOROIDO ! AMA KAOYME EMEIS THA KAEIS KAI ESEI, H EKTOS PAS KAI YPOGTRAPSEIS THN DEYTERA ALOYS OROUS POY THA SE EKSASFALISOYN GIA ENA XRONO,"KOYTE RAGIA".

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρεια προσπαθει να δελεασει τους παλιους συναδελφους διατηρωντας καποια απο τα κεκτημενα και να κατακρεουργησει τους νεους συναδελφους. Αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι πολλοι απο αυτους ειναι ετοιμοι να υποκυψουν. Η δημιουργια δυο ταχυτητων εργαζομενων θα σημανει και το τελος του σωματειου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως δεν εμπιστεύομαι αυτό το Σωματείο για να με εκπροσωπεί. Πάλι θα μας πουλήσει εμάς τους νεότερους.

Ανώνυμος είπε...

MALLON MIKRE TA EXEIS MPERDEPSEI LIGO TA PRAGMATA. EYTHXWS POY EXOYME AYTO TO SWMATEIO KAI DEN EXOYME KANENA MONOKOMMATIKO SWMATEIO. GIATI AMA HTAN O ERGASIAKOS SYMBOYLOS KAI H PAREA TOY NYXTA THA THN EIXAN YPOGRAPSH THN SYMBASH KAI TWRA THA EPSAXNES KAI GIA DEYTERH DOYLEIA NA KANEIS STA REPO SOY.LES NA TIS KANAME TSAMPA THS APERGIES? TA PRAGMATA DEN EINAI GIA ASTEIA AYTES TIS PONHRES KAI ASXHMES EPOXES POY ZOYME.

Ανώνυμος είπε...

Γραφε ρε μαγκα με ελληνικα δεν ειναι σωβινισμος δεν διαβαζεσαι.. τσαμπα ο κοπος σου

Ανώνυμος είπε...

ο ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ,Ο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΚΩΤΣΙΑΣ,Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ,Ο ΘΕΜΗΣ,Ο ΜΙΧΑΣ,Ο ΘΕΟΦΙΛΗΣ,Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ,Ο ΚΟΚΟΤΟΣ,Ο ΚΑΡΑΛΗΣ,Ο ΤΙΜΟΣ,Ο ΚΑΒΟΥΛΑΚΟΣ,Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ,Ο.......ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ?????????

st-xr είπε...

Έχουν επιλέξει να μην συγκρουσθούν με την εταιρία.
ΠΣΕΕΠ-Καλλιεργεί στους εργαζόμενους κλίμα ηττοπάθειας, μοιρολατρίας ,υποταγής και συμβιβασμού.
<>

ΠΑΣΚΕ-Σε πλήρη εναρμόνιση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία
Έχουν επιλέξει να μην συγκρουσθούν με την εταιρία...

Να αντισταθούμε στους εκβιασμούς και σαν μια γροθιά να μην υπογράψει κανείς ατομική σύμβαση.
Να διεκδικήσουμε ΕΣΣΕ ανάλογη με τις ανάγκες μας αλλά και ανάλογη με τον πλούτο πού τόσο δύσκολα και επικίνδυνα παράγουμε.
Και όταν έρθει η ώρα να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα για όλους!!!
Οργάνωση-Αντίσταση-συντονισμός
Τέρμα στις αυταπάτες!
Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Στις 4/7 εχουνε επιθεωρηση για να πιστοποιησουνε τα ΒΕΑ για θεματα ασφαλειας και αλλες βλακειες του Δερμιτζακη. Στο χερι μας ειναι να καταριψουμε τους μυθους περι ασφαλων διαδικασιων που πανε να φτιαξουνε

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφοι η ΑΠΕΡΓΙΑ πρεπει να ειναι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,για να καταλαβουνε οτι δεν παιζουμε.Την πατησαμε μια φορα στην τελευταια που καναμε και την αναβαλαμε για να δεχτει η εταιρεια να συζητησουμε μαζι της (το πως θα μας ξεκανει...με πνιγμο ή με απαγχωνισμο??)δεν την ξαναπαταμε.

Σαν νεος συναδελφος που ειμαι αισθανομαι τυχερος που την συγκεκριμενη περιοδο βρισκεται ΑΥΤΟ το σωματειο και οχι αλλο για να με εκπροσωπει και ακομα πιο τυχερος ειμαι που την ιδια αποψη με μενα εχουν ολοι οι νεοι ασχετα που δεν εκφραζονται στις συναντησεις με τους εκπροσωπους του σωματειου στα κοντρολ(ισως επειδη εχουν καταλαβει το κλιμα που επικρατει και γνωριζουν ευτυχως μπροστα σε ποιους πρεπει να μιλανε).

Δεν εχουμε κανενα προβλημα να υπογραψουμε το πληρεξουσιο γιατι πολυ απλα εμεις οι νεοι (εως και 4 χρονια στα ελπε)σε μια συναντηση για ατομικη συμβαση με καποιον απο την εταιρεια πως μπορουμε να βγουμε κερδισμενοι???Αν ειχαμε παραπανω χρονια θα ξεραμε και περισσοτερες ρουφιανιες(για το τι γινετε μεσα) για να διναμε αναφορες στους ανωτερους μας απο προισταμενους μεχρι και διοικητικους...εεε τοτε μαλιστα!
(οποιος καταλαβε...ΚΑΤΑΛΑΒΕ ;)

Παλι καλα που οι περισσοτεροι παλιοι (και ειδικα το σωματειο) σκεφτονται και εμας που στην τελικη εμεις ειμαστε το μελλον εκει μεσα.

"ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ"

Ανώνυμος είπε...

Είμαι και εγώ νέος συνάδελφος (όχι και 4 χρόνια) και αισθάνομαι πως για μια ακόμη φορά αυτό το σωματείο με πουλά (όπως πούλησε και την προηγούμενη απεργία). Φαίνεται πως όταν αυτό το σωματείο διαπραγματεύεται, έχει κατά νου συγκεκριμένα πράγματα, όπως να εξυπηρετήσει την θεσσαλονίκη, να τακτοποιήσει τους παλιούς με 15ετίες και 25ετίες, πουλώντας εμάς τους νεώτερους. Αν αυτό λέγεται δημοκρατία, εγώ είμαι ο πάπας της ρώμης. Μη χειρότερα!